Tack för allt!

Vi tackar för oss! Foto Lars Jakobsson/TRBILD

I hela mitt liv har det varit ”allt eller inget” för mig, har jag gjort något så har det varit ”all in” så det är med tunga fingrar jag skriver detta brev men tyvärr har jag kommit till just det vägskälet.

Successivt har beslutet vuxit fram att jag vid årsskiftet lägger ned min tränarrörelse på grund av av mina höftproblem.

Höftens problem har varit lite udda (kronisk trochanterit/bursit) då jag kan springa etc riktigt okey utan större problem men vid statisk belastning i ergonomiska utmanande lägen är det en pina så som bland annat köra häst & bil.

Jag är opererad, sprutad 30-tal gånger, tränat i tusentals timmar (och gör än) men med åren har det ändå blivit sämre.

***

Jag vill tacka så otroligt många för de framgångar vi haft under åren som givit segrar ibland annat Derby, Kriteriet, Sprintermästaren, Kungapokalen, StoChampionatet, BC, Uppfödningsloppet, Sundsvall Open Trot, E3, SM,Orso Mangelli och minnen för livet.

Hästägare som givit mig chansen, hästskötare som lägger hela sin själ i hästarna, veterinärer & hovslagare, kuskar, unghästinkörare, folk som avlastat och varit ovärderliga bollplank etcetera, men framför allt Lasse Lindberg som lärde mig ovärderligt mycket, stöttade och supportade mig och sen hjälpte mig runt travbanorna till många segrar i begynnelsen av min karriär.

***

Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD

När jag tänker igenom min karriär så är det tre händelser som känns starkare än övriga.

* 2014 då vi åkte ned med fyra hästar till Derbykvalen och samtliga kvalade in (fick även med en i StoDerbyt)

* Dagen då vi blev historiska med att lyckas kvala in fem hästar till Svenskt TravKriterium 2017.

* Uppfödningsloppet med Luxury Ås.

Varför just det loppet? Jo, för Lasse (Lindberg) som sa när min karriär började få fart att jag måste skaffa yngre bättre (?) kuskar nu när det blev så många storlopp och resor då han tyckte han var för gammal.

Mycket jobbigt för mig men med respekt för just långa resor så började jag nyttja andra (mycket duktiga) kuskar men när jag tidigt kände under tvåårssäsongen att Luxury Ås var något extra övertalade jag och ägarna honom att åtminstone köra honom.

Då förstår ni vilken känsla det var när han vann Uppfödningsloppet det året!!

***

Vad som händer efter årsskiftet? Faktiskt så vet jag inte men jag behöver en sysselsättning (och lön) så jobba är ett måste. Öppen för förslag! Dock utan häst&bilkörning…

Nu är det några månader kvar på året så några fler lopp hoppas jag kunna vinna.

Än en gång, tack för allt!!!

– Svante

Niclas Nordin-Stipendiat!

Stallets lärling Niclas Hammarström sammanfattar ett lysande trav-år och gör det som Nordin-Stipendiat 2023! – Det känns väldigt stort, namnet Nordin har ju betytt så mycket för travsporten, säger Niclas Hammarström, 30, som kommer att prisas på Solvalla på onsdag. Niclas tog ett beslut tidigt i våras om att köra så mycket lopp som möjligt … Läs mer

Svantes Kalender 2024

Svantes Båths populära kalender ges för sista gången ut för året 2024 där Båth har rankat sina hästar genom åren. Jag har som vanligt skickat den till er hästägare, både befintliga och de jag har haft i närtid. Men skulle det vara några fler som är intresserade så finns möjligheten att beställa en genom ALN till … Läs mer

Ny triumf för Adventure

Global Adventure är på rätt väg och tog andra raka triumfen efter comebacken. På Bergsåker stod Global Adventure med dubbla tillägg och Kim Moberg bidade sin tid i kön. Varvet kvar anslöt ekipaget i fjärde par utvändigt och 600 meter före mål tog Kim högertöm. Global Adventure växlade sällskapet på några få steg och Kim … Läs mer

Tack, Very Kronos!

En av landets mest kapabla och speciella hästar tackar för sig på tävlingsbanan. Very Kronos går till avel på heltid 2024. – Vi tog ett rejält break, sökte vad som störde honom och trodde vi hittat rätt. Men det är inte samma Very som tidigare och då han inte kan göra sig rättvisa har vi … Läs mer

Nya äventyr för ”Ture”

Efter operation och lång vila var det dags för comeback för Global Adventure på Romme. Motståndet avskräckte inte, men pausen och en tolva på vojlocken kunde förstås innebära positionsproblem. Kim Moberg fick hjälp av konkurrenterna där hon satt i femte utvändigt då farten var 1.11 första 500 och 1.14 på varvet. Global Adventure hade långt … Läs mer