Alla till Valla – 23/2

Zante Grif var en av de som fick äntra Solvalla under tisdagen.

Småknepiga träningsförhållande på hemmaplan gjorde att det blev fullt lag på Solvalla under tisdagen.

Banan var efter förhållanden i strålande författning.
Treåriga So Delicious var först ut och från ledningen gick hon 1.24/1.600 meter med  1.19 sista 500.

Tvååringarna Great Time Trot (e. Walner), Meyd By Orlando (e. Orlando Vici) och Establishment (e. Maharajah) fick inleda lite lugnt, men skärpte farten till 1.38,5 sista 1.000 med Great Time Trot utvändigt om Meyd By Orlando.

Cool Kronos visade framfötterna som tvååring och hade övervintrat fint. Obesegrade Haitkin Am gick i ledningen med Cool Kronos i rygg och Mellby Hope utvändigt. Den sistnämnde slet lite med aktionen och över upploppet fick Cool Kronos fritt fram. Cool och Haitkin landade på 1.17/1.600 meter med 1.14 sista 500 och det var plusbetyg till båda.

Kratos di Quattro har behövt lite tid på sig, men börjar försiktigt växa in i sin stora kropp. 1.19/1.600 med 1.17 sista 500 löstes på bra sätt med Quicksilver Tile utvändigt och Queensland Tile i rygg.

Babsan Kronos såg löpglad ut i på 1.17,5/1.600 meter. Hon hade sällskap med Hypnotize som skyggade för banmarkeringspinnar och Merge’Em som tog ett felsteg i tempoökningen in på upploppet, båda såg annars bra ut.

Waka Waka fick sällskap av dubbelmiljonärskan Barbro Kronos och Waka bet ifrån sig fint i front. Duon avslutade med raska 1.13 sista 500 för att landa på 1.17,5/1.600 och duon kvitterade ut överbetyg.

Zante Grif (spets), Gazoline Mearas (dödens) hade med sig Beware Kronos i rygg i dagens sista heat som också blev det snabbaste. Det var jämn 1.15,5-tryck på grejorna, men Beware Kronos såg inte ut att gilla träningsbalansen och tappade aktionen i en sväng. Zante och Gazoline höll farten fint in i mål och båda kvitterade ut överbetyg då de landade under 1.16/1.600 meter.

”Ture” redo för årsdebut

Global Adventure har genom hela karriären tillhört kulltoppen och han gick ur fyraåringssäsongen med 16 segrar på 29 starter och 4,2 miljoner på bankboken. Efter en vinterträning fick han sträcka på benen på Bergsåker och knallade 1.15,5/1.600 meter med 1.10 sista 500 och visade startklar form. – Vi var riktigt nöjda och han kändes mycket … Läs mer

Lekande lätt för Lacille

Lacille Boko vet efter två starter inte hur det känns att förlora. På Solvalla provade hon bilen för första gången och följde med vingen första 100 meterna från innerspår. Väl i front slappnade hon av fint och Örjan Kihlström fick dämpa till småskämmigt 1.25-tempo andra halvvarvet. Första 1.500 meterna nåddes på 1.20,5 innan det blev … Läs mer

Alla till Valla – 2/3

Tolv relativt nyblivna tvååringar stod på programmet denna fantastiska tisdag. Vårvärme i luften, snudd på perfekt underlag och solen som energikälla för såväl två som fyrbenta. Först ut var kvartetten Gourmet Brodde (e. S.J.’s Caviar), Biba Dushi (e. Raja Mirchi) utvändigt, Kingslayer Pellini (e. Up And Quick) i andra utvändigt och Arras Beluga Wine (e. … Läs mer

Ettan för Ambrosius

Ambrosius har haft en lite småstrulig inledning på karriären, men då han lottades till innerspår på Mantorp blev det raka vägen till vinnarcirkeln. Ulf Ohlsson fick iväg Ambrosius fint och höll ledningen trots flera utmanare in i första sväng. Efter 1.19 på varvet blev det bättre tryck i grejorna på slutvarvet och Ambrosius höll säker … Läs mer

Chipper hedrade Grain

Chipper Kronos stod lite byngligt till med 20 meters tillägg mot dugliga treåringar i Grains Lopp på Solvalla. Erik Adielsson såg ut att komma fram fint i andraspår, men då övriga valde sargposition blev det utvändigt ledaren. Den byttes till ledningen via ett speedryck efter ett varv. Chipper Kronos lufsade undan knappt men säkert sista … Läs mer