Alla till Valla 13/1

Knock Boots Mearas i front, Icon Mearas utvändigt och Diamond Kronos i rygg.

Hela 15 hästar fick rulla in till Solvalla denna fredag och visade att någon vintervila inte har varit aktuell. I princip idel positiva besked från ”gänget” som bjöds på finfint underlag efter väder och årstid.

En kvintett nyblivna treåringar var först ut med Kingen Mearas i front, Muzzle Keeper utvändigt, Mellby Lurk, Esprit Kronos och Holy Mole i rygg. De fick knalla 2.600 meter med temposkärpning två varv före mål och varvet före mål. De kom hem på 1.21/2.000 meter med 1.19 sista rundan på bra sätt.

Nästa heat bestod av spetsande Karma Mearas, Mellby Kaliber gjorde jobbet utvändigt och med i rygg tassade Mellby Lucky, Konstantia Sisu och Easter Egg. Den här femlingen fick gå 1.18,5/1600 meter med lite snabbare sista 500 och kom hem i samlad trupp, även här med plusbetyg utdelat.

Knock Boot Mearas fick leda tredje heatet med Icon Mearas utvändigt och Diamond Kronos i rygg. Den sistnämnde fick marschorder 300 kvar och trion nådde mållinjen på 1.18/1.600 meter.

Sist ut var Just Fontaine som hade Highline Pellini utvändigt. Den här duon blev dagssnabbast med 1.17/1.600 meter och det hela såg plusbetonat ut.

Alla till Valla 31/1

Vårkänslor i luften vid tisdagens Solvalla-besök där ett helt gäng nyblivna treåringar vässade formen. Först ut var Kent’s Marre som hade Gloria utvändigt och den här duon öppnade 1.24 på varvet och avslutade 1.18 sista 500 för att komma hem på 1.22/1.600 meter. Trion Epsom Kronos (spets), Kingen Mearas (utvändigt) hade Esprit Kronos i rygg … Läs mer

Alla till Valla 24/1

Två i programmet denna tisdag då Solvalla bjöd på ett underlag värdigt sista helgen i maj! Morning Line var först ut och den här treåringen har haft småproblem med en has och halkat lite efter, men visade 1.30/1.600 meter med 1.25 sista 500 i sin lite flegmatiska stil. Lika gammal är Mandrill Kuce, vilken sprätte … Läs mer

Icon tuffast till slut!

Icon Mearas återkom efter en träningsperiod och var kanske lite mer avslappnad än vanligt, men visade att vinterträningen fungerat fint. Ulf Ohlsson placerade Icon Mearas i andra utvändigt på Färjestad och kunde vänta med attacken till 300 meter före mål. Icon Mearas avgjorde säkert sista biten på för årstiden fina 1.13,1a/1.640 meter. – Han kändes … Läs mer

Snygg pyts av Just Fontaine!

Just Fontaine, döpt efter en fransk fotbollspelare med målsinne, visade ingen ringrost i årsdebuten. Ulf Ohlsson skickade iväg Just Fontaine till spets och såg sedan synnerligen nöjd ut hela vägen. I sin småmysigt tröga stil struttade Just Fontaine undan utan problem över upploppet. Segertiden för Just Fontaine blev 1.16,6a/2.140 meter. – Han kändes fin i … Läs mer

Alla (2) till Valla 17/1

Ett tvåpack fick äntra Solvalla denna tisdag. Nyblivne treåringen Macao Keeper liftade i rygg på Drill Kronos som dryga halvvarvet före mål släppte sin kompis invändigt. Duon varvade på 1.20 och skärpte farten genom slutsvängen. Drill Kronos provades med ny balans och gick utan käk, men strulade till det i sista sväng och lämnade Macao … Läs mer