Runda bordet, skohorn och psykologi

Sporten brottas med problem med att injicera mer prismedel till dom aktiva.
Det ser ut som 50 miljoner till kommer vara möjliga men kravet från basorganisationerna är 200.
Att strejka och/eller låna är i alla fall inte min melodi men finns det verkligen inget sätt att försöka få ihop 150 miljoner till? Eller i alla fall 100?
Kan vi inte sätta oss runt bordet alla tillsammans och se vad man kan göra?
Men då menar jag ALLA, vill inte ha någon som sen kommer och klagar utan det blir ett gemensamt beslut var vi ska göra våra omfördelningar/besparingar.

Kapa typ 10 procent av all banskötsel runt om i landet, skulle det funka? Obemannat men ändå öppet vissa dagar hos travbanorna?
Marknadsföring på 380 miljoner hos ATG kanske dras ned med 5 procent (19 milj) Med en tydligare koppling mellan ATG-omsättning/vinst och prispengar är jag helt säker på att alla aktiva kan kompensera det bortfallet. Om det skulle innebära att samtliga proffstränare vid ett tillfälle under 2023 ska ställa upp hos ett ombud, bana eller som reklampelare är jag övertygad om att vi alla är redo.

ST går igenom vissa projekt som är viktiga men kan vänta ett år.

Behöver HNS exakt 50 miljoner 2023? Eller skulle det ”räcka” med 42?

Hur ser det ut med danskarna? 52,4 miljoner skeppades över sundet ifjol, Ser att Svensk Travsport skickade även 53,6 miljoner 2020 och 48,8 år 2019 till våra vänner på andra sidan Öresundsbron. Är det avtalet skrivet i sten? Eller finns det något förhandlingsutrymme? Jag ser gärna en dansk vid vårt förhandlingsbord…

Många drar strå till stacken, vissa (små) förändringar  men ingen klagar. Detta är bara några ”strån” finns säkert ett helt gäng till som jag inte tänkt på, men ni förstår andemeningen.
Vill poängtera att detta är en nödlösning i ett eller två år och ska absolut inte vara permanent.

***

Har tittat på TV serien Headhunter som kommit, gillar ju Jo Nøsbo.
Men hur i helvete kan man förstöra en bok så in i Norden när man gör om den till en TV-serie?

***

Italienska Restauranger är populära, många är mycket bra.
Många stjärnor till många, dessa är några i toppen i Stockholm som testats av.
Mancini (Plus på mat men minus på lokal), Portofino (Alltid hög lägsta standard), Paganini (Stråket utanför är verkligen en plusvariant), Opizzicato (En duk på bordet och den är fulländad), Den Gamle och Havet (Mkt bra men ljudnivån blir hög), Trattoria Corazza (Verkligen familjär), Un Poco (Klart över medel)

***

Vinter brukar betyda semester för många i vår bransch, men är semester bara psykologi? Tänk sista arbetsdagen innan semestern när den är slut, helt underbart med allt framför sig.
Känslan då slår med ”mil” sista semesterdagarna när man redan ”börjat jobbat” i huvudet.
Kanske den optimala semestern är att man bokar två veckor semester men sen bokar ”någon” om den till tio dagar, packar väskan på natten och när dom väcker en på morgonen säger dom att nu ska du åka hem.
Då har man haft semester i huvudet alla dagar.

Det som är udda med semester mot vanliga vardagar hemma att man inte så ofta blir ledsen vardagar men på semestern blir man ledsen två ggr per dag! När lunchen och middagen är slut… ☹

***

Många frågor finns i världen just nu, allt från krig till el & dieselpriser men tyvärr inte lika många svar, det enda jag vet med säkerhet är att gubbröra ska ätas på kavring!

***

Bytte telefon och Ipad nu i veckan, vilken utveckling det har varit!
Tänk förr när man bytte telefon, nu trycker man på en knapp (språk, Svenska) sen läggar man dom bredvid varandra och vips, så är allt i den nya enheten!
Grymt hur tekniken går framåt, vilka uppfinningar!
Dock är fortfarande i mina ögon dom tre bästa uppfinningarna i världen röntgenapparaten, skohornet och murphybländaren

Svante – som lagt på vinterdäcken

Niclas Nordin-Stipendiat!

Stallets lärling Niclas Hammarström sammanfattar ett lysande trav-år och gör det som Nordin-Stipendiat 2023! – Det känns väldigt stort, namnet Nordin har ju betytt så mycket för travsporten, säger Niclas Hammarström, 30, som kommer att prisas på Solvalla på onsdag. Niclas tog ett beslut tidigt i våras om att köra så mycket lopp som möjligt … Läs mer

Svantes Kalender 2024

Svantes Båths populära kalender ges för sista gången ut för året 2024 där Båth har rankat sina hästar genom åren. Jag har som vanligt skickat den till er hästägare, både befintliga och de jag har haft i närtid. Men skulle det vara några fler som är intresserade så finns möjligheten att beställa en genom ALN till … Läs mer

Ny triumf för Adventure

Global Adventure är på rätt väg och tog andra raka triumfen efter comebacken. På Bergsåker stod Global Adventure med dubbla tillägg och Kim Moberg bidade sin tid i kön. Varvet kvar anslöt ekipaget i fjärde par utvändigt och 600 meter före mål tog Kim högertöm. Global Adventure växlade sällskapet på några få steg och Kim … Läs mer

Tack, Very Kronos!

En av landets mest kapabla och speciella hästar tackar för sig på tävlingsbanan. Very Kronos går till avel på heltid 2024. – Vi tog ett rejält break, sökte vad som störde honom och trodde vi hittat rätt. Men det är inte samma Very som tidigare och då han inte kan göra sig rättvisa har vi … Läs mer

Nya äventyr för ”Ture”

Efter operation och lång vila var det dags för comeback för Global Adventure på Romme. Motståndet avskräckte inte, men pausen och en tolva på vojlocken kunde förstås innebära positionsproblem. Kim Moberg fick hjälp av konkurrenterna där hon satt i femte utvändigt då farten var 1.11 första 500 och 1.14 på varvet. Global Adventure hade långt … Läs mer