Niclas Nordin-Stipendiat!

Stallets lärling Niclas Hammarström sammanfattar ett lysande trav-år och gör det som Nordin-Stipendiat 2023!
– Det känns väldigt stort, namnet Nordin har ju betytt så mycket för travsporten, säger Niclas Hammarström, 30, som kommer att prisas på Solvalla på onsdag.

Niclas tog ett beslut tidigt i våras om att köra så mycket lopp som möjligt under 2023. 20 segrar och en miljon inkört var målbilden.
– Efter en okej inledning av året så började jag vinna lite lopp och då blev det en otrolig utveckling. Jag blev sockerbiten som många ville använda, säger Niclas.

Över två miljoner och 29 segrar gör att han är utsedd till årets Nordin-Stipendiat. Och Hammarström lär hitta hål att stoppa de 10.000 som stipendiet utgör.
– Jag kommer plocka ut proffstränarlicensen vid årsskiftet på Solvalla, så att de går till något bra inom min rörelse behöver ingen tveka på, fastslår Niclas.

Nordin-Stipendiatet har delats ut sedan 1982 och innehåller en gedigen lista över framgångsrika travnamn.
– Det känns lite overkligt. Jag läste Sören Nordins bok för tiotalet år sedan och bär fortfarande med mig kunskaper jag snappade upp där. Det här är så häftigt!

Året är inte riktigt slut för Hammarström som kvalat in i de flesta lärlingsfinaler i närområdet.
– Guldklockan blir nog årets sista som avgörs på Solvalla den 20 december, självklart hoppas man avsluta på bästa sätt som lärling, säger Hammarström.

Svantes Kalender 2024

Svantes Båths populära kalender ges för sista gången ut för året 2024 där Båth har rankat sina hästar genom åren. Jag har som vanligt skickat den till er hästägare, både befintliga och de jag har haft i närtid. Men skulle det vara några fler som är intresserade så finns möjligheten att beställa en genom ALN till … Läs mer

Ny triumf för Adventure

Global Adventure är på rätt väg och tog andra raka triumfen efter comebacken. På Bergsåker stod Global Adventure med dubbla tillägg och Kim Moberg bidade sin tid i kön. Varvet kvar anslöt ekipaget i fjärde par utvändigt och 600 meter före mål tog Kim högertöm. Global Adventure växlade sällskapet på några få steg och Kim … Läs mer

Tack, Very Kronos!

En av landets mest kapabla och speciella hästar tackar för sig på tävlingsbanan. Very Kronos går till avel på heltid 2024. – Vi tog ett rejält break, sökte vad som störde honom och trodde vi hittat rätt. Men det är inte samma Very som tidigare och då han inte kan göra sig rättvisa har vi … Läs mer

Nya äventyr för ”Ture”

Efter operation och lång vila var det dags för comeback för Global Adventure på Romme. Motståndet avskräckte inte, men pausen och en tolva på vojlocken kunde förstås innebära positionsproblem. Kim Moberg fick hjälp av konkurrenterna där hon satt i femte utvändigt då farten var 1.11 första 500 och 1.14 på varvet. Global Adventure hade långt … Läs mer

Serpico slog till i Visby

Serpico har agerat lite trögt, haft lite otur och fick vänta med debuten till november som treåring. Men den som väntar på något gott… I Visby var det dags för debut och treåringen stod med bakspår, men uppträdde rutinerat för Ulf Ohlsson som initialt fick andra utvändigt, så småningom innebar det utvändigt ledaren och knappa … Läs mer