Alla till Valla 30/8

In Love Mearas med Waka Waka utvändigt och Dik Dik i rygg.

Ett inbjudande Solvalla med solsken, perfekt underlag och mysvärmebesöktes av åtta ”Båthar” denna måndag – och en rutinerad extrakusk i form av Erik Adielsson.

Mellby Kaxa och Establishment skulle haft sällskap av Gourmet Brodde, men den sistnämnda visade redan i värmning att han inte hade sin bästa dag och fick stå över snabbjobbet. Mellby Kaxa gick i front med Establishment utvändigt och duon knallade 1.20/1.600 meter med något snabbare avslutning.

In Love Mearas gick front med Waka Waka utvändigt och Dik Dik i rygg. Det blev 1.17,5/1.600 meter med vassa sista 500. Det var rutinjobb för Waka Waka, men såväl In Love Mearas som Dik Dik visade kvalklara tider.

Sist ut var en numera kastrerad Icon Mearas i front med nyförvärvet Ventursome på utsidan. Det blev 1.17/1.600 meter i rätt så jämn fart. Venturesome skötte sig starkt utvändigt och Icon var godkänd i front, men visade att han behöver genomköraren.

Äntligen Isabelle!

Isabelle Mearas har haft lite missflyt i inledningen av karriären och inte fått utdelning som speglar inneboende kapacitet. På Romme ikväll kom första segern, men hon fick som vanligt ingenting gratis. Ulf Ohlsson var med i spetskörningen, men gav upp bland gasglada konkurrenter och parkerade utvändigt om ledaren. Väl där reglerade han fältet och 100 … Läs mer

Uppvisning av Anse

Anse Macquereau såg inte ut att vantrivas trots att Örebro bjöd på riktigt busväder. Från innerspår blev Anse över från start första biten, men körande Ulf Ohlsson hittade snabbt ut i andraspår. 700 meter före mål kom attacken och därifrån och hem var det uppvisning och en synnerligen trivsam sträcka för Anse Macquereau som vann … Läs mer

Alla till Valla 14/9

Välstammade tyskan Lauria Inferior S. (e. Muscle Hill) kom in sent i träning och fick syna huvudstadsovalen för första gången. Tvååringen fick farthjälp av en värmande Waka Waka, men efter 1.29 på varvet stack Lauria Inferior S. undan via strax under sista 500 för att landa strax över 1.25,5 i långvagn och det var med … Läs mer

Alla till Valla 10/9

Eller en till Valla före Kriteriekvalen. Borups Victory var inte riktigt redo när anmälan gick ut till Kriteriekvalen, men fick ett banjobb på Solvalla före tävlingarna. Svante körde 1.15,5/1.600 meter med 1.14 sista 500 och var nöjd. – Han kändes fin och det här jobbet var nog vad som behövdes. Nu siktar vi in oss … Läs mer

Great Time Trots snygga debut

Tvåårige Great Time Trot hade glänst i jobben inför debuten och gjorde ingen besviken i allvarets stund. Erik Adielsson lyfte iväg honom till ledningen och fick bestämma farten. Slutvarvet gick efter 1.15,4 och då ”hann” Great Time Trot längta hem i slutsvängen och vänta in några konkurrenter på upploppet. Segertiden blev 1.16,8/1.640 meter. – Det … Läs mer