Tack, Very Kronos!

En av landets mest kapabla och speciella hästar tackar för sig på tävlingsbanan.
Very Kronos går till avel på heltid 2024.

– Vi tog ett rejält break, sökte vad som störde honom och trodde vi hittat rätt. Men det är inte samma Very som tidigare och då han inte kan göra sig rättvisa har vi tillsammans med ägaren Kjell Johansson kommit fram till att ta det här beslutet. Han har givit oss så mycket att vi självklart har ett ansvar att ta det bästa beslutet för Very Kronos, säger Svante Båth.
Very Kronos har tjusat travpubliken i sju säsonger med fantastiska prestationer och sin unika personlighet, men också frustrerande galopper.
– Så är det, hans högstanivå är det dock få hästar i världen som når upp till, säger Båth.
Very Kronos har tagit 29 segrar och tjänat över sju miljoner, bland annat genom dubbla SM-titlar, varav ett på världsrekord, samt segern 2021 i Sundsvall Open Trot.
Very Kronos kombinerade avel och tävling 2022, men kommer från 2024 få jobba ”heltid” på Söderby Stuteri strax utanför Stockholm.
Very Kronos har under hela karriären skötts om av Mia Båth och ägs av Kjell Johansson i Huaröd.

Niclas Nordin-Stipendiat!

Stallets lärling Niclas Hammarström sammanfattar ett lysande trav-år och gör det som Nordin-Stipendiat 2023! – Det känns väldigt stort, namnet Nordin har ju betytt så mycket för travsporten, säger Niclas Hammarström, 30, som kommer att prisas på Solvalla på onsdag. Niclas tog ett beslut tidigt i våras om att köra så mycket lopp som möjligt … Läs mer

Svantes Kalender 2024

Svantes Båths populära kalender ges för sista gången ut för året 2024 där Båth har rankat sina hästar genom åren. Jag har som vanligt skickat den till er hästägare, både befintliga och de jag har haft i närtid. Men skulle det vara några fler som är intresserade så finns möjligheten att beställa en genom ALN till … Läs mer

Ny triumf för Adventure

Global Adventure är på rätt väg och tog andra raka triumfen efter comebacken. På Bergsåker stod Global Adventure med dubbla tillägg och Kim Moberg bidade sin tid i kön. Varvet kvar anslöt ekipaget i fjärde par utvändigt och 600 meter före mål tog Kim högertöm. Global Adventure växlade sällskapet på några få steg och Kim … Läs mer

Nya äventyr för ”Ture”

Efter operation och lång vila var det dags för comeback för Global Adventure på Romme. Motståndet avskräckte inte, men pausen och en tolva på vojlocken kunde förstås innebära positionsproblem. Kim Moberg fick hjälp av konkurrenterna där hon satt i femte utvändigt då farten var 1.11 första 500 och 1.14 på varvet. Global Adventure hade långt … Läs mer

Serpico slog till i Visby

Serpico har agerat lite trögt, haft lite otur och fick vänta med debuten till november som treåring. Men den som väntar på något gott… I Visby var det dags för debut och treåringen stod med bakspår, men uppträdde rutinerat för Ulf Ohlsson som initialt fick andra utvändigt, så småningom innebar det utvändigt ledaren och knappa … Läs mer