Alla till Valla 2 maj

Mellby Magic invändigt med Lupin Mearas på utsidan.

Trots att våren firades in helgen delades det inte ut något överbetyg till vädret denna tisdag.

Fyra heat med tvååringar och så Konstantia Sisu fick besöka Solvalla. För Duncan Cowan (e. Walner) och L’Amour Mearas (e. Chapter Seven) var det andra gången på Solvalla. Den sistnämnd fick hemlängtan i slutsvängen, men ställde sig snabbt och duon avslutade i 1.20-fart över upploppet för att landa på 1.26/1.600 meter.

Mellby Magic (e. Ready Cash) hade Lupin Mearas (e. Propulsion) utvändigt och de löste 1.30/1.600 meter med 1.23 sista 500 på positivt sätt.

Go Go Brodde (e. Googoo Gaagaa) hade Delaware Bro (e. Southwind Frank) utvändigt och Nicholas Winton (e. Googoo Gaagaa) i rygg. De var ”förstagångare” på Solvalla som dessutom förbereds inför Elitloppet, men skvätt iväg i 1.40-tempo en bit och kommer ha stor nytta av besöket.

Kate Moss (e. S.J.’s Caviar) hade Steady And Quick (e. Googoo Gaagaa) utvändigt och duon skötte sig utmärkt vid första Solvalla-besöket med 1.40-tempo stora delar av slutvarvet.

Sist, och äldst, var Konstantia Sisu som fick göra jobbet ensam. Treåringen varvade på strax över 1.20, men kom hem på 1.17/1.600 meter efter rappa 1.12 sista halvvarvet.

Niclas Nordin-Stipendiat!

Stallets lärling Niclas Hammarström sammanfattar ett lysande trav-år och gör det som Nordin-Stipendiat 2023! – Det känns väldigt stort, namnet Nordin har ju betytt så mycket för travsporten, säger Niclas Hammarström, 30, som kommer att prisas på Solvalla på onsdag. Niclas tog ett beslut tidigt i våras om att köra så mycket lopp som möjligt … Läs mer

Svantes Kalender 2024

Svantes Båths populära kalender ges för sista gången ut för året 2024 där Båth har rankat sina hästar genom åren. Jag har som vanligt skickat den till er hästägare, både befintliga och de jag har haft i närtid. Men skulle det vara några fler som är intresserade så finns möjligheten att beställa en genom ALN till … Läs mer

Ny triumf för Adventure

Global Adventure är på rätt väg och tog andra raka triumfen efter comebacken. På Bergsåker stod Global Adventure med dubbla tillägg och Kim Moberg bidade sin tid i kön. Varvet kvar anslöt ekipaget i fjärde par utvändigt och 600 meter före mål tog Kim högertöm. Global Adventure växlade sällskapet på några få steg och Kim … Läs mer

Tack, Very Kronos!

En av landets mest kapabla och speciella hästar tackar för sig på tävlingsbanan. Very Kronos går till avel på heltid 2024. – Vi tog ett rejält break, sökte vad som störde honom och trodde vi hittat rätt. Men det är inte samma Very som tidigare och då han inte kan göra sig rättvisa har vi … Läs mer

Nya äventyr för ”Ture”

Efter operation och lång vila var det dags för comeback för Global Adventure på Romme. Motståndet avskräckte inte, men pausen och en tolva på vojlocken kunde förstås innebära positionsproblem. Kim Moberg fick hjälp av konkurrenterna där hon satt i femte utvändigt då farten var 1.11 första 500 och 1.14 på varvet. Global Adventure hade långt … Läs mer