Alla till Valla 28/2

Gorm gick fort på Solvalla.

Fyra heat, tio hästar och flera spännande prestationer bjöds det denna tisdag på Solvalla.

Mackinac Bro gick i front med Pelas Kokeshi utvändigt och bakom dessa okvalade treåringar tassade Gorm. Efter 1.28 på varvet blev det strax över 1.20 sista 500 meterna i positiv stil för att landa på 1.25,5/1.600 meter.

Nuzzle’Em fick dra fram Easter Egg som bjöds på ledningen invändigt 500 meter före mål då varvet passerats efter 1.17,5. Sista 500 travades i 1.13-fart och duon kom hem på 1.16/1.600 meter med plus i kanten.

Holy Mole hade fått på sig ett can’t see back och gick i ledningen med Mellby Kaxa utvändigt och Mellby Lurk i rygg. Kaxa aviserade tidigt halsproblem och avbröt jobbet, medan Holy Mole varvade på 1.17,5. Mellby Lurk hakade på hela vägen hem och duon nådde mållinjen på 1.17/1.600 meter med 1.15 sista 500 i bra stil.

Esprit Kronos satt i spets med Onemorebirthday i rygg. Efter 1.21 på varvet blev det 1.16 sista 500 meterna med bra klipp i steget för att landa på 1.19,5/1.600 meter.

Nuzzle’Em (utvändigt) och Easter Egg visade allt väl i en rapp avslutning.

Niclas Nordin-Stipendiat!

Stallets lärling Niclas Hammarström sammanfattar ett lysande trav-år och gör det som Nordin-Stipendiat 2023! – Det känns väldigt stort, namnet Nordin har ju betytt så mycket för travsporten, säger Niclas Hammarström, 30, som kommer att prisas på Solvalla på onsdag. Niclas tog ett beslut tidigt i våras om att köra så mycket lopp som möjligt … Läs mer

Svantes Kalender 2024

Svantes Båths populära kalender ges för sista gången ut för året 2024 där Båth har rankat sina hästar genom åren. Jag har som vanligt skickat den till er hästägare, både befintliga och de jag har haft i närtid. Men skulle det vara några fler som är intresserade så finns möjligheten att beställa en genom ALN till … Läs mer

Ny triumf för Adventure

Global Adventure är på rätt väg och tog andra raka triumfen efter comebacken. På Bergsåker stod Global Adventure med dubbla tillägg och Kim Moberg bidade sin tid i kön. Varvet kvar anslöt ekipaget i fjärde par utvändigt och 600 meter före mål tog Kim högertöm. Global Adventure växlade sällskapet på några få steg och Kim … Läs mer

Tack, Very Kronos!

En av landets mest kapabla och speciella hästar tackar för sig på tävlingsbanan. Very Kronos går till avel på heltid 2024. – Vi tog ett rejält break, sökte vad som störde honom och trodde vi hittat rätt. Men det är inte samma Very som tidigare och då han inte kan göra sig rättvisa har vi … Läs mer

Nya äventyr för ”Ture”

Efter operation och lång vila var det dags för comeback för Global Adventure på Romme. Motståndet avskräckte inte, men pausen och en tolva på vojlocken kunde förstås innebära positionsproblem. Kim Moberg fick hjälp av konkurrenterna där hon satt i femte utvändigt då farten var 1.11 första 500 och 1.14 på varvet. Global Adventure hade långt … Läs mer