Tredje Derbysegern!

Foto Simon Hagen/Sulkysport

Attraversiamo fixade tredje Båth-segern i Svenskt Travderby! När de värsta motståndarna gjorde bort sig kunde Erik Adielsson oväntat smidigt komma till ledningen. När klockan visade 1.14 på varvet så insåg nog de flesta att Attraversiamo skulle bli väldigt svår att komma till tals med.
In på upploppet såg det ut som att Attraversiamo skulle försvinna ifrån sina konkurrenter med många längder, men det tog emot sista biten och Erik Adielsson fick dra alla växlar för att hålla undan.
– Det är så skönt att han får vinna. Han var faktiskt inte på topp idag och att vinna Derbyt utan att vara på topp, då är man förbannat bra, sade Erik Adielsson.
Attraversiamo fick fyra miljoner kronor för segern och har totalt tjänat 8,2 miljoner på sina inledande 18 starter!
– Hästen har otroligt hög lägstastandard och är en otroligt klok invidid. Han hjälpte oss till segern, sade Svante Båth.
Global Welcome fick inleda utan rygg nästan hela första varvet och fick gå i tredjespår sista 600, men fixade ändå sistapengen – i det här fallet var 200.000 kronor!
Calle Wihlborg, Anders Henriksson, Eddie Sjöö, Svante Båth och Lars Hardell äger Attraversiamo som sköts om av Linda Weman på Solum.
– Det är lätt att jobba med Attraversiamo, han är så otroligt fin. Jag har inga ord, sade Linda Weman.

Esprit Sisu V75-vinnare!

Esprit Sisu brukar få göra grovjobbet själv, men öppnade lite bättre än vanligt och kunde forceras till ledningen efter 500 meter på V75. Väl där fick Erik Adielsson bestämma farten som han ville – och viljan hos Erik var att dra upp tempot 700 meter före mål. Esprit Sisu skaffade sig flera längder till övriga … Läs mer

Fulltankad Gazoline

Gazoline Mearas är inne i en skön utvecklingsperiod och fjärde raka triumfen kom i Östersund. Ulf Ohlsson skickade iväg snabbt men kontrollerat från start och efter 1.11 första 500 satt treårige Gazoline i spets. Efter väldigt lugn fart i ett varv satt Ulf Ohlsson mest och tittade på sina konkurrenter samtidigt som Gazoline Mearas gled … Läs mer

Pang pang i Örebro

Cash Cowboy är alltjämt obesegrad efter två starter Treåringen visade fin uppfattning bakom bilen och öppnade bra, men det vankades invändigt svar genom första sväng. Erik Adielsson var bestämd och efter 500 meter kunde han sätta sig till rätta i front. 1.11,2 kostade det, men å andra sidan blev dämpningen till 1.17 första varvet loppavgörande. … Läs mer

Segerdoft för Kim

Kim Moberg drog till Bergsåker med sin passhäst, fuxige Armani Degato och lämnar Sundsvall glad och nöjd framåt kvällen. Armani Degato fick initialt svar i spetskörningen och blev lite ambitiös på kuppen. Efter ett halvvarv satt han i spets och var frisk i front. – Jag var nöjd med hur han kändes, men inte riktigt … Läs mer

Andra raka för Greven

Duke of Mearas tog andra raka segern tillsammans med Kim Moberg. Kim lyfte ut från andra ytter efter 500 meter för att landa i dödens. Därifrån avgjorde Duke of Mearas utan större problem på 1.14,5a/2.140 meter. – Jag lämnade lite halvklart på den här när jag var uppe på restaurangen. Det gick lite sakta, men … Läs mer