Alla till Valla 28/2

Gorm gick fort på Solvalla.

Fyra heat, tio hästar och flera spännande prestationer bjöds det denna tisdag på Solvalla.

Mackinac Bro gick i front med Pelas Kokeshi utvändigt och bakom dessa okvalade treåringar tassade Gorm. Efter 1.28 på varvet blev det strax över 1.20 sista 500 meterna i positiv stil för att landa på 1.25,5/1.600 meter.

Nuzzle’Em fick dra fram Easter Egg som bjöds på ledningen invändigt 500 meter före mål då varvet passerats efter 1.17,5. Sista 500 travades i 1.13-fart och duon kom hem på 1.16/1.600 meter med plus i kanten.

Holy Mole hade fått på sig ett can’t see back och gick i ledningen med Mellby Kaxa utvändigt och Mellby Lurk i rygg. Kaxa aviserade tidigt halsproblem och avbröt jobbet, medan Holy Mole varvade på 1.17,5. Mellby Lurk hakade på hela vägen hem och duon nådde mållinjen på 1.17/1.600 meter med 1.15 sista 500 i bra stil.

Esprit Kronos satt i spets med Onemorebirthday i rygg. Efter 1.21 på varvet blev det 1.16 sista 500 meterna med bra klipp i steget för att landa på 1.19,5/1.600 meter.

Nuzzle’Em (utvändigt) och Easter Egg visade allt väl i en rapp avslutning.

Alla till Valla 23/5

Ett sexpack fick känna på Elitloppsbanan och till viss del även det stim och stoj som omger Solvalla denna vecka. Tält, maskiner och människor är inte något tvååringarna direkt känner till sedan tidigare, men de flesta accepterade utan några som helst bekymmer. Först ut var La Romana Mearas (e. Propulsion) som hade Gin Time Trot … Läs mer

Welcome tillbaka!

Global Welcome var tillbaka efter lång tävlingspaus och fixade full pott i Visby för såväl Stall Båth som ägarna Olof Brodin (Chartering) AB. Claes Sjöström svarade för en prickfri kuskinsats då han smart rundade fram till andra ytter efter 500 meter. 700 meter kvar sattes attacken in och Global Welcome borrade på känt manér ned … Läs mer

Kon Tiki Mearas tog båten

Kon Tiki Mearas tog turen till Visby för debut och tillsammans med Claes Sjöström blev det problemfri triumf. Kon Tiki verkade nyfiken på allt och inte i speciellt ”tävlingsmod”, trots 1.20,5 första 500 tog det dryga halvvarvet innan Kon Tiki satt i front. Genom slutsvängen fick han sällskap utvändigt, men gled undan med flera längder … Läs mer

Kaiser king i debuten

Kaiser Mearas drog till Rättvik för debut och det slutade med seger. Tempot var högt uppdrivet och Kaiser Mearas hade ett par längder fram i ingemansland med varvet före mål. Ulf Ohlsson fick   fram Kaiser i andra utvändigt knappa varvet kvar, vilket blev utvändigt ledaren varvet kvar. Han visade fin iställning genom att ta sig … Läs mer

Alla till Valla 9/5

Sommarvärme och flera spännande tvååringar stod på dagens Alla till Valla-program Först ut var en Walner-trio! La Princess Sisu, Gin Time Trot och Target Tile fick alla överbetyg efter att vid premiärbesöket på Solvalla ha avslutat ett 1.32-varv i mersmakande stil. Lionel Mearas (e. Tactical Landing) gick ihop med Anygivensunday (e. Orlando Vici) och den … Läs mer