Alla till Valla 28/2

Gorm gick fort på Solvalla.

Fyra heat, tio hästar och flera spännande prestationer bjöds det denna tisdag på Solvalla.

Mackinac Bro gick i front med Pelas Kokeshi utvändigt och bakom dessa okvalade treåringar tassade Gorm. Efter 1.28 på varvet blev det strax över 1.20 sista 500 meterna i positiv stil för att landa på 1.25,5/1.600 meter.

Nuzzle’Em fick dra fram Easter Egg som bjöds på ledningen invändigt 500 meter före mål då varvet passerats efter 1.17,5. Sista 500 travades i 1.13-fart och duon kom hem på 1.16/1.600 meter med plus i kanten.

Holy Mole hade fått på sig ett can’t see back och gick i ledningen med Mellby Kaxa utvändigt och Mellby Lurk i rygg. Kaxa aviserade tidigt halsproblem och avbröt jobbet, medan Holy Mole varvade på 1.17,5. Mellby Lurk hakade på hela vägen hem och duon nådde mållinjen på 1.17/1.600 meter med 1.15 sista 500 i bra stil.

Esprit Kronos satt i spets med Onemorebirthday i rygg. Efter 1.21 på varvet blev det 1.16 sista 500 meterna med bra klipp i steget för att landa på 1.19,5/1.600 meter.

Nuzzle’Em (utvändigt) och Easter Egg visade allt väl i en rapp avslutning.

Ny balja för Just Fontaine!

Just Fontane fick byta bana och startmetod, men inget stoppade fyraåringen från att ta fjärde segern i livets sjunde start. Just Fontaine fick för första gången uppleva startbilen utan vingar, men löste det bra även om det inte blev omedelbar ledning. Efter 500 meter satt Ulf Ohlsson i ledningen och fick dämpa farten rejält. Första … Läs mer

Drake Kronos tog revansch!

Drake Kronos galopperade bort en seger i årsdebuten, men studsade snabbt tillbaka och hade flyttat fram positionerna rejält på Bergsåker. En en blixtrande öppning sköt Drake till spets, men visade fin uppfattning då Ulf Ohlsson kunde dämpa tempot rejält upp till varvning där 1.000 meter passerades efter 1.17,5. Drake Kronos såg sedan oslagbar ut hela … Läs mer

Ohlsson firade tidig påsk!

Med en dryg vecka kvar till påsk öppnade Easter Egg karriären med seger på Bergsåker. Fyraåringen tog hand om ledningen direkt, fick bestämma farten till 1.19,5 första rundan innan Ulf Ohlsson tackade för sällskapet. Easter Egg försvann ifrån sina konkurrenter till en smått överlägsen seger efter ett slutvarv strax under 1.14. Segertiden var 1.17,4/2.140 meter. … Läs mer

Banjobben inställda idag 28/3

På grund av den stora snömängden som har kommit så ställer vi in banjobben idag och flyttar dom till nästa vecka.

Karma Mearas med koll

Karma Mearas fick kliva in i vinnarcirkeln för första gången i karriären i livets andra start. I ett femhästarslopp tog Ulf Ohlsson hand om ledningen direkt och fick bestämma farten i 1.21-tempo första rundan. Sedan skärptes tempot successivt och sista 400 gick rykande fort. Klockan visade 1.15,6 sista varvet med 1.11 sista 400 och Karma … Läs mer