Alla till Valla 3/5

En väl dold Eightpack hade Sassy Since Birth utvändigt och Xzibit C.D. i rygg.

Lite vind, lite sol och väldigt många maskiner ute som förbereder Solvalla för Elitloppet. Snabbjobb blev det trots allt där ett flertal tvååringar fortsätter att sänka tiderna.

Paris Time Trot (e. Walner) hade lite pacerhjälp av Sassy Since Birth och i rygg gick Knock Boots Mearas (e. Cantab Hall) de kröp under 1.30/1.600 meter med hjälp av 1.22 sista 300 i långvagn med klara plus i kanten.

Gloria (e. Southwind Frank) hade Prins Sjöhammar utvändigt och efter 1.29 första rundan blev det 1.22 sista 300 för att landa strax över 1.27/1.600 meter på mersmakande sätt.
Konstantia Sisu (e. Face Time Bourbon) sällskapade med Drill Kronos och trots att en traktor var det hittills farligaste Konstantia upplevt i livet så tog hon sig samman för att landa på 1.30/1.600 meter med 1.23 sista 300.

Ka Boom Mearas (e. Face Time Bourbon) gick i ledningen med Muzzle Keeper (e. Southwind Frank) i rygg och sällskapade gjorde Stina Laday. Även här fanns det massor att se på innerplan och duon tog en kort galopp på sista bortre långsidan, men via 1.24 sista 500 nådde de mållinjen på 1.30/1.600 meter, galoppen inkluderad, med plusbetonat betyg.

Eightpack gick i ledningen med Sassy Since Birth utvändigt och Xzibit C.D. i rygg. Efter 1.22 på varvet skärptes farten rejält och trion kom hem på 1.19/1600 meter med 1.14,5 sista 500.

Just Fontaine frontade, hade Drill Kronos på utsidan och Prins Sjöhammar i rygg. Efter 1.18 på varvet rullade Just Fontaine över i galopp i slutsvängen när det gick fort, övriga två landade på 1.17,5/1.600 meter på bra sätt. Just Fontaine ställde sig snabbt och var inte speciellt långt efter vid målgång, men alltjämt finns lite finjusteringar att pilla på här.

Sista heatet bestod av Buba Dushi som farthållare med Stina Laday utvändigt och Supermackan i rygg. Efter 1.24 på varvet avslutade den här trion 1.21 sista 500 meterna för att nå målstolpen på 1.23/1.600 meter, vilket var ett rutinjobb för samtliga.

Ny balja för Just Fontaine!

Just Fontane fick byta bana och startmetod, men inget stoppade fyraåringen från att ta fjärde segern i livets sjunde start. Just Fontaine fick för första gången uppleva startbilen utan vingar, men löste det bra även om det inte blev omedelbar ledning. Efter 500 meter satt Ulf Ohlsson i ledningen och fick dämpa farten rejält. Första … Läs mer

Drake Kronos tog revansch!

Drake Kronos galopperade bort en seger i årsdebuten, men studsade snabbt tillbaka och hade flyttat fram positionerna rejält på Bergsåker. En en blixtrande öppning sköt Drake till spets, men visade fin uppfattning då Ulf Ohlsson kunde dämpa tempot rejält upp till varvning där 1.000 meter passerades efter 1.17,5. Drake Kronos såg sedan oslagbar ut hela … Läs mer

Ohlsson firade tidig påsk!

Med en dryg vecka kvar till påsk öppnade Easter Egg karriären med seger på Bergsåker. Fyraåringen tog hand om ledningen direkt, fick bestämma farten till 1.19,5 första rundan innan Ulf Ohlsson tackade för sällskapet. Easter Egg försvann ifrån sina konkurrenter till en smått överlägsen seger efter ett slutvarv strax under 1.14. Segertiden var 1.17,4/2.140 meter. … Läs mer

Banjobben inställda idag 28/3

På grund av den stora snömängden som har kommit så ställer vi in banjobben idag och flyttar dom till nästa vecka.

Karma Mearas med koll

Karma Mearas fick kliva in i vinnarcirkeln för första gången i karriären i livets andra start. I ett femhästarslopp tog Ulf Ohlsson hand om ledningen direkt och fick bestämma farten i 1.21-tempo första rundan. Sedan skärptes tempot successivt och sista 400 gick rykande fort. Klockan visade 1.15,6 sista varvet med 1.11 sista 400 och Karma … Läs mer