Runda bordet, skohorn och psykologi

Sporten brottas med problem med att injicera mer prismedel till dom aktiva.
Det ser ut som 50 miljoner till kommer vara möjliga men kravet från basorganisationerna är 200.
Att strejka och/eller låna är i alla fall inte min melodi men finns det verkligen inget sätt att försöka få ihop 150 miljoner till? Eller i alla fall 100?
Kan vi inte sätta oss runt bordet alla tillsammans och se vad man kan göra?
Men då menar jag ALLA, vill inte ha någon som sen kommer och klagar utan det blir ett gemensamt beslut var vi ska göra våra omfördelningar/besparingar.

Kapa typ 10 procent av all banskötsel runt om i landet, skulle det funka? Obemannat men ändå öppet vissa dagar hos travbanorna?
Marknadsföring på 380 miljoner hos ATG kanske dras ned med 5 procent (19 milj) Med en tydligare koppling mellan ATG-omsättning/vinst och prispengar är jag helt säker på att alla aktiva kan kompensera det bortfallet. Om det skulle innebära att samtliga proffstränare vid ett tillfälle under 2023 ska ställa upp hos ett ombud, bana eller som reklampelare är jag övertygad om att vi alla är redo.

ST går igenom vissa projekt som är viktiga men kan vänta ett år.

Behöver HNS exakt 50 miljoner 2023? Eller skulle det ”räcka” med 42?

Hur ser det ut med danskarna? 52,4 miljoner skeppades över sundet ifjol, Ser att Svensk Travsport skickade även 53,6 miljoner 2020 och 48,8 år 2019 till våra vänner på andra sidan Öresundsbron. Är det avtalet skrivet i sten? Eller finns det något förhandlingsutrymme? Jag ser gärna en dansk vid vårt förhandlingsbord…

Många drar strå till stacken, vissa (små) förändringar  men ingen klagar. Detta är bara några ”strån” finns säkert ett helt gäng till som jag inte tänkt på, men ni förstår andemeningen.
Vill poängtera att detta är en nödlösning i ett eller två år och ska absolut inte vara permanent.

***

Har tittat på TV serien Headhunter som kommit, gillar ju Jo Nøsbo.
Men hur i helvete kan man förstöra en bok så in i Norden när man gör om den till en TV-serie?

***

Italienska Restauranger är populära, många är mycket bra.
Många stjärnor till många, dessa är några i toppen i Stockholm som testats av.
Mancini (Plus på mat men minus på lokal), Portofino (Alltid hög lägsta standard), Paganini (Stråket utanför är verkligen en plusvariant), Opizzicato (En duk på bordet och den är fulländad), Den Gamle och Havet (Mkt bra men ljudnivån blir hög), Trattoria Corazza (Verkligen familjär), Un Poco (Klart över medel)

***

Vinter brukar betyda semester för många i vår bransch, men är semester bara psykologi? Tänk sista arbetsdagen innan semestern när den är slut, helt underbart med allt framför sig.
Känslan då slår med ”mil” sista semesterdagarna när man redan ”börjat jobbat” i huvudet.
Kanske den optimala semestern är att man bokar två veckor semester men sen bokar ”någon” om den till tio dagar, packar väskan på natten och när dom väcker en på morgonen säger dom att nu ska du åka hem.
Då har man haft semester i huvudet alla dagar.

Det som är udda med semester mot vanliga vardagar hemma att man inte så ofta blir ledsen vardagar men på semestern blir man ledsen två ggr per dag! När lunchen och middagen är slut… ☹

***

Många frågor finns i världen just nu, allt från krig till el & dieselpriser men tyvärr inte lika många svar, det enda jag vet med säkerhet är att gubbröra ska ätas på kavring!

***

Bytte telefon och Ipad nu i veckan, vilken utveckling det har varit!
Tänk förr när man bytte telefon, nu trycker man på en knapp (språk, Svenska) sen läggar man dom bredvid varandra och vips, så är allt i den nya enheten!
Grymt hur tekniken går framåt, vilka uppfinningar!
Dock är fortfarande i mina ögon dom tre bästa uppfinningarna i världen röntgenapparaten, skohornet och murphybländaren

Svante – som lagt på vinterdäcken

Alla till Valla 31/1

Vårkänslor i luften vid tisdagens Solvalla-besök där ett helt gäng nyblivna treåringar vässade formen. Först ut var Kent’s Marre som hade Gloria utvändigt och den här duon öppnade 1.24 på varvet och avslutade 1.18 sista 500 för att komma hem på 1.22/1.600 meter. Trion Epsom Kronos (spets), Kingen Mearas (utvändigt) hade Esprit Kronos i rygg … Läs mer

Alla till Valla 24/1

Två i programmet denna tisdag då Solvalla bjöd på ett underlag värdigt sista helgen i maj! Morning Line var först ut och den här treåringen har haft småproblem med en has och halkat lite efter, men visade 1.30/1.600 meter med 1.25 sista 500 i sin lite flegmatiska stil. Lika gammal är Mandrill Kuce, vilken sprätte … Läs mer

Icon tuffast till slut!

Icon Mearas återkom efter en träningsperiod och var kanske lite mer avslappnad än vanligt, men visade att vinterträningen fungerat fint. Ulf Ohlsson placerade Icon Mearas i andra utvändigt på Färjestad och kunde vänta med attacken till 300 meter före mål. Icon Mearas avgjorde säkert sista biten på för årstiden fina 1.13,1a/1.640 meter. – Han kändes … Läs mer

Snygg pyts av Just Fontaine!

Just Fontaine, döpt efter en fransk fotbollspelare med målsinne, visade ingen ringrost i årsdebuten. Ulf Ohlsson skickade iväg Just Fontaine till spets och såg sedan synnerligen nöjd ut hela vägen. I sin småmysigt tröga stil struttade Just Fontaine undan utan problem över upploppet. Segertiden för Just Fontaine blev 1.16,6a/2.140 meter. – Han kändes fin i … Läs mer

Alla (2) till Valla 17/1

Ett tvåpack fick äntra Solvalla denna tisdag. Nyblivne treåringen Macao Keeper liftade i rygg på Drill Kronos som dryga halvvarvet före mål släppte sin kompis invändigt. Duon varvade på 1.20 och skärpte farten genom slutsvängen. Drill Kronos provades med ny balans och gick utan käk, men strulade till det i sista sväng och lämnade Macao … Läs mer