Nu måste vi jobba!

Nu måste vi ”jobba” för att få tillbaka publiken på banorna.

Vi har på grund av pandemin blivit socialt lata (gäller även undertecknad:)

Kanske inte så konstigt, möten sker på distans, utbildningar via en skärm. TV/dator nyttjas mer än någonsin istället för åka ut och vara på plats.

Vi vill ju ha tillbaka så mycket publik som möjligt. Men det finns trösklar.

Bara en sådan sak som idén med stallbacksbiljetterna som ska gå via tickster. Kanske idén i grunden är bra men just nu när vi bara vill få tillbaka så många, nya som gamla, så fort som möjligt känns det som ett hinder. Som tur är har många sportchefer bollkänsla och ”går emot” och fixar ändå.

En sak till som jag tänkte på under Elitloppshelgen är att alla aktiva var rörande överens om att dom saknat publikfesten SÅÅÅ mycket. Sen hörde jag när arrangörerna försökte få till intressanta intervju-offer att en efter en av de aktiva tackade nej på grund av alla de olika slag.

Alltså vill VI ha publikfest så är en viktig ingrediens att VI aktiva ställer upp för att göra publikfesten intressant för de som kommit till banan, inte bara de som sitter framför tv:n.

***

Åkte bakom en bil för några dagar sedan med en text som var lite underfundig/kontroversiell?!

***

Hästarna går bra, men kanske är lite färre än åren innan. Tre till E3 final igår får jag vara nöjd med.

***

Några restauranger har det blivit.

Både nya och ”nygamla”

Nya gamla så var vi på Wedholms Fisk efter några års uppehåll, klassisk med hög lägsta standard. Champagne-såsen är ett måste!

Hamnar man in till vänster i lokalen är ljudnivån inte att leka med när det är fullt, men Wedholms Fisk håller, år ut och år in.

Opizzicato var en ny upplevelse för mig men så förtjust jag blev av ”helheten”. Bra mat, bra service OCH bra lokal. Både kunna njuta av maten och njuta av sällskap hör ju en bra middag till.

Eller är det jag som blivit för gammal? Tycker att många krogar får en alldeles för hög ljudnivå och känns inte som ägarna så många gånger gör så mycket åt det.

En till ”nygammal” är Edsbacka Krog som nu dragit igång igen, naturligtvis får vi inte jämföra under glansdagarna med Christer Lingström i spetsen men lokalen bara ”luktar” klass och maten var absolut mycket bra.

Svante – som grillar för fullt.

Niclas Nordin-Stipendiat!

Stallets lärling Niclas Hammarström sammanfattar ett lysande trav-år och gör det som Nordin-Stipendiat 2023! – Det känns väldigt stort, namnet Nordin har ju betytt så mycket för travsporten, säger Niclas Hammarström, 30, som kommer att prisas på Solvalla på onsdag. Niclas tog ett beslut tidigt i våras om att köra så mycket lopp som möjligt … Läs mer

Svantes Kalender 2024

Svantes Båths populära kalender ges för sista gången ut för året 2024 där Båth har rankat sina hästar genom åren. Jag har som vanligt skickat den till er hästägare, både befintliga och de jag har haft i närtid. Men skulle det vara några fler som är intresserade så finns möjligheten att beställa en genom ALN till … Läs mer

Ny triumf för Adventure

Global Adventure är på rätt väg och tog andra raka triumfen efter comebacken. På Bergsåker stod Global Adventure med dubbla tillägg och Kim Moberg bidade sin tid i kön. Varvet kvar anslöt ekipaget i fjärde par utvändigt och 600 meter före mål tog Kim högertöm. Global Adventure växlade sällskapet på några få steg och Kim … Läs mer

Tack, Very Kronos!

En av landets mest kapabla och speciella hästar tackar för sig på tävlingsbanan. Very Kronos går till avel på heltid 2024. – Vi tog ett rejält break, sökte vad som störde honom och trodde vi hittat rätt. Men det är inte samma Very som tidigare och då han inte kan göra sig rättvisa har vi … Läs mer

Nya äventyr för ”Ture”

Efter operation och lång vila var det dags för comeback för Global Adventure på Romme. Motståndet avskräckte inte, men pausen och en tolva på vojlocken kunde förstås innebära positionsproblem. Kim Moberg fick hjälp av konkurrenterna där hon satt i femte utvändigt då farten var 1.11 första 500 och 1.14 på varvet. Global Adventure hade långt … Läs mer