Alla till Valla 3/5

Maximize’Em gick i front med Real Scotch utvändigt och Rosa Danica i rygg. Trion landade på 1.17,5/1.600 meter.

Ett Knivsta-gäng fick äntra Solvalla istället för rakbanan denna måndag och med solen i ryggen skötte sig samtliga på positivt sätt.

Två tvååringsheat inledde dagen.
Easter Egg (e. Maharajah) gick i front med Nuzzle’Em (e. Walner) utvändigt och kloss i rygg traskade Joli Mearas (e. Father Patrick) samt Lion Brodde (e. Ready Cash). Den här kvartetten löste 1.27,5/1.600 meter med 1.23 sista halvvarvet med klara plustecken.

Meyd By Orlando (e. Orlando Vici) frontade med Jackpot Mearas (e. Muscle Hill) utvändigt och Drake Kronos (e. Muscle Hill) i rygg. Efter 1.30 på varvet blev det 1.23 sista 500 för att landa på strax 1.27,5/1.600 meter utan större ansträngning.

Porto och Rob the Bank fick en lugn öppning, strax över 1.21 på varvet, men sista 500 gick betydligt fortare och efter 1.15 sista 500 landade duon på 1.19/1.600 meter med plus i kanten.

Maximize’Em gick i ledningen med Real Scotch utvändigt och Rosa Danica i rygg. Efter 1.20 första 1.000 blev det strax under 1.15 sista halvvarvet och trion var på linje i mål på 1.17,5/1.600 meter med plus i kanten.

Gotlandssmycket till Kim!

När det anrika Gotlandssmycket avgjordes på Visby igår såg Kim Moberg till att ta hem juvelerna från Gotland. Hon fick låna Anders Erikssons Gaylord Am, som svarade för en strålande insats efter småtufft upplägg. Gotlandssmycket är ett av de högst doterade damloppen i Sverige. Kim tog dessutom hem båda dubbelloppen på ”öjn”, då hon i … Läs mer

Lacille hela E3-vägen

Lacille Boko fortsätter på inslagen linje. I E3-kvalet öppnade hon vasst, men snuvades ändå på ledningen. Efter ett halvvarv växlade Erik Adielsson ledarryggen mot spets och hade kort senare övertagit. Lacille Boko höll kontrollerat undan, men med knapp marginal, och hon fortsätter sin fina utvecklingskurva. Segertiden blev 1.13,5a/2.140 meter. Caracolas AB äger Lacille Boko, i … Läs mer

Jinx på speed till E3-final

Mellby Jinx bjöds på en perfekt uppladdning inför E3-finalen då Erik Adielsson hittade tredje ytter, elegant lockade ut en konkurrent så att han fick andra ytter varvet kvar. Tempot var dock lågt, men Mellby Jinx hämtade in längderna över upploppet via 1.11,9 sista 1.000 meterna för att vinna på 1.13,3a/2.140 meter. Mellby Gård har såväl … Läs mer

Glorious glänste igen

Glorious U.M. har haft lite stolpe ut på sistone, men också visat att hon trivs bäst med tidig tätkänning. Lyckligtvis fick hon perfekt spår bakom bilen i E3-kvalen och placerades i ledningen omgående av Erik Adielsson. Hon fick inte sitta helt still i front, men Erik Adielsson hade full kontroll på motståndarna och Glorious U.M. … Läs mer

Erik och Svante till 100 – miljoner!

En andraplats i för Very Kronos i Norrbottens Stora Pris var ändå en milstolpe som hette duga för Erik Adielsson och Svante Båth. De passerade nämligen 100 miljoner kronor inkört tillsammans! 581 segrar har det blivit med Erik Adielsson som kusk på Svante Båth-hästar och 100.160.778 kronor till stallets hästägare! Första storloppssegern tog duon tillsammans … Läs mer