Grönt ljus för Duncan Cowan

Bengt ”Duncan Cowan” Granath till höger.

Tvåårige Duncan Cowan är döpt efter den skotske fotbollspelaren som kanske var mest känd för att han drog på sig nio röda kort, varav ett renderade i tre månaders fängelse! Hästen Duncan Cowan tar heller inga fångar. Erik Adielsson nöp högertöm så fort det var ledigt från bakspår och även om ledarhästen kanske inte var speciellt sugen att lämna över taktpinnen så fanns liksom inga alternativ.
Duncan Cowan satt i spets efter 600 meter och nådde varvet på 1.16,4. Efter en lugn tredje femhundring pep Duncan undan till lätt vinst på 1.16,7a/2.140 meter.
– När man trycker på gaspedalen på den här är det inte så roligt att försöka ta emot. Han är tidig, men det känns som en häst som kommer ha kvar till nästa år, sade Erik.
Duncan Cowan, som tjänade 175.000 kronor genom segern i Breeders Crown, ägs av Olof Brodin (Chartering) AB och sköts om av Ronja Lamminen.

Alla till Valla 26/9

Ett sexpack klev in på Solvalla-ovalen, skrudad i läckert höstväder och erbjudandes perfekt underlag. Tvååringarna Go Go Brodde (e. Googoo Gaagaa) och Duflot (e. Fabulous Wood) var först ut. Temposkärpningen kom efterhand och de kom hem på 1.26/1.600 meter med 1.22 sista 500. Duflot blev lite räddhågsen på upploppet och bröt ut, men båda kvitterade … Läs mer

Kaiser Mearas triumferade

Kaiser Mearas genrepade inför stundande Kriteriekval och skötte sig fint på Rommes lunchtävlingar. Ulf Ohlsson fick iväg honom fint, men en glad 80-oddsare ansåg inte att andrahandsfavoritens rygg var något bra alternativ. Det dröjde 700 meter och rejäl körning innan Kaiser Mearas satt i ledningen. Väl där fick han dämpa farten till 1.15 på varvet. … Läs mer

Alla till Valla 11/9

En kvartett ställdes upp på Solvalla denna måndag. Treårige Cashew gick i front och i rygg liftade Lift You Up Sisu. Den här duon nådde mållinjen på 1.20,5/1.600 meter med 1.18,5 sista 500 utan att behöva förta sig och börjar närma sig kval. Tvåårige Lupin Mearas (e. Propulsion) fick traska i front med treårige Egyptian … Läs mer

SoS för GTT!

Great Time Trot har fått uppbyggande lopp i kroppen och idag var det äntligen dags för V75-triumf. Erik Adielsson placerade hästen direkt i front från innerspår och fick bestämma tempot till varvning. Sedan satte Björn Goop upp farten rejält utvändigt, men Great Time Trot verkade gilla utmaningen och avfärdade utan större problem. Det var helt … Läs mer

Alla till Valla 4/9

En trio äntrade Solvalla denna tisdag med sommarvärme och bländande underlag. Tvååringarna Any Given Sunday (e. Orlando Vici) och La Romana Mearas (e. Propulsion) hade sällskap av treåriga nyförvärvet Cashew. La Romana gick i front med Cashew utvändigt och tassande i rygg Any Given Sunday. Trion fick 1.20,5/2.140 meter med 1.16-fart sista 500 meterna innanför … Läs mer