Alla till Valla – 30/3

Inca Mearas, Super Sarah och Mellby Jinx traskade 1.19/1.600 meter på Solvalla.

Lite blåsigt, avsaknad av sol, men i alla fall uppehåll denna tisdagförmiddag på Solvalla där 11 Båth-hästar äntrade ovalen.

Först ut var tvååriga Jongleuse (e. Propulsion) som traskade 1.27,5/1.600 meter med 1.25-fart sista 500 i långvagn på riktigt tilltalande sätt.
Establishment (e. Maharajah) joggade 1.30 med starka 1.23 sista 300, båda dessa hade hjälp av äldre farthållare i sina respektive värmningsheat.

Inca Mearas (spets), Super Sarah (utvändigt) och Mellby Jinx (i rygg) var nästa trio. Inca Mearas fortsätter flytta fram sina positioner och traskade strax under 1.19/1.600 meter med rappa 1.16 sista 500. För Super Sarah och Mellby Jinx var det rutinjobb inför årsdebuten, men båda såg såväl löpstarka som smidiga ut.

Biba Dushi (e. Raja Mirchi) och Eightpack (e. Villiam) skulle gå ihop, men Biba Dushi hade en mindre bra dag på jobbet och Eightpack fick lösa 1.30/1.600 meter ensam med 1.25 sista 400. Biba Dushi var som sagt inte helt på humör och fick bestämma lite själv över upplägget, men fick i alla fall se banan i en nyttig genomkörare.

Arras Beluga Wine (e. S.J.’s Caviar) och Made For Metalimo (e. Djali Boko) var nästa duo ut på banan. Arras gick utvändigt och duon travade några tiondelar över 1.30/1.600 meter med 1.28 sista 500 och hade flyttat fram sina positioner rejält.

Sist ut var förstagångsbesökarna Diamond Kronos (e. Ready Cash) och Olympia Sjöhammar (e. Donato Hanover). Olympia Sjöhammar fick känna på atmosfären i 1.50-tempo i två varv, sedan fortsatte Diamond Kronos, som är en lillebror till Attraversiamo, ensam ytterligare 1.000 meter i 1.36-tempo och såg småläcker ut.

Very Kronos till Elitloppet

Idag fick Very Kronos inbjudan till Elitloppet. – Jag får väl fundera 14 dagar innan jag kommer med besked, skrattade Svante Båth. Solvallas Anders Malmrot lämnade över inbjudan. – Det känns skönt eftersom Elitloppet har varit det stora målet för oss i år. Det klart att vi ska vara med, fortsatte Båth. Hur blir uppladdningen? … Läs mer

Alla till Valla 11/5

Strålande solsken, perfekt underlag och medvind på båda långsidorna…nja, det var i alla fall inte motvind när ett dussin Båth-hästar besökte Solvalla. In Love Mearas och Anse Macquereau var först ut. Den sistnämnde var rullig och fick hålla sig i 1.30-fart över distansen, medan In Love Mearas landade kring 1.26/1.600 meter med 1.20 sista 500. … Läs mer

Albacete efter 1.10 sista 500!

Albacete har hela tiden visat fin kapacitet och uppfattning, men det knöt sig rejält i debuten. I den efterföljande starten visade han framsteg och idag på Solvalla var det dags för första segern i karriären. Erik Adielsson bjöd treåringen perfekt resa i rygg ledaren, 500 meter före mål klev han ut och kände lite på … Läs mer

Alla till Valla 4/5

Ett knippe tvååringar, några treåringar redo för start och så fartfyllda fuxar med framåtlutning. Häng med till Solvalla och Stall Båth. ”Röda ligan”, tvååringarna Establishment (e. Maharajah) och Arras Beluga Wine (e. S.J.’s Caviar) var först ut. Efter 1.27 på varvet blev det rejäl temposkärpning och Arras slog ihop i ledningen. Establishment tuffade på i … Läs mer

Alla till Valla 3/5

Ett Knivsta-gäng fick äntra Solvalla istället för rakbanan denna måndag och med solen i ryggen skötte sig samtliga på positivt sätt. Två tvååringsheat inledde dagen. Easter Egg (e. Maharajah) gick i front med Nuzzle’Em (e. Walner) utvändigt och kloss i rygg traskade Joli Mearas (e. Father Patrick) samt Lion Brodde (e. Ready Cash). Den här … Läs mer