Runda bordet, skohorn och psykologi

Sporten brottas med problem med att injicera mer prismedel till dom aktiva.
Det ser ut som 50 miljoner till kommer vara möjliga men kravet från basorganisationerna är 200.
Att strejka och/eller låna är i alla fall inte min melodi men finns det verkligen inget sätt att försöka få ihop 150 miljoner till? Eller i alla fall 100?
Kan vi inte sätta oss runt bordet alla tillsammans och se vad man kan göra?
Men då menar jag ALLA, vill inte ha någon som sen kommer och klagar utan det blir ett gemensamt beslut var vi ska göra våra omfördelningar/besparingar.

Kapa typ 10 procent av all banskötsel runt om i landet, skulle det funka? Obemannat men ändå öppet vissa dagar hos travbanorna?
Marknadsföring på 380 miljoner hos ATG kanske dras ned med 5 procent (19 milj) Med en tydligare koppling mellan ATG-omsättning/vinst och prispengar är jag helt säker på att alla aktiva kan kompensera det bortfallet. Om det skulle innebära att samtliga proffstränare vid ett tillfälle under 2023 ska ställa upp hos ett ombud, bana eller som reklampelare är jag övertygad om att vi alla är redo.

ST går igenom vissa projekt som är viktiga men kan vänta ett år.

Behöver HNS exakt 50 miljoner 2023? Eller skulle det ”räcka” med 42?

Hur ser det ut med danskarna? 52,4 miljoner skeppades över sundet ifjol, Ser att Svensk Travsport skickade även 53,6 miljoner 2020 och 48,8 år 2019 till våra vänner på andra sidan Öresundsbron. Är det avtalet skrivet i sten? Eller finns det något förhandlingsutrymme? Jag ser gärna en dansk vid vårt förhandlingsbord…

Många drar strå till stacken, vissa (små) förändringar  men ingen klagar. Detta är bara några ”strån” finns säkert ett helt gäng till som jag inte tänkt på, men ni förstår andemeningen.
Vill poängtera att detta är en nödlösning i ett eller två år och ska absolut inte vara permanent.

***

Har tittat på TV serien Headhunter som kommit, gillar ju Jo Nøsbo.
Men hur i helvete kan man förstöra en bok så in i Norden när man gör om den till en TV-serie?

***

Italienska Restauranger är populära, många är mycket bra.
Många stjärnor till många, dessa är några i toppen i Stockholm som testats av.
Mancini (Plus på mat men minus på lokal), Portofino (Alltid hög lägsta standard), Paganini (Stråket utanför är verkligen en plusvariant), Opizzicato (En duk på bordet och den är fulländad), Den Gamle och Havet (Mkt bra men ljudnivån blir hög), Trattoria Corazza (Verkligen familjär), Un Poco (Klart över medel)

***

Vinter brukar betyda semester för många i vår bransch, men är semester bara psykologi? Tänk sista arbetsdagen innan semestern när den är slut, helt underbart med allt framför sig.
Känslan då slår med ”mil” sista semesterdagarna när man redan ”börjat jobbat” i huvudet.
Kanske den optimala semestern är att man bokar två veckor semester men sen bokar ”någon” om den till tio dagar, packar väskan på natten och när dom väcker en på morgonen säger dom att nu ska du åka hem.
Då har man haft semester i huvudet alla dagar.

Det som är udda med semester mot vanliga vardagar hemma att man inte så ofta blir ledsen vardagar men på semestern blir man ledsen två ggr per dag! När lunchen och middagen är slut… ☹

***

Många frågor finns i världen just nu, allt från krig till el & dieselpriser men tyvärr inte lika många svar, det enda jag vet med säkerhet är att gubbröra ska ätas på kavring!

***

Bytte telefon och Ipad nu i veckan, vilken utveckling det har varit!
Tänk förr när man bytte telefon, nu trycker man på en knapp (språk, Svenska) sen läggar man dom bredvid varandra och vips, så är allt i den nya enheten!
Grymt hur tekniken går framåt, vilka uppfinningar!
Dock är fortfarande i mina ögon dom tre bästa uppfinningarna i världen röntgenapparaten, skohornet och murphybländaren

Svante – som lagt på vinterdäcken

Alla till Valla 26/9

Ett sexpack klev in på Solvalla-ovalen, skrudad i läckert höstväder och erbjudandes perfekt underlag. Tvååringarna Go Go Brodde (e. Googoo Gaagaa) och Duflot (e. Fabulous Wood) var först ut. Temposkärpningen kom efterhand och de kom hem på 1.26/1.600 meter med 1.22 sista 500. Duflot blev lite räddhågsen på upploppet och bröt ut, men båda kvitterade … Läs mer

Kaiser Mearas triumferade

Kaiser Mearas genrepade inför stundande Kriteriekval och skötte sig fint på Rommes lunchtävlingar. Ulf Ohlsson fick iväg honom fint, men en glad 80-oddsare ansåg inte att andrahandsfavoritens rygg var något bra alternativ. Det dröjde 700 meter och rejäl körning innan Kaiser Mearas satt i ledningen. Väl där fick han dämpa farten till 1.15 på varvet. … Läs mer

Alla till Valla 11/9

En kvartett ställdes upp på Solvalla denna måndag. Treårige Cashew gick i front och i rygg liftade Lift You Up Sisu. Den här duon nådde mållinjen på 1.20,5/1.600 meter med 1.18,5 sista 500 utan att behöva förta sig och börjar närma sig kval. Tvåårige Lupin Mearas (e. Propulsion) fick traska i front med treårige Egyptian … Läs mer

SoS för GTT!

Great Time Trot har fått uppbyggande lopp i kroppen och idag var det äntligen dags för V75-triumf. Erik Adielsson placerade hästen direkt i front från innerspår och fick bestämma tempot till varvning. Sedan satte Björn Goop upp farten rejält utvändigt, men Great Time Trot verkade gilla utmaningen och avfärdade utan större problem. Det var helt … Läs mer

Alla till Valla 4/9

En trio äntrade Solvalla denna tisdag med sommarvärme och bländande underlag. Tvååringarna Any Given Sunday (e. Orlando Vici) och La Romana Mearas (e. Propulsion) hade sällskap av treåriga nyförvärvet Cashew. La Romana gick i front med Cashew utvändigt och tassande i rygg Any Given Sunday. Trion fick 1.20,5/2.140 meter med 1.16-fart sista 500 meterna innanför … Läs mer