Smått & gott

Jack Silfving
Jack Silfving

Oftast när man tar till ”pennan” har man nåt speciellt man vill skriva,
nu har jag inte det utan mest många små saker man tänker på.

Wenngarn auktionen:
Mkt Bra!
Naturligtvis en hel ”hög” barnsjukdomar men jag vet att både Olle & Emmelie
(som skötte auktionen) både har öron, hjärna & drivkraft!
Tror vi ska skicka ett litet tack till Ludde som satt fart på autionstänket.
Han har gjort en sak som jag absolut tycker Wenngarn ska ”kopiera”; ät först och bjud sen.
Bättre med ”barhäng” (med eventuellt något lätt att beställa in) som ger plats för många fler än trerätters runt runda bord med alldeles för trångt om plats.

Paneldebatten.
Dom hade en paneldebatt på Wenngarn, den var helt ok men blev lite lång och det var flera saker som man kunde ha synpunkter på men en sak som jag hakade upp mig på var när Skarplöth sa att han SÅ gärna vill delge oss information från deras budget men han kunde inte det då den inte skulle delges först i morgon.
Hmm inte mycket som hinner hända under en natt och debattdatumet visste vi flera månader innan så min undran är om det nu kändes viktigt för Skarplöth, var det då helt omöjligt att få dom att ”släppa” den en dag tidigare?

Skoinfo
Del 1. Fabrice & Åbys Stora.
Jag tycker det var dåligt och tycker Fabrice gjorde fel men…regelverket är lite ”tandlöst”,  om nån vill köra barfota som inte anmält det, 1500 kr böter och sedan är det varsågod å starta.

Vem har inte utnyttjat ett regelverk där det ”bara” blir böter?
Skatten ska vara inne 12:e varje månad och vi tränare får TDS pengarna den 15:e.
1000 kr ”böter” om du lämnar in skatteblanketten i tid men pengarna kommer sen,
det har uttnyttjats många gånger hos mig! (undrar varför inte ST skulle kunna styra om
lite i hanteringen så vi skulle få pengarna den 12e?
Många 1000-lappar att spara för många tränare, jag lovar!

Del 2
Stackarn som blev diskad (i efterhand) för att lämnat in helt korrekt sko info på sin
tvååring på Jägers och sen startat barfota, vilket är förbjudet.
Hur kan man ens kunna lämna barfota info i ett lopp där det är förbjudet att starta barfota? Jo, jag vet vi ska kunna reglerna men återigen en gäst från ett annat land.
Tar man båda ovanstående fall så tycker jag det inte är lätt att ”tackla”, diska i efterhand? böter? I så fall vilket belopp? Procent på första priset?

Företagsvisioner.
Vi har mycket nytt som händer i stall Båth. Vår nyanställde Ola Lernå (tror han stavar så) drar ett viktigt & tungt lass. Många nya saker inom kort:
Ny hemsida.
Hästägarlounge på Solvalla.
Enkelt hästägarkoncept.
Nytt forum för våra hästägare.
Säkert glömt nåt men mycket nytt ligger i ”pipeline”!!
Man försöker hela tiden tänka nytt o kreativt och en som varit en ledstjärna för mig är en ”marknadsutvecklare” som vi hade EN dag då jag gick tränar kursen för drygt 20 år sedan.
Hans ord sitter som gjutna i huvudet! Mannen med logiskt tänkade heter Jack Silfving!
Tänk att en dag kan hjälpa en i så många år….På hans hemsida läser man:
Ge en man en fisk och han är mätt en dag
– lär en man att fiska och han är mätt hela livet.

Mången tack, Jack!

Sveriges Rikaste kusk? Måste vara Örjan Kihlström!
Han vinner alla storlopp och semestrar i Bollnäs…..

Sen ett stort tack till STs jurist Göran Wahlman, som hjälpte till när min anställde Carola blev sparkad, fick tänderna utslagna och blev nekad ersättning.
Nu är allt löst! (som ska vara löst….cool)

Svante, som undrar när Uffe Stenströmer ska ringa….

KI!

Jag fick frågan av Travronden angående drivning och körspö, som nu är på tapeten. Tror jag svarade helt okej, men när man ventilerat det mer och tänkt till i frågan tycker jag svaren börjar bli givna. Först och främst så håller jag med de som säger att det känns helt fel att vi kallar det … Läs mer

Tomt i tanken

Barfotadebatten är igång igen, ni vet min ståndpunkt, framför allt på två- och treåringar. ST skriver mycket om det, men inget om deras ståndpunkt. Tycker det är dags att dom tar ställning och deklarera den, oavsett svar. *** Jänkarvagnen är även den på tapeten. Såg lite statistik på ST:s sida. I 12,5 procent av loppen … Läs mer

Åby – bäst i klassen!

För cirka ett halvår sedan så började tänka på en sak efter V75-dagarna och senaste 3-4 månaderna har jag noterat det i princip utan undantag. Vad? Inte en endaste journalist hör av sig/intervjuar efter tävlingarna! ALLT tas ifrån TV-sändningarna. Hmm ni jobbar ju, skriver och lägger ut på nätet på kvällen, det ser jag ju. … Läs mer

Diktator, svettallergi och underlag

Våra banor och dess beskaffenhet är alltid ett hett ämne, framför allt då det är V75. Nu är det snart vinter och kraven på banpersonalen höjs rejält. Fick jag vara ”diktator” så skulle jag bilda en grupp av våra främsta banmästare, typ bröderna Johansson från Halmstad, Valberg från Bollnäs etcetera. som skulle ansvara och hjälpa … Läs mer

Årets Derby & Anka närmar sig!

Första helgen i september närmar sig, tillika Derbyhelg. Har förmånen att delta även i år. Global Adventure & Bythebook är som två siamesiska tvillingar, hand i hand genom hela ”livet”, från inskolning hos Tony i Skottorp till Derbyt. Eller vad säga om 24 starter, 14 segrar och 3.417.000 kr på kontot respektive 22 starter 10 … Läs mer