Tredje Derbysegern!

Foto Simon Hagen/Sulkysport

Attraversiamo fixade tredje Båth-segern i Svenskt Travderby! När de värsta motståndarna gjorde bort sig kunde Erik Adielsson oväntat smidigt komma till ledningen. När klockan visade 1.14 på varvet så insåg nog de flesta att Attraversiamo skulle bli väldigt svår att komma till tals med.
In på upploppet såg det ut som att Attraversiamo skulle försvinna ifrån sina konkurrenter med många längder, men det tog emot sista biten och Erik Adielsson fick dra alla växlar för att hålla undan.
– Det är så skönt att han får vinna. Han var faktiskt inte på topp idag och att vinna Derbyt utan att vara på topp, då är man förbannat bra, sade Erik Adielsson.
Attraversiamo fick fyra miljoner kronor för segern och har totalt tjänat 8,2 miljoner på sina inledande 18 starter!
– Hästen har otroligt hög lägstastandard och är en otroligt klok invidid. Han hjälpte oss till segern, sade Svante Båth.
Global Welcome fick inleda utan rygg nästan hela första varvet och fick gå i tredjespår sista 600, men fixade ändå sistapengen – i det här fallet var 200.000 kronor!
Calle Wihlborg, Anders Henriksson, Eddie Sjöö, Svante Båth och Lars Hardell äger Attraversiamo som sköts om av Linda Weman på Solum.
– Det är lätt att jobba med Attraversiamo, han är så otroligt fin. Jag har inga ord, sade Linda Weman.

Välkomna ombord! (del 1)

Ettåringarna har börjat anlända Skottorp och på sedvanligt manér börjar vi presentera dem. Här är första gruppen!Great Time Trot Hingst Walner – The Grand Filly The Grand Filly var miljonärska med 1.11-rekord och åtta segrar i karriären. Det här är hennes första avkomma. The Grand Filly är syster med miljonären Mystical Mission och mödernet har … Läs mer

Karin tog mössan!

Första etappen i Stall Båths treåringstävling är avgjord och Karin Ljunggren rivstartade genom att ta mössan för första kvartalet. Hennes trio Barbro Kronos, Upgrade Pellini och Armani Degato har tjänat 206.000 kronor så här långt – sparkapitalet i Karins stall heter Mellby Indigo. Barbro Kronos var nyckeln för att tillhöra toppskiktet under årets tre första … Läs mer

Fighter tog andra raka

Fighter Mearas ser ut att vara på rätt väg och tog andra raka segern i Rättvik idag. Från innerspår fick Ulf Ohlsson överge spetskörningen direkt, men sökte sig omgående ut i andraspår och så fort ledaren tog ett avslappnande andetag kom Fighter Mearas flygande. Varvet före mål övertogs ledningen och sedan var det ny uppvisning … Läs mer

Valuta för pengarna!

De som söker spänning  fick Valuta E.W. för pengarna på Bergsåker. Ulf Ohlsson lyfte iväg henne fint från start och satt i ledningen efter 400 meter. Väl där fick Valuta dämpa farten något, utan att helt få ligga ifred i front. Bergsåkers upplopp, 200 meter, är ett av Sveriges längsta och det kändes säkert för … Läs mer

Erik och Awesome trivdes tillsammans!

Awesome Kronos har mycket spring i benen, men är inte alltid helt samarbetsvillig. Erik Adielsson konstrade inget från start och Awesome bombade till spets från åttondespår där han lugnade sig något efter 1.13 första 500. Awesome Kronos släppte ingen på livet och stack undan över upploppet till smått överlägsen triumf för att landa på 1.15,4a/2.140 … Läs mer