Alla till Valla 18/4

Lionel Mearas (ledning), Anygivensunday (utvändigt) och Lupin Mearas (e. Propulsion) i rygg.

Inget vårtecken är så säkert ombord hos Båth som när de första ur tvååringsarmadan tar jungfruturen till Solvalla för att bekanta sig med ovalen.

Trion Lionel Mearas (e. Tactical Landing), Lupin Mearas (e. Propulsion) och Anygivensunday (e. Orlando Vici) var först av stapeln och de fick jogga igång första halvvarvet innan temposkärpning vid varje 500-metersstolpe. Det blev 1.34/1.600 meter med 1.25-tempo upploppet ned och trion skötte sig perfekt!

Nästa duo var Duncan Cowan (e. Walner) och L’Amour Mearas (e. Chapter Seven). Duncan var nyfiken på det mesta, både in- och utvändigt, medan L’Amour var tryggheten själv. Tempomässigt hade duon inga som helst problem på 1.32/1.600 meter med 1.24 sista 500 och såg bra ut.

Treårige Kent’s Marre gick invändigt om Huron Bro, den sistnämnde tappade koncentration med kort galopp som följd i slutsvängen, men avslutade starkt och var nästan ifatt när mållinjen nåddes ”trots” att Kent’s Marre travade 1.17,5/1.600 meter med 1.13 sista 500 i bra stil.

Sist ut var Kon Tiki Mearas i front med Kaiser Mearas utvändigt. Den här duon fick strutta iväg 1.16,5/1.600 meter med 1.14,5 sista 500 och Båth gav omdömet ”kvalklart”.

Alla till Valla 23/5

Ett sexpack fick känna på Elitloppsbanan och till viss del även det stim och stoj som omger Solvalla denna vecka. Tält, maskiner och människor är inte något tvååringarna direkt känner till sedan tidigare, men de flesta accepterade utan några som helst bekymmer. Först ut var La Romana Mearas (e. Propulsion) som hade Gin Time Trot … Läs mer

Welcome tillbaka!

Global Welcome var tillbaka efter lång tävlingspaus och fixade full pott i Visby för såväl Stall Båth som ägarna Olof Brodin (Chartering) AB. Claes Sjöström svarade för en prickfri kuskinsats då han smart rundade fram till andra ytter efter 500 meter. 700 meter kvar sattes attacken in och Global Welcome borrade på känt manér ned … Läs mer

Kon Tiki Mearas tog båten

Kon Tiki Mearas tog turen till Visby för debut och tillsammans med Claes Sjöström blev det problemfri triumf. Kon Tiki verkade nyfiken på allt och inte i speciellt ”tävlingsmod”, trots 1.20,5 första 500 tog det dryga halvvarvet innan Kon Tiki satt i front. Genom slutsvängen fick han sällskap utvändigt, men gled undan med flera längder … Läs mer

Kaiser king i debuten

Kaiser Mearas drog till Rättvik för debut och det slutade med seger. Tempot var högt uppdrivet och Kaiser Mearas hade ett par längder fram i ingemansland med varvet före mål. Ulf Ohlsson fick   fram Kaiser i andra utvändigt knappa varvet kvar, vilket blev utvändigt ledaren varvet kvar. Han visade fin iställning genom att ta sig … Läs mer

Alla till Valla 9/5

Sommarvärme och flera spännande tvååringar stod på dagens Alla till Valla-program Först ut var en Walner-trio! La Princess Sisu, Gin Time Trot och Target Tile fick alla överbetyg efter att vid premiärbesöket på Solvalla ha avslutat ett 1.32-varv i mersmakande stil. Lionel Mearas (e. Tactical Landing) gick ihop med Anygivensunday (e. Orlando Vici) och den … Läs mer