Runda bordet, skohorn och psykologi

Sporten brottas med problem med att injicera mer prismedel till dom aktiva.
Det ser ut som 50 miljoner till kommer vara möjliga men kravet från basorganisationerna är 200.
Att strejka och/eller låna är i alla fall inte min melodi men finns det verkligen inget sätt att försöka få ihop 150 miljoner till? Eller i alla fall 100?
Kan vi inte sätta oss runt bordet alla tillsammans och se vad man kan göra?
Men då menar jag ALLA, vill inte ha någon som sen kommer och klagar utan det blir ett gemensamt beslut var vi ska göra våra omfördelningar/besparingar.

Kapa typ 10 procent av all banskötsel runt om i landet, skulle det funka? Obemannat men ändå öppet vissa dagar hos travbanorna?
Marknadsföring på 380 miljoner hos ATG kanske dras ned med 5 procent (19 milj) Med en tydligare koppling mellan ATG-omsättning/vinst och prispengar är jag helt säker på att alla aktiva kan kompensera det bortfallet. Om det skulle innebära att samtliga proffstränare vid ett tillfälle under 2023 ska ställa upp hos ett ombud, bana eller som reklampelare är jag övertygad om att vi alla är redo.

ST går igenom vissa projekt som är viktiga men kan vänta ett år.

Behöver HNS exakt 50 miljoner 2023? Eller skulle det ”räcka” med 42?

Hur ser det ut med danskarna? 52,4 miljoner skeppades över sundet ifjol, Ser att Svensk Travsport skickade även 53,6 miljoner 2020 och 48,8 år 2019 till våra vänner på andra sidan Öresundsbron. Är det avtalet skrivet i sten? Eller finns det något förhandlingsutrymme? Jag ser gärna en dansk vid vårt förhandlingsbord…

Många drar strå till stacken, vissa (små) förändringar  men ingen klagar. Detta är bara några ”strån” finns säkert ett helt gäng till som jag inte tänkt på, men ni förstår andemeningen.
Vill poängtera att detta är en nödlösning i ett eller två år och ska absolut inte vara permanent.

***

Har tittat på TV serien Headhunter som kommit, gillar ju Jo Nøsbo.
Men hur i helvete kan man förstöra en bok så in i Norden när man gör om den till en TV-serie?

***

Italienska Restauranger är populära, många är mycket bra.
Många stjärnor till många, dessa är några i toppen i Stockholm som testats av.
Mancini (Plus på mat men minus på lokal), Portofino (Alltid hög lägsta standard), Paganini (Stråket utanför är verkligen en plusvariant), Opizzicato (En duk på bordet och den är fulländad), Den Gamle och Havet (Mkt bra men ljudnivån blir hög), Trattoria Corazza (Verkligen familjär), Un Poco (Klart över medel)

***

Vinter brukar betyda semester för många i vår bransch, men är semester bara psykologi? Tänk sista arbetsdagen innan semestern när den är slut, helt underbart med allt framför sig.
Känslan då slår med ”mil” sista semesterdagarna när man redan ”börjat jobbat” i huvudet.
Kanske den optimala semestern är att man bokar två veckor semester men sen bokar ”någon” om den till tio dagar, packar väskan på natten och när dom väcker en på morgonen säger dom att nu ska du åka hem.
Då har man haft semester i huvudet alla dagar.

Det som är udda med semester mot vanliga vardagar hemma att man inte så ofta blir ledsen vardagar men på semestern blir man ledsen två ggr per dag! När lunchen och middagen är slut… ☹

***

Många frågor finns i världen just nu, allt från krig till el & dieselpriser men tyvärr inte lika många svar, det enda jag vet med säkerhet är att gubbröra ska ätas på kavring!

***

Bytte telefon och Ipad nu i veckan, vilken utveckling det har varit!
Tänk förr när man bytte telefon, nu trycker man på en knapp (språk, Svenska) sen läggar man dom bredvid varandra och vips, så är allt i den nya enheten!
Grymt hur tekniken går framåt, vilka uppfinningar!
Dock är fortfarande i mina ögon dom tre bästa uppfinningarna i världen röntgenapparaten, skohornet och murphybländaren

Svante – som lagt på vinterdäcken

Alla till Valla 23/5

Ett sexpack fick känna på Elitloppsbanan och till viss del även det stim och stoj som omger Solvalla denna vecka. Tält, maskiner och människor är inte något tvååringarna direkt känner till sedan tidigare, men de flesta accepterade utan några som helst bekymmer. Först ut var La Romana Mearas (e. Propulsion) som hade Gin Time Trot … Läs mer

Welcome tillbaka!

Global Welcome var tillbaka efter lång tävlingspaus och fixade full pott i Visby för såväl Stall Båth som ägarna Olof Brodin (Chartering) AB. Claes Sjöström svarade för en prickfri kuskinsats då han smart rundade fram till andra ytter efter 500 meter. 700 meter kvar sattes attacken in och Global Welcome borrade på känt manér ned … Läs mer

Kon Tiki Mearas tog båten

Kon Tiki Mearas tog turen till Visby för debut och tillsammans med Claes Sjöström blev det problemfri triumf. Kon Tiki verkade nyfiken på allt och inte i speciellt ”tävlingsmod”, trots 1.20,5 första 500 tog det dryga halvvarvet innan Kon Tiki satt i front. Genom slutsvängen fick han sällskap utvändigt, men gled undan med flera längder … Läs mer

Kaiser king i debuten

Kaiser Mearas drog till Rättvik för debut och det slutade med seger. Tempot var högt uppdrivet och Kaiser Mearas hade ett par längder fram i ingemansland med varvet före mål. Ulf Ohlsson fick   fram Kaiser i andra utvändigt knappa varvet kvar, vilket blev utvändigt ledaren varvet kvar. Han visade fin iställning genom att ta sig … Läs mer

Alla till Valla 9/5

Sommarvärme och flera spännande tvååringar stod på dagens Alla till Valla-program Först ut var en Walner-trio! La Princess Sisu, Gin Time Trot och Target Tile fick alla överbetyg efter att vid premiärbesöket på Solvalla ha avslutat ett 1.32-varv i mersmakande stil. Lionel Mearas (e. Tactical Landing) gick ihop med Anygivensunday (e. Orlando Vici) och den … Läs mer