Tredje Derbysegern!

Foto Simon Hagen/Sulkysport

Attraversiamo fixade tredje Båth-segern i Svenskt Travderby! När de värsta motståndarna gjorde bort sig kunde Erik Adielsson oväntat smidigt komma till ledningen. När klockan visade 1.14 på varvet så insåg nog de flesta att Attraversiamo skulle bli väldigt svår att komma till tals med.
In på upploppet såg det ut som att Attraversiamo skulle försvinna ifrån sina konkurrenter med många längder, men det tog emot sista biten och Erik Adielsson fick dra alla växlar för att hålla undan.
– Det är så skönt att han får vinna. Han var faktiskt inte på topp idag och att vinna Derbyt utan att vara på topp, då är man förbannat bra, sade Erik Adielsson.
Attraversiamo fick fyra miljoner kronor för segern och har totalt tjänat 8,2 miljoner på sina inledande 18 starter!
– Hästen har otroligt hög lägstastandard och är en otroligt klok invidid. Han hjälpte oss till segern, sade Svante Båth.
Global Welcome fick inleda utan rygg nästan hela första varvet och fick gå i tredjespår sista 600, men fixade ändå sistapengen – i det här fallet var 200.000 kronor!
Calle Wihlborg, Anders Henriksson, Eddie Sjöö, Svante Båth och Lars Hardell äger Attraversiamo som sköts om av Linda Weman på Solum.
– Det är lätt att jobba med Attraversiamo, han är så otroligt fin. Jag har inga ord, sade Linda Weman.

Barfotaförbud, bra beslut och selfie…

Ännu ett år till ända, nöjd? Som vanligt är det ”vin och vatten” men i det stora hela måste jag vara det. En sak jag var nöjd med under fjolåret var ST:s beslut att ej få åtgärda hästarna mellan försök och final i våra klassiska lopp. Hästen ska vinna loppet, ingen annan. Därtill kan arrangörerna … Läs mer

Priserna kom ombord

Solvalla hade sin årliga gala igår på Kongressen och självklart blev det en hel del anledning att fira ombord hos Båth. Yngsta kategorin, Årets Tvååring, gick till Armani Degato som ägs av Olof Brodin Chartering AB och sköts om av Kim Moberg. Årets Fyraåring gick till Caracolas AB:s Derbyvinnare Attraversiamo. ”Attra” sköts om av Linda … Läs mer

Super Sarah flög lågt

Super Sarah inledde året lika bra som hon avslutade fjolåret. Om inte ännu lite bättre. Från bakspår tog det Erik Adielsson lugnt och fick femte utvändigt. Varvet kvar började han flytta fram positionerna, men hela slutvarvet tillbringades i tredjespår. Men vid upploppets början var ledaren infångad och Super Sarah höll lätt ställningarna till mål via … Läs mer

Tävling: Häng med ombord!

Stall Svante Båth utlyser en treåringstävling 2020 där du väljer fyra treåringar i träning hos Svante Båth och det gäller att hitta vilka som kommer tjäna mest pengar under året. Tävlingen löper hela 2020 och vinnaren tar hem fina priser enligt nedan. Behöver du hjälp i valet? Du hittar skötarnas bloggar under respektive häst. Glöm … Läs mer

Siffrorna bakom resultatet

195 vinnare – fler än någon gång tidigare. 24,5 miljoner. Några ynka tusenlappar från toppnoteringen 2017. Stall Båths år på travbanorna är till ända, men innan vi nollställer alla räkneverk bör man förstås se tillbaka, ta in lite siffror och minnas såväl fyr- som tvåbenta framgångar. *** De två mest använda kuskarna är Erik Adielsson … Läs mer