Alla till Valla 3/5

Maximize’Em gick i front med Real Scotch utvändigt och Rosa Danica i rygg. Trion landade på 1.17,5/1.600 meter.

Ett Knivsta-gäng fick äntra Solvalla istället för rakbanan denna måndag och med solen i ryggen skötte sig samtliga på positivt sätt.

Två tvååringsheat inledde dagen.
Easter Egg (e. Maharajah) gick i front med Nuzzle’Em (e. Walner) utvändigt och kloss i rygg traskade Joli Mearas (e. Father Patrick) samt Lion Brodde (e. Ready Cash). Den här kvartetten löste 1.27,5/1.600 meter med 1.23 sista halvvarvet med klara plustecken.

Meyd By Orlando (e. Orlando Vici) frontade med Jackpot Mearas (e. Muscle Hill) utvändigt och Drake Kronos (e. Muscle Hill) i rygg. Efter 1.30 på varvet blev det 1.23 sista 500 för att landa på strax 1.27,5/1.600 meter utan större ansträngning.

Porto och Rob the Bank fick en lugn öppning, strax över 1.21 på varvet, men sista 500 gick betydligt fortare och efter 1.15 sista 500 landade duon på 1.19/1.600 meter med plus i kanten.

Maximize’Em gick i ledningen med Real Scotch utvändigt och Rosa Danica i rygg. Efter 1.20 första 1.000 blev det strax under 1.15 sista halvvarvet och trion var på linje i mål på 1.17,5/1.600 meter med plus i kanten.

Albacete efter 1.10 sista 500!

Albacete har hela tiden visat fin kapacitet och uppfattning, men det knöt sig rejält i debuten. I den efterföljande starten visade han framsteg och idag på Solvalla var det dags för första segern i karriären. Erik Adielsson bjöd treåringen perfekt resa i rygg ledaren, 500 meter före mål klev han ut och kände lite på … Läs mer

Alla till Valla 4/5

Ett knippe tvååringar, några treåringar redo för start och så fartfyllda fuxar med framåtlutning. Häng med till Solvalla och Stall Båth. ”Röda ligan”, tvååringarna Establishment (e. Maharajah) och Arras Beluga Wine (e. S.J.’s Caviar) var först ut. Efter 1.27 på varvet blev det rejäl temposkärpning och Arras slog ihop i ledningen. Establishment tuffade på i … Läs mer

KI!

Jag fick frågan av Travronden angående drivning och körspö, som nu är på tapeten. Tror jag svarade helt okej, men när man ventilerat det mer och tänkt till i frågan tycker jag svaren börjar bli givna. Först och främst så håller jag med de som säger att det känns helt fel att vi kallar det … Läs mer

Kaffe kaka, andra raka!

Punchboard fick betydligt trivsammare upplägg i livets andra start, men resultatet blev samma som i debuten – seger! På Bergsåker satt Ulf Ohlsson i sulkyn och efter att Punchboard tagit ledningen fick han bestämma i självvalt tempo. Det blev 1.18 på varvet och Punchboard såg ut att njuta i april-solen. Temposkärpningen kom i slutsvängen och … Läs mer

Alla till Valla 27/4

Efter ett par dagar med riktigt trist aprilväder tittade som sig bör solen fram när det var dags för Solvalla-besök. Med vattenbilen på banan var underlaget – som vanligt numera – förstklassigt. Tvååriga Descent Kronos (e. Propulsion) var först ut och fick traska 1.29/1.600 meter med 1.25 sista 500. Alla resurser är på plats hos … Läs mer