Alla till Valla 19/10

Winchester i front, Eau de Noix utvändigt, Still Stormin’ i rygg och Jon Snow Pellini i andra utvändigt.

Ett flertal tvååringar kommer de närmaste veckorna få bekanta sig med Solvallas oval och denna tisdag var inget undantag.

Winchester (e. Bold Eagle) gick i front med Eau de Noix (e. Charly du Noyer) utvändigt, Still Stormin’ (e. Conway Hall) i ”hålet” och Jon Snow Pellini (e. Explosive Matter) i andra par utvändigt. Den här kvartetten öppnade varvet på 1.28 och skärpte farten till 1.25 sista 500 i långvagn, det var inga som helst problem och gänget kom hem i samlad trupp.

Stina Laday (e. Orlando Vici) fick pinna på i ledningen med Drill Kronos (e. Ready Cash) utvändigt. Efter 1.26 upp till varvning skärptes farten till 1.21 sista 500 meterna och duon nådde tidsnoteringen 1.24,5/1.600 meter med positiva omdömen.

Inca Mearas fick stå till tjänst som ”pacer” åt ledande Kingslayer Pellini (e. Up And Quick) och i rygg traskade Descent Kronos (e. Propulsion). Den sistnämnde ”tog töm” och fick bara åka med en bit bakom tätduon som avverkade jobbet efter 1.17,5/1.600 meter med 1.16 sista 500.

Biba Dushi (e. Raja Mirchi) hade hand om taktpinnen med Mellby Kaxa (e. Muscle Hill) utvändigt. Efter 1.22,5 på varvet blev det 1.18 sista 500 innebärande 1.21/1.600 meter där båda löste uppgiften utan större problem.

Porto levererade!

Porto inledde karriären fint, men fick några bakslag och fick återvända till rakbanan för en träningsperiod. I comebacken i Örebro var Porto åter på tå och levererade för Ulf Ohlsson. Porto fick inleda i andra ytter, men bytte till utvändigt ledaren 1.300 meter kvar. Direkt när ledaren utmanades fick Porto övertag och han svarade sedan … Läs mer

Till 100 med Real Scotch

Real Scotch imponerade stort vid kvällen seger i Eskilstuna som samtidigt var stallet nummer 100 för året! Ulf Ohlsson placerade Real Scotch utvändigt ledaren, men tröttnade på sällskapet redan varvet före mål. Real Scotch tog snabbt över ledningen och ökade sedan bara ut avståndet till sina konkurrenter. Över upploppet var den fuxige treåringen fullständigt överlägsen … Läs mer

Alla till Valla 30/11

”Krispigt” sade Båth, innebärande snorkallt för alla födda söder om den 21 breddgraden, men likväl lyste solen upp Solvalla när ett sexpack äntrade ovalen på huvudstadsbanan under tisdagmorgonen. Prins Sjöhammar (e. Make It Happen) hade taktpinnen, Diamond Kronos (e. Ready Cash) traskade utvändigt och Drill Kronos (e. Ready Cash) gled med i rygg. Efter 1.26 … Läs mer

Highline hela vägen

Highline Pellini gjorde första starten som valack och imponerade stort när han tog hem ett bonuslopp inom Breeders Course och 125.000 kronor. Erik Adielsson skickade iväg honom från start mot ledningen och sedan fick Highline Pellini göra sitt eget lopp. Efter 1.15,7 första varvet ökade Erik farten successivt och över upploppet var det många längder … Läs mer

Jingle bells – Mellby Jingle!

Det lackar mot jul och vad kunde vara bättre än Mellby Jingle en fredagkväll på Solvalla? Den treåriga damen är lite känslig för position, men gjorde karriärens hittills bästa insats för Erik Adielsson. Tredje ytter blev fjärde ytter varvet före mål och Mellby Jingle fick traska i tredjespår sista 700 meterna av loppet, men avgjorde … Läs mer