Alla till Valla 14/2

Solvalla bjöd denna tisdag på sol, men en något tung bana att träna på.

Treåringarna Holy Mole invändigt och Karma Mearas utvändigt.

Först ut var Huron Bro, Gloria och Esprit Kronos. Den trion jobbade 1.20/1640 m. Med den insatsen visade Gloria att hon var kvalklar, ett rutinjobb för Huron Bro och Esprit Kronos får ett finslipande jobb till.

Andra heatet bestod utav Cool Kronos och Diamond Kronos vilka jobbade mycket bra. Dom landade på 1.16,5/1640 m med snabb 1.12 avslutning upploppet ner.

I det tredje heatet för dagen var det dags för treåringarna Holy Mole och Karma Mearas. Dessa två gick 19/1640 m med en 16 avslutning dom sista 500 metrarna. Holy Mole kommer att åka in och finslipa en gång till medan vi öppnar propphäftet åt Karma Mearas och letar lopp.

I dagens sista heat var det en Mellby-dubbel bestående utav Mellby Lucky och Mellby Lurk. Dessa två treårsvalacker jobbade 19/1640 m med en 1.17 avslutning sista 500 metrarna, båda två börjar närma sig start.

Ny balja för Just Fontaine!

Just Fontane fick byta bana och startmetod, men inget stoppade fyraåringen från att ta fjärde segern i livets sjunde start. Just Fontaine fick för första gången uppleva startbilen utan vingar, men löste det bra även om det inte blev omedelbar ledning. Efter 500 meter satt Ulf Ohlsson i ledningen och fick dämpa farten rejält. Första … Läs mer

Drake Kronos tog revansch!

Drake Kronos galopperade bort en seger i årsdebuten, men studsade snabbt tillbaka och hade flyttat fram positionerna rejält på Bergsåker. En en blixtrande öppning sköt Drake till spets, men visade fin uppfattning då Ulf Ohlsson kunde dämpa tempot rejält upp till varvning där 1.000 meter passerades efter 1.17,5. Drake Kronos såg sedan oslagbar ut hela … Läs mer

Ohlsson firade tidig påsk!

Med en dryg vecka kvar till påsk öppnade Easter Egg karriären med seger på Bergsåker. Fyraåringen tog hand om ledningen direkt, fick bestämma farten till 1.19,5 första rundan innan Ulf Ohlsson tackade för sällskapet. Easter Egg försvann ifrån sina konkurrenter till en smått överlägsen seger efter ett slutvarv strax under 1.14. Segertiden var 1.17,4/2.140 meter. … Läs mer

Banjobben inställda idag 28/3

På grund av den stora snömängden som har kommit så ställer vi in banjobben idag och flyttar dom till nästa vecka.

Karma Mearas med koll

Karma Mearas fick kliva in i vinnarcirkeln för första gången i karriären i livets andra start. I ett femhästarslopp tog Ulf Ohlsson hand om ledningen direkt och fick bestämma farten i 1.21-tempo första rundan. Sedan skärptes tempot successivt och sista 400 gick rykande fort. Klockan visade 1.15,6 sista varvet med 1.11 sista 400 och Karma … Läs mer