Alla till Valla 2 maj

Mellby Magic invändigt med Lupin Mearas på utsidan.

Trots att våren firades in helgen delades det inte ut något överbetyg till vädret denna tisdag.

Fyra heat med tvååringar och så Konstantia Sisu fick besöka Solvalla. För Duncan Cowan (e. Walner) och L’Amour Mearas (e. Chapter Seven) var det andra gången på Solvalla. Den sistnämnd fick hemlängtan i slutsvängen, men ställde sig snabbt och duon avslutade i 1.20-fart över upploppet för att landa på 1.26/1.600 meter.

Mellby Magic (e. Ready Cash) hade Lupin Mearas (e. Propulsion) utvändigt och de löste 1.30/1.600 meter med 1.23 sista 500 på positivt sätt.

Go Go Brodde (e. Googoo Gaagaa) hade Delaware Bro (e. Southwind Frank) utvändigt och Nicholas Winton (e. Googoo Gaagaa) i rygg. De var ”förstagångare” på Solvalla som dessutom förbereds inför Elitloppet, men skvätt iväg i 1.40-tempo en bit och kommer ha stor nytta av besöket.

Kate Moss (e. S.J.’s Caviar) hade Steady And Quick (e. Googoo Gaagaa) utvändigt och duon skötte sig utmärkt vid första Solvalla-besöket med 1.40-tempo stora delar av slutvarvet.

Sist, och äldst, var Konstantia Sisu som fick göra jobbet ensam. Treåringen varvade på strax över 1.20, men kom hem på 1.17/1.600 meter efter rappa 1.12 sista halvvarvet.

Alla till Valla 23/5

Ett sexpack fick känna på Elitloppsbanan och till viss del även det stim och stoj som omger Solvalla denna vecka. Tält, maskiner och människor är inte något tvååringarna direkt känner till sedan tidigare, men de flesta accepterade utan några som helst bekymmer. Först ut var La Romana Mearas (e. Propulsion) som hade Gin Time Trot … Läs mer

Welcome tillbaka!

Global Welcome var tillbaka efter lång tävlingspaus och fixade full pott i Visby för såväl Stall Båth som ägarna Olof Brodin (Chartering) AB. Claes Sjöström svarade för en prickfri kuskinsats då han smart rundade fram till andra ytter efter 500 meter. 700 meter kvar sattes attacken in och Global Welcome borrade på känt manér ned … Läs mer

Kon Tiki Mearas tog båten

Kon Tiki Mearas tog turen till Visby för debut och tillsammans med Claes Sjöström blev det problemfri triumf. Kon Tiki verkade nyfiken på allt och inte i speciellt ”tävlingsmod”, trots 1.20,5 första 500 tog det dryga halvvarvet innan Kon Tiki satt i front. Genom slutsvängen fick han sällskap utvändigt, men gled undan med flera längder … Läs mer

Kaiser king i debuten

Kaiser Mearas drog till Rättvik för debut och det slutade med seger. Tempot var högt uppdrivet och Kaiser Mearas hade ett par längder fram i ingemansland med varvet före mål. Ulf Ohlsson fick   fram Kaiser i andra utvändigt knappa varvet kvar, vilket blev utvändigt ledaren varvet kvar. Han visade fin iställning genom att ta sig … Läs mer

Alla till Valla 9/5

Sommarvärme och flera spännande tvååringar stod på dagens Alla till Valla-program Först ut var en Walner-trio! La Princess Sisu, Gin Time Trot och Target Tile fick alla överbetyg efter att vid premiärbesöket på Solvalla ha avslutat ett 1.32-varv i mersmakande stil. Lionel Mearas (e. Tactical Landing) gick ihop med Anygivensunday (e. Orlando Vici) och den … Läs mer