Drake satte tonen


Drake Kronos
hade en trivsam uppgift på Bergsåker och satte tonen i ett fyraåringslopp. Erik Adielsson forcerade resolut till front och ställde farthållaren på 1.11.
Drake Kronos såg kaxig ut där framme och höll längder till övriga vid upploppets början. Avståndet krympte, men segermarginalen var ändå säker när mållinjen passerades på fina 1.10,8a/1.640 meter.
För familjen Granath var det tredje dagssegern då Duncan Cowan vann på Bergsåker och Loaded Maria vann tidigare under dagen i Frankrike (Markus B Svedberg tränar)!
– Han kändes väldigt fin i provstarten och sedan löpte han på bra. Han ökade sista 500, ändå är banan inte den snabbaste jag kört på, sade Erik Adielsson.
Olof Brodin (Chartering) AB äger som sagt Drake Kronos, vilken sköts om av Anna Hagman.

Niclas Nordin-Stipendiat!

Stallets lärling Niclas Hammarström sammanfattar ett lysande trav-år och gör det som Nordin-Stipendiat 2023! – Det känns väldigt stort, namnet Nordin har ju betytt så mycket för travsporten, säger Niclas Hammarström, 30, som kommer att prisas på Solvalla på onsdag. Niclas tog ett beslut tidigt i våras om att köra så mycket lopp som möjligt … Läs mer

Svantes Kalender 2024

Svantes Båths populära kalender ges för sista gången ut för året 2024 där Båth har rankat sina hästar genom åren. Jag har som vanligt skickat den till er hästägare, både befintliga och de jag har haft i närtid. Men skulle det vara några fler som är intresserade så finns möjligheten att beställa en genom ALN till … Läs mer

Ny triumf för Adventure

Global Adventure är på rätt väg och tog andra raka triumfen efter comebacken. På Bergsåker stod Global Adventure med dubbla tillägg och Kim Moberg bidade sin tid i kön. Varvet kvar anslöt ekipaget i fjärde par utvändigt och 600 meter före mål tog Kim högertöm. Global Adventure växlade sällskapet på några få steg och Kim … Läs mer

Tack, Very Kronos!

En av landets mest kapabla och speciella hästar tackar för sig på tävlingsbanan. Very Kronos går till avel på heltid 2024. – Vi tog ett rejält break, sökte vad som störde honom och trodde vi hittat rätt. Men det är inte samma Very som tidigare och då han inte kan göra sig rättvisa har vi … Läs mer

Nya äventyr för ”Ture”

Efter operation och lång vila var det dags för comeback för Global Adventure på Romme. Motståndet avskräckte inte, men pausen och en tolva på vojlocken kunde förstås innebära positionsproblem. Kim Moberg fick hjälp av konkurrenterna där hon satt i femte utvändigt då farten var 1.11 första 500 och 1.14 på varvet. Global Adventure hade långt … Läs mer