Välkomna ombord!

Skottorp, del 1. I april drar vi igång på filialen i Skottorp där framtida storloppsvinnare tar sina första steg mot vinnarcirklarna hos Tony Jönsson. Det försprånget som tas av Stall Båth har visat sig jobbigt att hämta in för övriga, något som två raka segrar i Uppfödningslöpningen understryker.
Vi kommer presentera våra ungdomar de närmaste veckorna och drar igång redan idag!

Flat Broke (Ready Cash–Caddie Heart)
Ready Cash är pappa till såväl ettan som tvåan i årets Prix d’Amérique, Readly Express och Bold Eagle. Caddie Heart travade 1.12 och tjänade 350.000 kronor. Flat Broke är hennes första avkomma och har, precis som Bold Eagle Love You som morfar. Mödernet är högklassigt och samma som avelsikonen Valley Victory. Ägare: Bro Byggnads AB, Stockholm

Love’Em (Father Patrick–Flicka Kronos)
Father Patrick var kulltopp och enligt Jimmy Takter en av de bästa han tränat. Första kullen är född 2016. Mamma Flicka Kronos vann stosprintern och är syster med Lovely Godiva. I aveln har hon redan lämnat Pojke Kronos, 1,5 miljoner och avelshingst. Ägare: Stockholm Elektroinstallation AB

Bear Metal (The Bank–Garbo Tilly)
The Bank, superstammad med Going Kronos-systern Lantern Kronos som mamma har sin första kull född 2017. Mamma Garbo Tilly har lämnat BC-vinnaren Manalapan och Svampen-segrarinnan Diary Queen. Den här ”Lounge-hästen” kommer ur samma möderne som en viss Victory Tilly. Skål! Ägare: Caracolas AB

Grand Princess (Muscle Hill-Grand Sandy)
Muscle Hill är en av världens hetaste avelshingar och lite extra spänannde känns det månne att Grand Princess är norskfödd. Mödernet är norsk nationalklenod-klass: Mormors mor, Princess Anita har ämnat Tomina, Tomali, Turbo och framförallt Tamin Sandy, en av de bästa norskfödda hästarna genom tiderna! Ägare: Tore Möller, Norge

Woogie Broline (Chapter Seven–Dodger Blues)
Chapter Seven var ett toppnummer på tävlingsbanan och har inlett strålande som avelshingst. Woogie Broline är en av få svenskfödda efter Chapter Seven, dessutom med toppmöderne i form av Dodger Blues med 11,2-rekord och nära miljonen intjänat. I aveln stod hon i USA initialt och hennes fem första avkommor är drömmilare med My Inspiration 110,9/93.000 dollar som toppnummer. Ägare: Olof Brodin (Chartering) AB, Sollentuna

Chocolette (Chocolatier–Lollo Tilly)
Chocolatier har lämnat världstjärnor som Chelsea Boko, Your Highenss, Drillbit Ås och El Mago Pellini. Mödernet är det samma som Victory Tillys! Mamma Lollo Tilly travade 1.13,7 och tjänade 361.000 kronor. Ägare: Svante Båth

Tinto Three (Broad Bahn–Tintomara Hornline)
Hambo-vinnaren Broad Bahns första kull är född 2013 och där hittar vi bland annat nästanmiljonärskan Flo Jo Keeper. Mamma Tintomara Hornline var en hård tävlingshäst som tjänade 1,4 miljoner och travade 1.12,5ak. Hennes första avkomma har travat 1.13,3. Tintomara är syster till miljonären O’Malley Hornline. Ägare: Easy KB, Uppsala

Sassy Since Birth (Chocolatier–On The Wall)
Chocolatier har lämnat världsstjärnor som Your Higness, El Mago Pellini, Chelsea Boko och Drillbit Ås. Mamma On The Wall tjäande 441.000 och tjänade 1.13. Mödernet går tillbaka till Viva la Difference, mamma till SM-vinnaren Black And White. Ägare: Svante Båth & Kim Moberg

David (Dream Vacation–Nova Lavec)
Dream Vacation har släppt årgångstoppar som Some Summit, Riff Kronos och Alvena Pele. Mamma Nova Lavec har lämnat fartfyllda Leif 11,6 och Viola 1.13,5. Ägare: Svante Båth

Ess Joculus (Jocose–Västerbobanditrock)
Ess Jocolus är en lillebror till National Prince som firat fina framgångar ombord med bland annat tio segrar. Mamma har även lämnat miljonären Västerbo Arthur. Jocose första avkommor är födda 2012 och miljonärerna Uncertain Age och Sucre toppar så här långt. Ägare: Susanne Stenfors, Åkers Styckebruk

Optimum Bankrobber (The Bank–Optimum Dreambride)
Välstammade The Bank tävlade i kulltoppen och hans första årgång är född 2017. Mamma Optimum Dreambride var själv ostartad men har lämnat Optimum Dragonfly som visat talang och fart med segerrekord på 1.13,2 ombord Stall Båth. Mormor har lämnat Europatoppen Maid For Tagg, 09,5ak med nära fyra miljoner intjänat. Ägare: Stall Optimum, Åmål

Flix Dara (Brad de Veluwe–Ajja Dara)
Mamma Ajja Dara travade 1.13,8 full väg ombord hos Båth dit hon kom för att avsluta karriären som femåring. Hennes mamma Keep The Word är syster med dubbelmiljonären Trustworthy Ås. Ägare: Zeblon Invest AB, Kovland

New Gold Dream (Chocolatier – Talk Talk)
Mamma travade 14,8 och tjänade strax över kvartsmiljonen. Hon har tidigare tvåårige avkomman Simple Minds (e. From Above) ombord hos Båth. Från Okis makalösa möderne. Ägare: Ambition Kapital AB, Bromma

Äntligen Isabelle!

Isabelle Mearas har haft lite missflyt i inledningen av karriären och inte fått utdelning som speglar inneboende kapacitet. På Romme ikväll kom första segern, men hon fick som vanligt ingenting gratis. Ulf Ohlsson var med i spetskörningen, men gav upp bland gasglada konkurrenter och parkerade utvändigt om ledaren. Väl där reglerade han fältet och 100 … Läs mer

Uppvisning av Anse

Anse Macquereau såg inte ut att vantrivas trots att Örebro bjöd på riktigt busväder. Från innerspår blev Anse över från start första biten, men körande Ulf Ohlsson hittade snabbt ut i andraspår. 700 meter före mål kom attacken och därifrån och hem var det uppvisning och en synnerligen trivsam sträcka för Anse Macquereau som vann … Läs mer

Alla till Valla 14/9

Välstammade tyskan Lauria Inferior S. (e. Muscle Hill) kom in sent i träning och fick syna huvudstadsovalen för första gången. Tvååringen fick farthjälp av en värmande Waka Waka, men efter 1.29 på varvet stack Lauria Inferior S. undan via strax under sista 500 för att landa strax över 1.25,5 i långvagn och det var med … Läs mer

Alla till Valla 10/9

Eller en till Valla före Kriteriekvalen. Borups Victory var inte riktigt redo när anmälan gick ut till Kriteriekvalen, men fick ett banjobb på Solvalla före tävlingarna. Svante körde 1.15,5/1.600 meter med 1.14 sista 500 och var nöjd. – Han kändes fin och det här jobbet var nog vad som behövdes. Nu siktar vi in oss … Läs mer

Great Time Trots snygga debut

Tvåårige Great Time Trot hade glänst i jobben inför debuten och gjorde ingen besviken i allvarets stund. Erik Adielsson lyfte iväg honom till ledningen och fick bestämma farten. Slutvarvet gick efter 1.15,4 och då ”hann” Great Time Trot längta hem i slutsvängen och vänta in några konkurrenter på upploppet. Segertiden blev 1.16,8/1.640 meter. – Det … Läs mer