Alla till Valla 13/4

Finaste fuxarna Establishment och Arras Beluga Wine.


Alby-ligan åkte till Solvalla där några hästar gick finslipande jobb inför årsdebut/kval.

Tvååriga Jongleuse (e. Propulsion) var dock först ut, men var nyskodd och hade inte sin bästa dag. Hon visade dock stora resurser med ett 1.29-varv. Ny balans och ny chans om 14 dagar.

Treårige Highline Pellini hade jämngamle Queensland Tile utvändigt och duon travade 1.23 första 1.000 med 1.17 sista 500 i fullt godkänd stil, även om polletten ännu inte riktigt ramlat ned för någon av dem.

Inca Mearas fick i front med Sassy Since Birth utvändigt och Armani Degato på bettet i rygg. Efter 1.17 på varvet fick Armani Degato sträcka ut och stack förstås ifrån sina yngre och mindre rutinerade konkurrenter för att landa på 1.15,5/1.600 meter i riktigt läcker stil. För Inca och Sassy blev det 1.17/1.600 och det såg kvalklart ut för Inca och startklart för Sassy Since Birth.

Albacete matade på i front med Afish utvändigt. Duon nådde varvet på 1.17 och det gick fort över upploppet. Afish tog ett felsteg på mållinjen, men duon landade ändå på 1.16,5/1.600 meter, vilket gav mersmak fartmässigt.

”Röda ligan”, bestående av tvååringarna Arras Beluga Wine (e. S.J.’s Caviar) och Establishment (e. Maharajah) var riktigt plusbetonade i sitt heat. Establishment gick utvändigt och duon landade på 1.27,5/1.600 meter med 1.23,5 sista 500 och här går det undan i utvecklingen!

Sist ut var Made For Metalimo (e. Djali Boko) och Diamond Kronos (e. Ready Cash). Det var andra gången på banan för Diamond som fick traska 1.38/1.600 meter med Made For Metalimo som farthållare utvändigt. Den sistnämnde fick springa på en bit efter mål och visade 1.22/400 meter i riktigt snärtig stil!

Albacete efter 1.10 sista 500!

Albacete har hela tiden visat fin kapacitet och uppfattning, men det knöt sig rejält i debuten. I den efterföljande starten visade han framsteg och idag på Solvalla var det dags för första segern i karriären. Erik Adielsson bjöd treåringen perfekt resa i rygg ledaren, 500 meter före mål klev han ut och kände lite på … Läs mer

Alla till Valla 4/5

Ett knippe tvååringar, några treåringar redo för start och så fartfyllda fuxar med framåtlutning. Häng med till Solvalla och Stall Båth. ”Röda ligan”, tvååringarna Establishment (e. Maharajah) och Arras Beluga Wine (e. S.J.’s Caviar) var först ut. Efter 1.27 på varvet blev det rejäl temposkärpning och Arras slog ihop i ledningen. Establishment tuffade på i … Läs mer

Alla till Valla 3/5

Ett Knivsta-gäng fick äntra Solvalla istället för rakbanan denna måndag och med solen i ryggen skötte sig samtliga på positivt sätt. Två tvååringsheat inledde dagen. Easter Egg (e. Maharajah) gick i front med Nuzzle’Em (e. Walner) utvändigt och kloss i rygg traskade Joli Mearas (e. Father Patrick) samt Lion Brodde (e. Ready Cash). Den här … Läs mer

KI!

Jag fick frågan av Travronden angående drivning och körspö, som nu är på tapeten. Tror jag svarade helt okej, men när man ventilerat det mer och tänkt till i frågan tycker jag svaren börjar bli givna. Först och främst så håller jag med de som säger att det känns helt fel att vi kallar det … Läs mer

Kaffe kaka, andra raka!

Punchboard fick betydligt trivsammare upplägg i livets andra start, men resultatet blev samma som i debuten – seger! På Bergsåker satt Ulf Ohlsson i sulkyn och efter att Punchboard tagit ledningen fick han bestämma i självvalt tempo. Det blev 1.18 på varvet och Punchboard såg ut att njuta i april-solen. Temposkärpningen kom i slutsvängen och … Läs mer