Alla till Valla 9/8

Ka Boom Mearas med Mellby Lucky utvändigt.

En hel del tvååringar fick känna på Solvalla denna soliga tisdag då det kördes fem heat totalt.

Glenn (e. Coin Perdu) gick i ledningen med Gloria (e. Southwind Frank) utvändigt och Konstantia Sisu (e, Maharajah) i rygg. Den här trion kom hem på 1.20,5/1.600 meter med 1.18 sista 500 och redde ut ett rejält störningsmoment 300 meter före mål i form av traktor.

Jon Snow Pellini gick i front med Drill Kronos utvändigt och Eightpack i rygg. Efter 1.20 första varvet blev det rejäl temposkärpning och Jon Snow pinnade på 1.12-tempo sista 500 för att landa kring 1.17,5/1.600 meter. Drill fick kriga lite i tempoökningen, men kom igen fint in till mål och var knappast tom på den noteringen medan Eightpack hakade på fullt godkänt.

Ka Boom Mearas (e. Face Time Bourbon) frontade med Mellby Lucky (e. Fourth Dimension) och den här duon löste 1.18/1.600 meter med 1.16 sista 500 med snärt i steget och positivt intryck.

Huron Bro (e. Coin Perdu) gick i spets med Epsom Kronos (e. Muscle Hill) utvändigt. Efter 1.20 första varvet höjdes farten rejält och Epsom Kronos tog några galoppsteg i samma skede, men höll sedan samma fart som ledaren, vilken landade på 1.18/1.600 meter med 1.14 sista 500.

Heads Or Tails (e. Coin Perdu) var sist ut och hade Muzzle Keeper (e. Southwind Frank) på utsidan. För den här duon var det långvagn som gällde och de fixade 1.25/1.600 meter med 1.21 sista 500 på positivt vis.

Boom, Boom Ka Boom Mearas

Ka Boom Mearas har gjort det mesta rätt i uppträningen och tävlingsdebuten utgjorde inget undantag. Ulf Ohlsson valde att sätta sig utvändigt ledaren i det lilla kvarvarande fältet och kunde bekvämt kontrollera farthållningen. Efter 1.21 första 500 blev det bättre fart på slutvarvet och 200 meter före mål kopplade Ka Boom Mearas greppet. Segertiden i … Läs mer

Waka Waka – en får tacka!

Waka Waka har hittat ytterligare en växel i tillvaron och trots tolftespår på Solvalla hade hon inga problem att runda till seger. Ulf Ohlsson smet igenom fint från start till tredje utvändigt. Dryga 700 kvar kom attacken och Waka Waka rundade raskt fram utvändigt om ledaren. Över upploppet stack Waka Waka undan och via 1.12,3 … Läs mer

70-procentig Real Scotch

Real Scotch hade fått en liten paus från tävling, men trots sin fuxiga färg visade han ingen ringrost i Gävle. Ulf Ohlsson hukade sig rejält från start och körde bestämt i 600 meter innna ledningen övertogs. Real Scotch utmanades till slut, men gled undan utan större problem sista biten fyraåringen och har därmed sju segrar … Läs mer

Hög kaliber på Mellby

Mellby Kaliber hade fått två ”ögonöppnare” och var redo en riktigt rejäl prestation på Solvalla. Erik Adielsson hittade andra ytter och kunde behålla andra ytter trots flera positionsskiften framför. I sista sväng öppnade det sig och trots att Mellby Kaliber hade en bra bit fram till ledaren bet avslutningen i 1.12-tempo riktigt bra och kort … Läs mer

Alla (två) till Valla!

Höstligt men småmysigt väder på Solvalla denna tisdag där blott två hästar testades av lite tuffare. Adventure Ahead har varit borta länge på grund av en hovbensfraktur, men visade allt väl i 1.17,5/1.600 meter där han pinnade under 1.12 sista 500 ensam. Han kvitterade ut plusbetyg för intrycket och det kan inte var alltför långt … Läs mer