Alla till Valla 14/2

Solvalla bjöd denna tisdag på sol, men en något tung bana att träna på.

Treåringarna Holy Mole invändigt och Karma Mearas utvändigt.

Först ut var Huron Bro, Gloria och Esprit Kronos. Den trion jobbade 1.20/1640 m. Med den insatsen visade Gloria att hon var kvalklar, ett rutinjobb för Huron Bro och Esprit Kronos får ett finslipande jobb till.

Andra heatet bestod utav Cool Kronos och Diamond Kronos vilka jobbade mycket bra. Dom landade på 1.16,5/1640 m med snabb 1.12 avslutning upploppet ner.

I det tredje heatet för dagen var det dags för treåringarna Holy Mole och Karma Mearas. Dessa två gick 19/1640 m med en 16 avslutning dom sista 500 metrarna. Holy Mole kommer att åka in och finslipa en gång till medan vi öppnar propphäftet åt Karma Mearas och letar lopp.

I dagens sista heat var det en Mellby-dubbel bestående utav Mellby Lucky och Mellby Lurk. Dessa två treårsvalacker jobbade 19/1640 m med en 1.17 avslutning sista 500 metrarna, båda två börjar närma sig start.

Niclas Nordin-Stipendiat!

Stallets lärling Niclas Hammarström sammanfattar ett lysande trav-år och gör det som Nordin-Stipendiat 2023! – Det känns väldigt stort, namnet Nordin har ju betytt så mycket för travsporten, säger Niclas Hammarström, 30, som kommer att prisas på Solvalla på onsdag. Niclas tog ett beslut tidigt i våras om att köra så mycket lopp som möjligt … Läs mer

Svantes Kalender 2024

Svantes Båths populära kalender ges för sista gången ut för året 2024 där Båth har rankat sina hästar genom åren. Jag har som vanligt skickat den till er hästägare, både befintliga och de jag har haft i närtid. Men skulle det vara några fler som är intresserade så finns möjligheten att beställa en genom ALN till … Läs mer

Ny triumf för Adventure

Global Adventure är på rätt väg och tog andra raka triumfen efter comebacken. På Bergsåker stod Global Adventure med dubbla tillägg och Kim Moberg bidade sin tid i kön. Varvet kvar anslöt ekipaget i fjärde par utvändigt och 600 meter före mål tog Kim högertöm. Global Adventure växlade sällskapet på några få steg och Kim … Läs mer

Tack, Very Kronos!

En av landets mest kapabla och speciella hästar tackar för sig på tävlingsbanan. Very Kronos går till avel på heltid 2024. – Vi tog ett rejält break, sökte vad som störde honom och trodde vi hittat rätt. Men det är inte samma Very som tidigare och då han inte kan göra sig rättvisa har vi … Läs mer

Nya äventyr för ”Ture”

Efter operation och lång vila var det dags för comeback för Global Adventure på Romme. Motståndet avskräckte inte, men pausen och en tolva på vojlocken kunde förstås innebära positionsproblem. Kim Moberg fick hjälp av konkurrenterna där hon satt i femte utvändigt då farten var 1.11 första 500 och 1.14 på varvet. Global Adventure hade långt … Läs mer