Alla till Valla 17/5

Glenn med The Ride of a Lifetime på utsidan.

Det var såväl kallt som varmt på Solvalla, men alla prestationer värmde där tvååringarna stod i fokus.

Först ut var det Solvalla-premiär för John Carpenter (e. Readly Express) som fick bekanta sig med omgivningen, men sprang 1.40 ett varv i lite trög stil.

Glenn (e. Coin Perdu) gick i ledningen och hade sällskap av The Ride of A Lifetime (e. Charly du Noyer). Efter 1.37 på varvet gick det 1.23,5 sista 500 och de landade på 1.33/1.600 meter med plusbetyg.

Kallblodige Gorm fick sällskap av tvåårige Ka Boom Mearas (e. Face Time Bourbon) på utsidan. Efter 1.28 på varvet blev det 1.22 sista 500 meterna för att landa på 1.26/1.600 meter med plusbetyg för båda hästarna.

Kon Tiki Mearas (e. S.J.’s Caviar) frontade med Kaiser Mearas (e. Readly Express) utvändigt. Duon kom hem på 1.33/1.600 meter med 1.26 sista 500.

Knock Boot Mearas (e. Cantab Hall) fick traska utvändigt om Paris Time Trot (e. Walner) och de här tvååringarna löste 1.28/1.600 meter med 1.23 sista 500 problemfritt.

Gloria (e. Southwind Frank) var sist ut tillsammans med Konstantia Sisu (e. Maharajah). De uppslagna tälten var inte att ”leka med” och duon bytte lite positioner på vägen. Gloria såg fin ut på utsidan, men tappade koncentrationen i slutsvängen och lämnade Konstantia Sisu ensam. Den sistnämnde nådde mållinjen på 1.30/1.600 meter med 1.23 sista 500 och Gloria reparerade fint efter snedstegen.

Äntligen Maximize’Em!

Maximize’Em har fin kapacitet genom hela karriären men också känsligt humör och något tidskrävande. På Bergsåker idag var det comeback och fyraåringens skötte sig äntligen perfekt för Ulf Ohlsson. Maximize’Em fick fin tempohjälp i rygg ledaren och 500 kvar klev Ohlsson sonika ut och övertog täten för att försvinna till lätt vinst på för klassen … Läs mer

Alla till Valla 28/6

Tvååringar fick farthållare i form av treåringar i fem heat denna tisdag på Solvalla. Först ut var Gloria (e. Southwind Frank) som gick i front med Eau de Noix utvändigt och Mellby Lucky (e. Fourth Dimension) i rygg. Den här trion trummade på för att landa på 1.20,5/1.600 meter med 1.18 sista 500 med plusbetyg … Läs mer

Ture starkast mitt i natten

Global Adventure drog till Skellefteå på midsommardagen, men fick nästan vänta till midnatt innan det var dags för tävling. Per Linderoth satt i sulkyn och inledde från 60 meters tillägg (som såg ut som 100) över tre varv. Försiktigt jobbade de sig fram till sjunde par utvändigt och varvet före mål skaffade Linderoth perfekt lift … Läs mer

Alla till Valla 21/6

Sex treåringar var inne för finslipning denna tisdag då Solvalla verkligen levde upp till namnet. Först ut var Mellby Kaliber som hade Biba Dushi utvändigt och Jon Snow Pellini i rygg. De två förstnämnda löste 1.19/1.600 meter med 1.16 sista 500 problemfritt, medan Jon Snow inte trivdes på ny balans. Svante tog ytterligare en ”kurva” … Läs mer

Nu måste vi jobba!

Nu måste vi ”jobba” för att få tillbaka publiken på banorna. Vi har på grund av pandemin blivit socialt lata (gäller även undertecknad:) Kanske inte så konstigt, möten sker på distans, utbildningar via en skärm. TV/dator nyttjas mer än någonsin istället för åka ut och vara på plats. Vi vill ju ha tillbaka så mycket … Läs mer