Welcome tillbaka!


Global Welcome
var tillbaka efter lång tävlingspaus och fixade full pott i Visby för såväl Stall Båth som ägarna Olof Brodin (Chartering) AB.
Claes Sjöström svarade för en prickfri kuskinsats då han smart rundade fram till andra ytter efter 500 meter. 700 meter kvar sattes attacken in och Global Welcome borrade på känt manér ned sig för att koppla grepp om ledaren. Han slappnade sedan av sista biten in mot mål, men segern blev väldigt säker på 1.14,3a/2.620 meter.
– En hedershäst som fortsätter göra fina prestationer. Han visste precis vad han skulle göra, sade Claes Sjöström.
Global Welcome sköts om av Satu Lappeteläinen.

Alla till Valla 23/5

Ett sexpack fick känna på Elitloppsbanan och till viss del även det stim och stoj som omger Solvalla denna vecka. Tält, maskiner och människor är inte något tvååringarna direkt känner till sedan tidigare, men de flesta accepterade utan några som helst bekymmer. Först ut var La Romana Mearas (e. Propulsion) som hade Gin Time Trot … Läs mer

Kon Tiki Mearas tog båten

Kon Tiki Mearas tog turen till Visby för debut och tillsammans med Claes Sjöström blev det problemfri triumf. Kon Tiki verkade nyfiken på allt och inte i speciellt ”tävlingsmod”, trots 1.20,5 första 500 tog det dryga halvvarvet innan Kon Tiki satt i front. Genom slutsvängen fick han sällskap utvändigt, men gled undan med flera längder … Läs mer

Kaiser king i debuten

Kaiser Mearas drog till Rättvik för debut och det slutade med seger. Tempot var högt uppdrivet och Kaiser Mearas hade ett par längder fram i ingemansland med varvet före mål. Ulf Ohlsson fick   fram Kaiser i andra utvändigt knappa varvet kvar, vilket blev utvändigt ledaren varvet kvar. Han visade fin iställning genom att ta sig … Läs mer

Alla till Valla 9/5

Sommarvärme och flera spännande tvååringar stod på dagens Alla till Valla-program Först ut var en Walner-trio! La Princess Sisu, Gin Time Trot och Target Tile fick alla överbetyg efter att vid premiärbesöket på Solvalla ha avslutat ett 1.32-varv i mersmakande stil. Lionel Mearas (e. Tactical Landing) gick ihop med Anygivensunday (e. Orlando Vici) och den … Läs mer

Kingen på promenad i parken

Kingen Mearas har fått en behaglig inledning på karriären och andra raka segern kom i ett treåringslopp på Färjestad. Ulf Ohlsson sände iväg Kingen och satt i ledningen via 1.16,8 första 500. Tempot sänktes sedan behagligt och Kingen Mearas såg nöjd ut i front. Över upploppet gick det betydligt fortare och Kingen Mearas pinnande undan … Läs mer