Chipper hedrade Grain


Chipper Kronos
stod lite byngligt till med 20 meters tillägg mot dugliga treåringar i Grains Lopp på Solvalla.
Erik Adielsson såg ut att komma fram fint i andraspår, men då övriga valde sargposition blev det utvändigt ledaren. Den byttes till ledningen via ett speedryck efter ett varv.
Chipper Kronos lufsade undan knappt men säkert sista biten till karriärens tredje triumf på 1.15,7/2.160 meter. Segern var värd 100.000 kronor och tryckte upp Stall Båth över miljonen inkört under 2021.
Caracolas AB äger Chipper Kronos som sköts om av Elin Nordqvist i Knivsta.

En till Valla 3/8

Captain Kronos fick ensam ge sig in mot huvudstadsovalen och pockade på all uppmärksamhet. Treåringen, som är lillebror till Very Kronos, testades med ny balans och utrustning. Svante körde och duon tog sig 1.600 meter i 1.15-tempo med vassa 1.12 sista 500. Med tanke på den låga klass Captain Kronos befinner sig i så var … Läs mer

Coin Perdu radar upp dem!

Coin Perdu fortsatte på inslagen linje och tog andra raka triumfen på Mantorp. Erik Adielsson (och Coin Perdu) var lite sökande från start och kunde inte vara med i någon spetskörning. Efter 500 meter stod det klart att endast positionen utvändigt om ledaren var tillgänglig och där stannade Erik till 700 kvar då ledaren rundades … Läs mer

Alla till Valla 2/8

Det var dussinet fullt på Solvalla denna måndag. Först ut var en kvartett tvååringar där Endless Love (e. Maharajah) gick i front med Kingslayer Pellini (e. Up And Quick) utvändigt, Gourmet Brodde (e. S.J.’s Caviar) i ledarrygg och Descent Kronos (e. Propulsion) i andra utvändigt. Efter 1.20 på varvet skärptes varten till strax under 1.17 … Läs mer

Chipper Kronos Sommarfavorit

Chipper Kronos har gjort starka insatser varje gång och när han hade ett bra startspår i Sommarfavoriten var det inget undantag. Erik Adielsson laddade iväg rejält från start och förklarade tydligt att han ville köra i front, men det ville en motståndare också. Efter 1.08,7 första 500 i ett 2.640-meterslopp fick Erik ge vika och … Läs mer

Alla till Valla 26/7

En trio fick äntra Solvalla-ovalen denna måndag, men det var med fina förutsättningar, drömunderlag och värme i luften. Fabulous Pellini har haft en lite småstrulig vinter, men fick ensam traska 1.15/1.600 meter i jämn fart och Båth var nöjd. – Det är dags att kolla propositionerna! Tvåårige Made For Metalimo (e. Djali Boko) gick i … Läs mer