SoS för GTT!


Great Time Trot
har fått uppbyggande lopp i kroppen och idag var det äntligen dags för V75-triumf.
Erik Adielsson placerade hästen direkt i front från innerspår och fick bestämma tempot till varvning. Sedan satte Björn Goop upp farten rejält utvändigt, men Great Time Trot verkade gilla utmaningen och avfärdade utan större problem. Det var helt enkelt Spets-och-Slut för GTT. Segertiden 1.13,5/2.140 meter och Great Time Trot sänkte därmed banrekord i Bollnäs för fyraåriga hingstar/valacker.
– Han var bättre idag, det förra loppet lyfte honom och han är på rätt väg, sade Erik Adielsson.
KB Capulus Horses i Kullavik äger Great Time Trot som sköts om av Satu Lappeteläinen.

Alla till Valla 26/9

Ett sexpack klev in på Solvalla-ovalen, skrudad i läckert höstväder och erbjudandes perfekt underlag. Tvååringarna Go Go Brodde (e. Googoo Gaagaa) och Duflot (e. Fabulous Wood) var först ut. Temposkärpningen kom efterhand och de kom hem på 1.26/1.600 meter med 1.22 sista 500. Duflot blev lite räddhågsen på upploppet och bröt ut, men båda kvitterade … Läs mer

Kaiser Mearas triumferade

Kaiser Mearas genrepade inför stundande Kriteriekval och skötte sig fint på Rommes lunchtävlingar. Ulf Ohlsson fick iväg honom fint, men en glad 80-oddsare ansåg inte att andrahandsfavoritens rygg var något bra alternativ. Det dröjde 700 meter och rejäl körning innan Kaiser Mearas satt i ledningen. Väl där fick han dämpa farten till 1.15 på varvet. … Läs mer

Alla till Valla 11/9

En kvartett ställdes upp på Solvalla denna måndag. Treårige Cashew gick i front och i rygg liftade Lift You Up Sisu. Den här duon nådde mållinjen på 1.20,5/1.600 meter med 1.18,5 sista 500 utan att behöva förta sig och börjar närma sig kval. Tvåårige Lupin Mearas (e. Propulsion) fick traska i front med treårige Egyptian … Läs mer

Alla till Valla 4/9

En trio äntrade Solvalla denna tisdag med sommarvärme och bländande underlag. Tvååringarna Any Given Sunday (e. Orlando Vici) och La Romana Mearas (e. Propulsion) hade sällskap av treåriga nyförvärvet Cashew. La Romana gick i front med Cashew utvändigt och tassande i rygg Any Given Sunday. Trion fick 1.20,5/2.140 meter med 1.16-fart sista 500 meterna innanför … Läs mer

Alla till Valla 29/8

En trio äntrade Solvalla denna tisdag. Treåringarna Serpico och Kingen Mearas hade tvåårige Lionel Mearas (e. Tactical Landing) på släp. Den sistnämnde löste 1.20/1.600 meter enligt plan och såg fin ut när han åkte med några längder bakom övriga. Serpico gick i front och Kingen Mearas utvändigt. Den här duon traskade 1.18,5/1.600 meter och Kingen … Läs mer