Nu måste vi jobba!

Nu måste vi ”jobba” för att få tillbaka publiken på banorna.

Vi har på grund av pandemin blivit socialt lata (gäller även undertecknad:)

Kanske inte så konstigt, möten sker på distans, utbildningar via en skärm. TV/dator nyttjas mer än någonsin istället för åka ut och vara på plats.

Vi vill ju ha tillbaka så mycket publik som möjligt. Men det finns trösklar.

Bara en sådan sak som idén med stallbacksbiljetterna som ska gå via tickster. Kanske idén i grunden är bra men just nu när vi bara vill få tillbaka så många, nya som gamla, så fort som möjligt känns det som ett hinder. Som tur är har många sportchefer bollkänsla och ”går emot” och fixar ändå.

En sak till som jag tänkte på under Elitloppshelgen är att alla aktiva var rörande överens om att dom saknat publikfesten SÅÅÅ mycket. Sen hörde jag när arrangörerna försökte få till intressanta intervju-offer att en efter en av de aktiva tackade nej på grund av alla de olika slag.

Alltså vill VI ha publikfest så är en viktig ingrediens att VI aktiva ställer upp för att göra publikfesten intressant för de som kommit till banan, inte bara de som sitter framför tv:n.

***

Åkte bakom en bil för några dagar sedan med en text som var lite underfundig/kontroversiell?!

***

Hästarna går bra, men kanske är lite färre än åren innan. Tre till E3 final igår får jag vara nöjd med.

***

Några restauranger har det blivit.

Både nya och ”nygamla”

Nya gamla så var vi på Wedholms Fisk efter några års uppehåll, klassisk med hög lägsta standard. Champagne-såsen är ett måste!

Hamnar man in till vänster i lokalen är ljudnivån inte att leka med när det är fullt, men Wedholms Fisk håller, år ut och år in.

Opizzicato var en ny upplevelse för mig men så förtjust jag blev av ”helheten”. Bra mat, bra service OCH bra lokal. Både kunna njuta av maten och njuta av sällskap hör ju en bra middag till.

Eller är det jag som blivit för gammal? Tycker att många krogar får en alldeles för hög ljudnivå och känns inte som ägarna så många gånger gör så mycket åt det.

En till ”nygammal” är Edsbacka Krog som nu dragit igång igen, naturligtvis får vi inte jämföra under glansdagarna med Christer Lingström i spetsen men lokalen bara ”luktar” klass och maten var absolut mycket bra.

Svante – som grillar för fullt.

Äntligen Maximize’Em!

Maximize’Em har fin kapacitet genom hela karriären men också känsligt humör och något tidskrävande. På Bergsåker idag var det comeback och fyraåringens skötte sig äntligen perfekt för Ulf Ohlsson. Maximize’Em fick fin tempohjälp i rygg ledaren och 500 kvar klev Ohlsson sonika ut och övertog täten för att försvinna till lätt vinst på för klassen … Läs mer

Alla till Valla 28/6

Tvååringar fick farthållare i form av treåringar i fem heat denna tisdag på Solvalla. Först ut var Gloria (e. Southwind Frank) som gick i front med Eau de Noix utvändigt och Mellby Lucky (e. Fourth Dimension) i rygg. Den här trion trummade på för att landa på 1.20,5/1.600 meter med 1.18 sista 500 med plusbetyg … Läs mer

Ture starkast mitt i natten

Global Adventure drog till Skellefteå på midsommardagen, men fick nästan vänta till midnatt innan det var dags för tävling. Per Linderoth satt i sulkyn och inledde från 60 meters tillägg (som såg ut som 100) över tre varv. Försiktigt jobbade de sig fram till sjunde par utvändigt och varvet före mål skaffade Linderoth perfekt lift … Läs mer

Alla till Valla 21/6

Sex treåringar var inne för finslipning denna tisdag då Solvalla verkligen levde upp till namnet. Först ut var Mellby Kaliber som hade Biba Dushi utvändigt och Jon Snow Pellini i rygg. De två förstnämnda löste 1.19/1.600 meter med 1.16 sista 500 problemfritt, medan Jon Snow inte trivdes på ny balans. Svante tog ytterligare en ”kurva” … Läs mer

Trio i E3-final

Två herrar och en dam. Det är trion som representerar Stall Båth i E3-finalen i Eskilstuna 2 juli. Såväl Waterford Wine som Nuzzle’Em gjorde fina insatser som tvåor, samma placering som Mellby Kaxa nådde efter att ha spetsat, släppte och följt med fint in i mål. En miljon (eller två, eftersom samtliga våra hästar är … Läs mer