Alla till Valla 3/5

En väl dold Eightpack hade Sassy Since Birth utvändigt och Xzibit C.D. i rygg.

Lite vind, lite sol och väldigt många maskiner ute som förbereder Solvalla för Elitloppet. Snabbjobb blev det trots allt där ett flertal tvååringar fortsätter att sänka tiderna.

Paris Time Trot (e. Walner) hade lite pacerhjälp av Sassy Since Birth och i rygg gick Knock Boots Mearas (e. Cantab Hall) de kröp under 1.30/1.600 meter med hjälp av 1.22 sista 300 i långvagn med klara plus i kanten.

Gloria (e. Southwind Frank) hade Prins Sjöhammar utvändigt och efter 1.29 första rundan blev det 1.22 sista 300 för att landa strax över 1.27/1.600 meter på mersmakande sätt.
Konstantia Sisu (e. Face Time Bourbon) sällskapade med Drill Kronos och trots att en traktor var det hittills farligaste Konstantia upplevt i livet så tog hon sig samman för att landa på 1.30/1.600 meter med 1.23 sista 300.

Ka Boom Mearas (e. Face Time Bourbon) gick i ledningen med Muzzle Keeper (e. Southwind Frank) i rygg och sällskapade gjorde Stina Laday. Även här fanns det massor att se på innerplan och duon tog en kort galopp på sista bortre långsidan, men via 1.24 sista 500 nådde de mållinjen på 1.30/1.600 meter, galoppen inkluderad, med plusbetonat betyg.

Eightpack gick i ledningen med Sassy Since Birth utvändigt och Xzibit C.D. i rygg. Efter 1.22 på varvet skärptes farten rejält och trion kom hem på 1.19/1600 meter med 1.14,5 sista 500.

Just Fontaine frontade, hade Drill Kronos på utsidan och Prins Sjöhammar i rygg. Efter 1.18 på varvet rullade Just Fontaine över i galopp i slutsvängen när det gick fort, övriga två landade på 1.17,5/1.600 meter på bra sätt. Just Fontaine ställde sig snabbt och var inte speciellt långt efter vid målgång, men alltjämt finns lite finjusteringar att pilla på här.

Sista heatet bestod av Buba Dushi som farthållare med Stina Laday utvändigt och Supermackan i rygg. Efter 1.24 på varvet avslutade den här trion 1.21 sista 500 meterna för att nå målstolpen på 1.23/1.600 meter, vilket var ett rutinjobb för samtliga.

Showen fortsätter!

Även idag var Stall Båth obesegrat, två starter, två segrar. I Gävle avslutade Show Must Go On med den riktig uppvisning. Erik Adielsson körde resolut för ledningen efter 800 meter och fick lägga en rejäl speed för att nå dig, men det hade ingen betydelse för utgången. Show Must Go on tågade bara undan till … Läs mer

Drake flög lågt i Gävle

Drake Kronos fick nygammal balans på sig och löste uppgiften i Gävle problemfritt, vilket innebar lätt spetstriumf. Ulf Ohlsson fick lägga lasset första biten för att hålla ledningen, men kunde sedan diktera villkoren som han ville. Drake Kronos gled undan lätt sista biten, via 1.11.5 sista 500 meterna, för att landa på 1.14,1a/2.140 meter. – … Läs mer

High Line tog femman

High Line Pellini är inne i en trivsam utvecklingsfas och karriärens femte seger kom i nionde starten. Ulf Ohlsson fick tredjespår en bit i första sväng fram utvändigt ledaren, men såg inte det minsta bekymrad ut över det. High Line Pellini skruvade åt trycket på ledaren genom slutsvängen och klev undan i smått överlägsen stil … Läs mer

Waka Waka var tillbaka

Waka Waka har väl inte haft rätta turen på sistone, vilket inte var fallet på Bergsåker heller, men trots en resa utvändigt om ledaren var hon bara tuffast till slut i ett fyraåringslopp. Ulf Ohlsson fick iväg henne bra från tillägg, men dödens var enda lediga position. Ohlsson körde ”fältet” genom slutsvängen och när han … Läs mer

Nuzzle’Em glänste

Nuzzle’Em hade på nytt en fin uppgift på Solvalla och från innerspår var han aldrig hotad om ledningen. Erik Adielsson fick bestämma farten till 1.18 på varvning, men sedan gick det desto fortare. Det gick i 1.12-blecket hela sista rundan och Nuzzle’Em klev undan utan problem sista biten. Segertiden blev fina 1.15,1/2.140 meter. – Det … Läs mer