Julian vann guldgrepen!

Drake Kronos var mestvinnande treåring i stallet 2022.

svantebath.se brukar sällan ge sig in i floskelbranschen, men när treåringstävlingen sammanfattas 2022 går det inte att undvika; även en blind höna kan finna ett korn.

När krutröken lagt sig visade det sig nämligen att Julian McLaren hade det starkaste fältet i fjolårets tävling.
Kvartetten Drake Kronos, Lauria Inferior S., Nuzzle’Em och M.T.Sollentuna skrapade ihop 1.102.500 kronor under fjolåret i Båth-regi, vilket räckte till knapp triumf. Julian kan se fram emot det för tillfället specialkomponerade förstapriset, en heldag i Stall Båth med såväl grep som skottkärra i valfri färg.

Håkan Alvgren ledde vid halvårsskiftet, men fick se sig förbispurtad även av Anton Öström som hade kvartetten Drake Kronos, Endless Love, Jongleuse och Nuzzle’Em fick förde honom upp i 1.075.100 kronor.
Alvgrens hade Drake, Laura Inferior S, Mellby Kaxa och delägde Waterford Wine, men till slut saknades det 9.000 kronor till andraplatsen.

För Alvgren och Öström väntar Båth-merchandise, mail har gått ut till vinnarna av Stall Båths treåringstävling 2022 som vi säger stort grattis till!

Alla till Valla 31/1

Vårkänslor i luften vid tisdagens Solvalla-besök där ett helt gäng nyblivna treåringar vässade formen. Först ut var Kent’s Marre som hade Gloria utvändigt och den här duon öppnade 1.24 på varvet och avslutade 1.18 sista 500 för att komma hem på 1.22/1.600 meter. Trion Epsom Kronos (spets), Kingen Mearas (utvändigt) hade Esprit Kronos i rygg … Läs mer

Alla till Valla 24/1

Två i programmet denna tisdag då Solvalla bjöd på ett underlag värdigt sista helgen i maj! Morning Line var först ut och den här treåringen har haft småproblem med en has och halkat lite efter, men visade 1.30/1.600 meter med 1.25 sista 500 i sin lite flegmatiska stil. Lika gammal är Mandrill Kuce, vilken sprätte … Läs mer

Icon tuffast till slut!

Icon Mearas återkom efter en träningsperiod och var kanske lite mer avslappnad än vanligt, men visade att vinterträningen fungerat fint. Ulf Ohlsson placerade Icon Mearas i andra utvändigt på Färjestad och kunde vänta med attacken till 300 meter före mål. Icon Mearas avgjorde säkert sista biten på för årstiden fina 1.13,1a/1.640 meter. – Han kändes … Läs mer

Snygg pyts av Just Fontaine!

Just Fontaine, döpt efter en fransk fotbollspelare med målsinne, visade ingen ringrost i årsdebuten. Ulf Ohlsson skickade iväg Just Fontaine till spets och såg sedan synnerligen nöjd ut hela vägen. I sin småmysigt tröga stil struttade Just Fontaine undan utan problem över upploppet. Segertiden för Just Fontaine blev 1.16,6a/2.140 meter. – Han kändes fin i … Läs mer

Alla (2) till Valla 17/1

Ett tvåpack fick äntra Solvalla denna tisdag. Nyblivne treåringen Macao Keeper liftade i rygg på Drill Kronos som dryga halvvarvet före mål släppte sin kompis invändigt. Duon varvade på 1.20 och skärpte farten genom slutsvängen. Drill Kronos provades med ny balans och gick utan käk, men strulade till det i sista sväng och lämnade Macao … Läs mer