Nu måste vi jobba!

Nu måste vi ”jobba” för att få tillbaka publiken på banorna.

Vi har på grund av pandemin blivit socialt lata (gäller även undertecknad:)

Kanske inte så konstigt, möten sker på distans, utbildningar via en skärm. TV/dator nyttjas mer än någonsin istället för åka ut och vara på plats.

Vi vill ju ha tillbaka så mycket publik som möjligt. Men det finns trösklar.

Bara en sådan sak som idén med stallbacksbiljetterna som ska gå via tickster. Kanske idén i grunden är bra men just nu när vi bara vill få tillbaka så många, nya som gamla, så fort som möjligt känns det som ett hinder. Som tur är har många sportchefer bollkänsla och ”går emot” och fixar ändå.

En sak till som jag tänkte på under Elitloppshelgen är att alla aktiva var rörande överens om att dom saknat publikfesten SÅÅÅ mycket. Sen hörde jag när arrangörerna försökte få till intressanta intervju-offer att en efter en av de aktiva tackade nej på grund av alla de olika slag.

Alltså vill VI ha publikfest så är en viktig ingrediens att VI aktiva ställer upp för att göra publikfesten intressant för de som kommit till banan, inte bara de som sitter framför tv:n.

***

Åkte bakom en bil för några dagar sedan med en text som var lite underfundig/kontroversiell?!

***

Hästarna går bra, men kanske är lite färre än åren innan. Tre till E3 final igår får jag vara nöjd med.

***

Några restauranger har det blivit.

Både nya och ”nygamla”

Nya gamla så var vi på Wedholms Fisk efter några års uppehåll, klassisk med hög lägsta standard. Champagne-såsen är ett måste!

Hamnar man in till vänster i lokalen är ljudnivån inte att leka med när det är fullt, men Wedholms Fisk håller, år ut och år in.

Opizzicato var en ny upplevelse för mig men så förtjust jag blev av ”helheten”. Bra mat, bra service OCH bra lokal. Både kunna njuta av maten och njuta av sällskap hör ju en bra middag till.

Eller är det jag som blivit för gammal? Tycker att många krogar får en alldeles för hög ljudnivå och känns inte som ägarna så många gånger gör så mycket åt det.

En till ”nygammal” är Edsbacka Krog som nu dragit igång igen, naturligtvis får vi inte jämföra under glansdagarna med Christer Lingström i spetsen men lokalen bara ”luktar” klass och maten var absolut mycket bra.

Svante – som grillar för fullt.

Boom, Boom Ka Boom Mearas

Ka Boom Mearas har gjort det mesta rätt i uppträningen och tävlingsdebuten utgjorde inget undantag. Ulf Ohlsson valde att sätta sig utvändigt ledaren i det lilla kvarvarande fältet och kunde bekvämt kontrollera farthållningen. Efter 1.21 första 500 blev det bättre fart på slutvarvet och 200 meter före mål kopplade Ka Boom Mearas greppet. Segertiden i … Läs mer

Waka Waka – en får tacka!

Waka Waka har hittat ytterligare en växel i tillvaron och trots tolftespår på Solvalla hade hon inga problem att runda till seger. Ulf Ohlsson smet igenom fint från start till tredje utvändigt. Dryga 700 kvar kom attacken och Waka Waka rundade raskt fram utvändigt om ledaren. Över upploppet stack Waka Waka undan och via 1.12,3 … Läs mer

70-procentig Real Scotch

Real Scotch hade fått en liten paus från tävling, men trots sin fuxiga färg visade han ingen ringrost i Gävle. Ulf Ohlsson hukade sig rejält från start och körde bestämt i 600 meter innna ledningen övertogs. Real Scotch utmanades till slut, men gled undan utan större problem sista biten fyraåringen och har därmed sju segrar … Läs mer

Hög kaliber på Mellby

Mellby Kaliber hade fått två ”ögonöppnare” och var redo en riktigt rejäl prestation på Solvalla. Erik Adielsson hittade andra ytter och kunde behålla andra ytter trots flera positionsskiften framför. I sista sväng öppnade det sig och trots att Mellby Kaliber hade en bra bit fram till ledaren bet avslutningen i 1.12-tempo riktigt bra och kort … Läs mer

Alla (två) till Valla!

Höstligt men småmysigt väder på Solvalla denna tisdag där blott två hästar testades av lite tuffare. Adventure Ahead har varit borta länge på grund av en hovbensfraktur, men visade allt väl i 1.17,5/1.600 meter där han pinnade under 1.12 sista 500 ensam. Han kvitterade ut plusbetyg för intrycket och det kan inte var alltför långt … Läs mer