Nu måste vi jobba!

Nu måste vi ”jobba” för att få tillbaka publiken på banorna.

Vi har på grund av pandemin blivit socialt lata (gäller även undertecknad:)

Kanske inte så konstigt, möten sker på distans, utbildningar via en skärm. TV/dator nyttjas mer än någonsin istället för åka ut och vara på plats.

Vi vill ju ha tillbaka så mycket publik som möjligt. Men det finns trösklar.

Bara en sådan sak som idén med stallbacksbiljetterna som ska gå via tickster. Kanske idén i grunden är bra men just nu när vi bara vill få tillbaka så många, nya som gamla, så fort som möjligt känns det som ett hinder. Som tur är har många sportchefer bollkänsla och ”går emot” och fixar ändå.

En sak till som jag tänkte på under Elitloppshelgen är att alla aktiva var rörande överens om att dom saknat publikfesten SÅÅÅ mycket. Sen hörde jag när arrangörerna försökte få till intressanta intervju-offer att en efter en av de aktiva tackade nej på grund av alla de olika slag.

Alltså vill VI ha publikfest så är en viktig ingrediens att VI aktiva ställer upp för att göra publikfesten intressant för de som kommit till banan, inte bara de som sitter framför tv:n.

***

Åkte bakom en bil för några dagar sedan med en text som var lite underfundig/kontroversiell?!

***

Hästarna går bra, men kanske är lite färre än åren innan. Tre till E3 final igår får jag vara nöjd med.

***

Några restauranger har det blivit.

Både nya och ”nygamla”

Nya gamla så var vi på Wedholms Fisk efter några års uppehåll, klassisk med hög lägsta standard. Champagne-såsen är ett måste!

Hamnar man in till vänster i lokalen är ljudnivån inte att leka med när det är fullt, men Wedholms Fisk håller, år ut och år in.

Opizzicato var en ny upplevelse för mig men så förtjust jag blev av ”helheten”. Bra mat, bra service OCH bra lokal. Både kunna njuta av maten och njuta av sällskap hör ju en bra middag till.

Eller är det jag som blivit för gammal? Tycker att många krogar får en alldeles för hög ljudnivå och känns inte som ägarna så många gånger gör så mycket åt det.

En till ”nygammal” är Edsbacka Krog som nu dragit igång igen, naturligtvis får vi inte jämföra under glansdagarna med Christer Lingström i spetsen men lokalen bara ”luktar” klass och maten var absolut mycket bra.

Svante – som grillar för fullt.

Runda bordet, skohorn och psykologi

Sporten brottas med problem med att injicera mer prismedel till dom aktiva. Det ser ut som 50 miljoner till kommer vara möjliga men kravet från basorganisationerna är 200. Att strejka och/eller låna är i alla fall inte min melodi men finns det verkligen inget sätt att försöka få ihop 150 miljoner till? Eller i alla … Läs mer

Alla till Valla 29/11

Blandat höst och vinterrusk och något hårt underlag, men ändå fullt godkända förhållanden med tanke på årstiden. Eau de Noix gick i front med Captain Kronos utvändigt och Drill Kronos i rygg. Efter 1.19 första rundan skärptes farten och trion kom hem på 1.18/1.600 meter i ett något vassare rutinjobb. Very Kronos fick jaga formen … Läs mer

Gorm tvålade till eliten

Gorm fortsätter på sin inslagna linje och efter att ha varit omslagspojke på travsport.se var det dags för jobb på riktigt där han ställdes mot Stjärnblomster. Ulf Ohlsson gjorde verkligen alla rätt när han kom till ledningen efter en bit. Han höjde själv tempot och såg till att skaffa sig ointagliga längder och även om … Läs mer

Maximal svepning

Maximize´Em har hittat stilen och visade överkapacitet för klassen vid dagens lunchtrav i Örebro. Ulf Ohlsson hittade fjärde ytter från tillägg, men det var många längder fram till ledarhästen när Ulf tog högertöm 1.200 meter före mål. 200 meter senare satt han nämligen i ledningen efter en imponerande svepning av fältet! Mazimize’Em stack ifrån övriga … Läs mer

Albacete hela vägen

Albacete har visat fin form utan att få sätta pricken över i, men idag på Bergsåker var det dags för både prick och utropstecken. Kim Moberg lyfte iväg honom bra från start och satt i ledningen relativt smidigt. Väl där var det ingen som ville utmana fyraåringen som gled undan i mycket säker stil sista … Läs mer