Alla till Valla 25/5

Highliine Pellini gick ett monsterjobb på Solvalla med Woogie Broline utvändigt och Match’Em i rygg.


Lönedag och snabbjobb på Solvalla.

Och visst fick vi se en debutant som har vettiga möjligheter att stärka kassan för den intresserade…

Först ut var treåringarna Declan och Cadillac Bi. Efter 1.16 sista 500 i rätt så snärtig stil landade duon på 1.19/1.600 meter och det var ett uppbyggande jobb med plustecken.

Erik Adielsson hade lånats in för att köra Readly Express-brodern Highline Pellini, vilken varit mer än lovligt trög i sina tidigare Solvalla-jobb. Nu var det mer allvar i honom och att talangen finns där visade han genom att sprätta iväg 1.14,5/1.600 meter! Woogie Broline och Match’Em bildade egen klunga en bit bakom och kom hem på 1.15,5/1.600 meter, trots att Woogie strulade till det lite i slutsvängen.

Oscar Sjöhammar, Show Must Go On och Grafit Brodde traskade 1.19/1.600 meter och alla tre skötte sig helt utan anmärkning.

Ett par tvååringar fick se Solvalla för första gången. Supermackan (e. Father Patrick) och Eucalyptus (e. Magic Tonight) höjde farten till 1.28 sista varvet.

Fleas Pride (e. S.J.’s Caviar) var lite spänd och rullig, Winchester (e. Bold Eagle) såg fin ut, men hade lite svårt att slappna av medan Mellby King (e. Mellby Viking) var lite väl avslappnad och fick springa en bit bakom de två förstnämnda som mest visades banan utan att testas i några högre farter.

Gotlandssmycket till Kim!

När det anrika Gotlandssmycket avgjordes på Visby igår såg Kim Moberg till att ta hem juvelerna från Gotland. Hon fick låna Anders Erikssons Gaylord Am, som svarade för en strålande insats efter småtufft upplägg. Gotlandssmycket är ett av de högst doterade damloppen i Sverige. Kim tog dessutom hem båda dubbelloppen på ”öjn”, då hon i … Läs mer

Lacille hela E3-vägen

Lacille Boko fortsätter på inslagen linje. I E3-kvalet öppnade hon vasst, men snuvades ändå på ledningen. Efter ett halvvarv växlade Erik Adielsson ledarryggen mot spets och hade kort senare övertagit. Lacille Boko höll kontrollerat undan, men med knapp marginal, och hon fortsätter sin fina utvecklingskurva. Segertiden blev 1.13,5a/2.140 meter. Caracolas AB äger Lacille Boko, i … Läs mer

Jinx på speed till E3-final

Mellby Jinx bjöds på en perfekt uppladdning inför E3-finalen då Erik Adielsson hittade tredje ytter, elegant lockade ut en konkurrent så att han fick andra ytter varvet kvar. Tempot var dock lågt, men Mellby Jinx hämtade in längderna över upploppet via 1.11,9 sista 1.000 meterna för att vinna på 1.13,3a/2.140 meter. Mellby Gård har såväl … Läs mer

Glorious glänste igen

Glorious U.M. har haft lite stolpe ut på sistone, men också visat att hon trivs bäst med tidig tätkänning. Lyckligtvis fick hon perfekt spår bakom bilen i E3-kvalen och placerades i ledningen omgående av Erik Adielsson. Hon fick inte sitta helt still i front, men Erik Adielsson hade full kontroll på motståndarna och Glorious U.M. … Läs mer

Erik och Svante till 100 – miljoner!

En andraplats i för Very Kronos i Norrbottens Stora Pris var ändå en milstolpe som hette duga för Erik Adielsson och Svante Båth. De passerade nämligen 100 miljoner kronor inkört tillsammans! 581 segrar har det blivit med Erik Adielsson som kusk på Svante Båth-hästar och 100.160.778 kronor till stallets hästägare! Första storloppssegern tog duon tillsammans … Läs mer