Alla till Valla 13/1

Knock Boots Mearas i front, Icon Mearas utvändigt och Diamond Kronos i rygg.

Hela 15 hästar fick rulla in till Solvalla denna fredag och visade att någon vintervila inte har varit aktuell. I princip idel positiva besked från ”gänget” som bjöds på finfint underlag efter väder och årstid.

En kvintett nyblivna treåringar var först ut med Kingen Mearas i front, Muzzle Keeper utvändigt, Mellby Lurk, Esprit Kronos och Holy Mole i rygg. De fick knalla 2.600 meter med temposkärpning två varv före mål och varvet före mål. De kom hem på 1.21/2.000 meter med 1.19 sista rundan på bra sätt.

Nästa heat bestod av spetsande Karma Mearas, Mellby Kaliber gjorde jobbet utvändigt och med i rygg tassade Mellby Lucky, Konstantia Sisu och Easter Egg. Den här femlingen fick gå 1.18,5/1600 meter med lite snabbare sista 500 och kom hem i samlad trupp, även här med plusbetyg utdelat.

Knock Boot Mearas fick leda tredje heatet med Icon Mearas utvändigt och Diamond Kronos i rygg. Den sistnämnde fick marschorder 300 kvar och trion nådde mållinjen på 1.18/1.600 meter.

Sist ut var Just Fontaine som hade Highline Pellini utvändigt. Den här duon blev dagssnabbast med 1.17/1.600 meter och det hela såg plusbetonat ut.

Alla till Valla 26/9

Ett sexpack klev in på Solvalla-ovalen, skrudad i läckert höstväder och erbjudandes perfekt underlag. Tvååringarna Go Go Brodde (e. Googoo Gaagaa) och Duflot (e. Fabulous Wood) var först ut. Temposkärpningen kom efterhand och de kom hem på 1.26/1.600 meter med 1.22 sista 500. Duflot blev lite räddhågsen på upploppet och bröt ut, men båda kvitterade … Läs mer

Kaiser Mearas triumferade

Kaiser Mearas genrepade inför stundande Kriteriekval och skötte sig fint på Rommes lunchtävlingar. Ulf Ohlsson fick iväg honom fint, men en glad 80-oddsare ansåg inte att andrahandsfavoritens rygg var något bra alternativ. Det dröjde 700 meter och rejäl körning innan Kaiser Mearas satt i ledningen. Väl där fick han dämpa farten till 1.15 på varvet. … Läs mer

Alla till Valla 11/9

En kvartett ställdes upp på Solvalla denna måndag. Treårige Cashew gick i front och i rygg liftade Lift You Up Sisu. Den här duon nådde mållinjen på 1.20,5/1.600 meter med 1.18,5 sista 500 utan att behöva förta sig och börjar närma sig kval. Tvåårige Lupin Mearas (e. Propulsion) fick traska i front med treårige Egyptian … Läs mer

SoS för GTT!

Great Time Trot har fått uppbyggande lopp i kroppen och idag var det äntligen dags för V75-triumf. Erik Adielsson placerade hästen direkt i front från innerspår och fick bestämma tempot till varvning. Sedan satte Björn Goop upp farten rejält utvändigt, men Great Time Trot verkade gilla utmaningen och avfärdade utan större problem. Det var helt … Läs mer

Alla till Valla 4/9

En trio äntrade Solvalla denna tisdag med sommarvärme och bländande underlag. Tvååringarna Any Given Sunday (e. Orlando Vici) och La Romana Mearas (e. Propulsion) hade sällskap av treåriga nyförvärvet Cashew. La Romana gick i front med Cashew utvändigt och tassande i rygg Any Given Sunday. Trion fick 1.20,5/2.140 meter med 1.16-fart sista 500 meterna innanför … Läs mer