Alla till Valla – nytt avsnitt

High Line Pelllini, Valuta E.W. och Global Charming var en trio som fick känna på Solvallas oval.

Denna tisdag fick några tvååringar följa med in till Solvalla för första gången, vilket är lite extra spännande efter en lång och nyttig uppbyggnadsperiod.

Först ut var Jongleuse (e. Propulsion), Just Fontaine (e. Ready Cash) och Easter Egg (e. Maharajah) där den sistnämnde gick i rygg och följde med Just Fontaine (utvändigt) och Jongleuse (spets) när tempot höjdes på slutrundan. Trion fick traska 1.38,5 ett varv med något snabbare sista 500.

Mellby Kaxa (e. Muscle Hill) och M.T.Sollentuna (e. Quite Easy) var nästa tvååringar och de här damerna såg verkligen ut att gilla omgivningen. M.T.Sollentuna gick i front med Mellby Kaxa utvändigt och de travade 1.38 ett varv med 1.35 sista 500 på riktigt plusbetonat sätt.

Därmed var tvååringarna avverkade och en kvartett treåringar äntrade Solvalla. Robthebank, Real Scotch, Conrads Kim och Oscar Sjöhammar. Robthebank i front, Conrads Kim utvändigt och övriga två tassande med i rygg. Efter 1.28 på varvet gick det väldigt mycket fortare sista 500 och litet extra plus till Robthebank som bet ifrån sig fint från ledningen via 1.18 sista halvvarvet.

High Line Pellini, lillebror till självaste Readly Express, Valuta E.W. och Global Charming gick 1.19/1.600 med 1.15,5 sista 500. High Line Pellini kommer nog få stifta bekantskap med skygglappar på nytt, då han agerade trögt i front, medan Valuta E.W. tycktes trivas med tempo och sällskap från positionen utvändigt.

Sista trion bestod av Punchboard, Quicksilver Tile, Adventure Ahead, där Båth aviserade ”kval-test” innan de rullade ut. Adventure Ahead satt i spets och tanken var att Quicksilver Tile skulle göra jobbet utvändigt. Quicksilver trampade av en sko och hamnade på efterkälken, istället klev Punchboard fram utvändigt. 1.18,5/1.600 med 1.15,5 sista 500 visade kronometern och nästa uppgift lär bli kval för treåringarna. Quicksilver Tile får nya dojjor och ny chans nästa tisdag.

Då är också vi tillbaka från bankanten med nya uppdateringar!

En till Valla 3/8

Captain Kronos fick ensam ge sig in mot huvudstadsovalen och pockade på all uppmärksamhet. Treåringen, som är lillebror till Very Kronos, testades med ny balans och utrustning. Svante körde och duon tog sig 1.600 meter i 1.15-tempo med vassa 1.12 sista 500. Med tanke på den låga klass Captain Kronos befinner sig i så var … Läs mer

Coin Perdu radar upp dem!

Coin Perdu fortsatte på inslagen linje och tog andra raka triumfen på Mantorp. Erik Adielsson (och Coin Perdu) var lite sökande från start och kunde inte vara med i någon spetskörning. Efter 500 meter stod det klart att endast positionen utvändigt om ledaren var tillgänglig och där stannade Erik till 700 kvar då ledaren rundades … Läs mer

Alla till Valla 2/8

Det var dussinet fullt på Solvalla denna måndag. Först ut var en kvartett tvååringar där Endless Love (e. Maharajah) gick i front med Kingslayer Pellini (e. Up And Quick) utvändigt, Gourmet Brodde (e. S.J.’s Caviar) i ledarrygg och Descent Kronos (e. Propulsion) i andra utvändigt. Efter 1.20 på varvet skärptes varten till strax under 1.17 … Läs mer

Chipper Kronos Sommarfavorit

Chipper Kronos har gjort starka insatser varje gång och när han hade ett bra startspår i Sommarfavoriten var det inget undantag. Erik Adielsson laddade iväg rejält från start och förklarade tydligt att han ville köra i front, men det ville en motståndare också. Efter 1.08,7 första 500 i ett 2.640-meterslopp fick Erik ge vika och … Läs mer

Alla till Valla 26/7

En trio fick äntra Solvalla-ovalen denna måndag, men det var med fina förutsättningar, drömunderlag och värme i luften. Fabulous Pellini har haft en lite småstrulig vinter, men fick ensam traska 1.15/1.600 meter i jämn fart och Båth var nöjd. – Det är dags att kolla propositionerna! Tvåårige Made For Metalimo (e. Djali Boko) gick i … Läs mer