Alla till Valla 28/2

Gorm gick fort på Solvalla.

Fyra heat, tio hästar och flera spännande prestationer bjöds det denna tisdag på Solvalla.

Mackinac Bro gick i front med Pelas Kokeshi utvändigt och bakom dessa okvalade treåringar tassade Gorm. Efter 1.28 på varvet blev det strax över 1.20 sista 500 meterna i positiv stil för att landa på 1.25,5/1.600 meter.

Nuzzle’Em fick dra fram Easter Egg som bjöds på ledningen invändigt 500 meter före mål då varvet passerats efter 1.17,5. Sista 500 travades i 1.13-fart och duon kom hem på 1.16/1.600 meter med plus i kanten.

Holy Mole hade fått på sig ett can’t see back och gick i ledningen med Mellby Kaxa utvändigt och Mellby Lurk i rygg. Kaxa aviserade tidigt halsproblem och avbröt jobbet, medan Holy Mole varvade på 1.17,5. Mellby Lurk hakade på hela vägen hem och duon nådde mållinjen på 1.17/1.600 meter med 1.15 sista 500 i bra stil.

Esprit Kronos satt i spets med Onemorebirthday i rygg. Efter 1.21 på varvet blev det 1.16 sista 500 meterna med bra klipp i steget för att landa på 1.19,5/1.600 meter.

Nuzzle’Em (utvändigt) och Easter Egg visade allt väl i en rapp avslutning.

Alla till Valla 26/9

Ett sexpack klev in på Solvalla-ovalen, skrudad i läckert höstväder och erbjudandes perfekt underlag. Tvååringarna Go Go Brodde (e. Googoo Gaagaa) och Duflot (e. Fabulous Wood) var först ut. Temposkärpningen kom efterhand och de kom hem på 1.26/1.600 meter med 1.22 sista 500. Duflot blev lite räddhågsen på upploppet och bröt ut, men båda kvitterade … Läs mer

Kaiser Mearas triumferade

Kaiser Mearas genrepade inför stundande Kriteriekval och skötte sig fint på Rommes lunchtävlingar. Ulf Ohlsson fick iväg honom fint, men en glad 80-oddsare ansåg inte att andrahandsfavoritens rygg var något bra alternativ. Det dröjde 700 meter och rejäl körning innan Kaiser Mearas satt i ledningen. Väl där fick han dämpa farten till 1.15 på varvet. … Läs mer

Alla till Valla 11/9

En kvartett ställdes upp på Solvalla denna måndag. Treårige Cashew gick i front och i rygg liftade Lift You Up Sisu. Den här duon nådde mållinjen på 1.20,5/1.600 meter med 1.18,5 sista 500 utan att behöva förta sig och börjar närma sig kval. Tvåårige Lupin Mearas (e. Propulsion) fick traska i front med treårige Egyptian … Läs mer

SoS för GTT!

Great Time Trot har fått uppbyggande lopp i kroppen och idag var det äntligen dags för V75-triumf. Erik Adielsson placerade hästen direkt i front från innerspår och fick bestämma tempot till varvning. Sedan satte Björn Goop upp farten rejält utvändigt, men Great Time Trot verkade gilla utmaningen och avfärdade utan större problem. Det var helt … Läs mer

Alla till Valla 4/9

En trio äntrade Solvalla denna tisdag med sommarvärme och bländande underlag. Tvååringarna Any Given Sunday (e. Orlando Vici) och La Romana Mearas (e. Propulsion) hade sällskap av treåriga nyförvärvet Cashew. La Romana gick i front med Cashew utvändigt och tassande i rygg Any Given Sunday. Trion fick 1.20,5/2.140 meter med 1.16-fart sista 500 meterna innanför … Läs mer