Alla till Valla 7/3

Kent’s Marre med Ka Boom Mearas utvändigt.

En kvartett dök upp på Solvalla tidigt tisdag morgon för att ducka för det kommande snöfallet. Och solen visade sig, underlaget var för årstiden perfekt och samtliga fyra hästar visade positiv inställning till uppgiften.

Coins Glenn gick i ledningen med ett år äldre Drake Kronos utvändigt. Den här duon löste 1.16/1.600 meter på positivt sätt med vassa 1.13,5 sista 500 meterna. Duon ser ut att ha tagit vinterträningen på bästa sätt!

Treåringarna Kent’s Marre (front) och Ka Boom Mearas (utvändigt) öppnade varvet på 1.21 och avslutade 1.16 sista 500 för att landa på 1.19,5/1.600 meter i ett positivt rutinjobb där båda fick plus i kanten.

Ny balja för Just Fontaine!

Just Fontane fick byta bana och startmetod, men inget stoppade fyraåringen från att ta fjärde segern i livets sjunde start. Just Fontaine fick för första gången uppleva startbilen utan vingar, men löste det bra även om det inte blev omedelbar ledning. Efter 500 meter satt Ulf Ohlsson i ledningen och fick dämpa farten rejält. Första … Läs mer

Drake Kronos tog revansch!

Drake Kronos galopperade bort en seger i årsdebuten, men studsade snabbt tillbaka och hade flyttat fram positionerna rejält på Bergsåker. En en blixtrande öppning sköt Drake till spets, men visade fin uppfattning då Ulf Ohlsson kunde dämpa tempot rejält upp till varvning där 1.000 meter passerades efter 1.17,5. Drake Kronos såg sedan oslagbar ut hela … Läs mer

Ohlsson firade tidig påsk!

Med en dryg vecka kvar till påsk öppnade Easter Egg karriären med seger på Bergsåker. Fyraåringen tog hand om ledningen direkt, fick bestämma farten till 1.19,5 första rundan innan Ulf Ohlsson tackade för sällskapet. Easter Egg försvann ifrån sina konkurrenter till en smått överlägsen seger efter ett slutvarv strax under 1.14. Segertiden var 1.17,4/2.140 meter. … Läs mer

Banjobben inställda idag 28/3

På grund av den stora snömängden som har kommit så ställer vi in banjobben idag och flyttar dom till nästa vecka.

Karma Mearas med koll

Karma Mearas fick kliva in i vinnarcirkeln för första gången i karriären i livets andra start. I ett femhästarslopp tog Ulf Ohlsson hand om ledningen direkt och fick bestämma farten i 1.21-tempo första rundan. Sedan skärptes tempot successivt och sista 400 gick rykande fort. Klockan visade 1.15,6 sista varvet med 1.11 sista 400 och Karma … Läs mer