Very fin comeback

Very Kronos har haft en lång träningsperiod med siktet inställt mot Frankrike kommande vinter.
Comebacken i Örebro blev efter önskvärt scenario. Erik Adielsson hittade till ledningen ganska enkelt, även om det blev några speeder så var tempot som helhet lugnt.
Very Kronos var något märkt över upploppet, men stegade undan med en säker längd i sin comeback och får fem stjärnor för uppträdandet före, under och efter loppet. Segertiden för Very Kronos var 1.14,1/2.609 meter.
– Idag var han ruskigt fin. Jättefin i värmning, defilering och provstarter. Jag säger inte att han mognat, för då vet man vad som händer nästa gång, men det var ett positivt besked efter uppehållet, sade EriK Adielsson.
Kjell Johansson i Sösdala äger Very Kronos som sköts om av Mia Båth på Stora Alby.

Esprit Sisu V75-vinnare!

Esprit Sisu brukar få göra grovjobbet själv, men öppnade lite bättre än vanligt och kunde forceras till ledningen efter 500 meter på V75. Väl där fick Erik Adielsson bestämma farten som han ville – och viljan hos Erik var att dra upp tempot 700 meter före mål. Esprit Sisu skaffade sig flera längder till övriga … Läs mer

Fulltankad Gazoline

Gazoline Mearas är inne i en skön utvecklingsperiod och fjärde raka triumfen kom i Östersund. Ulf Ohlsson skickade iväg snabbt men kontrollerat från start och efter 1.11 första 500 satt treårige Gazoline i spets. Efter väldigt lugn fart i ett varv satt Ulf Ohlsson mest och tittade på sina konkurrenter samtidigt som Gazoline Mearas gled … Läs mer

Pang pang i Örebro

Cash Cowboy är alltjämt obesegrad efter två starter Treåringen visade fin uppfattning bakom bilen och öppnade bra, men det vankades invändigt svar genom första sväng. Erik Adielsson var bestämd och efter 500 meter kunde han sätta sig till rätta i front. 1.11,2 kostade det, men å andra sidan blev dämpningen till 1.17 första varvet loppavgörande. … Läs mer

Segerdoft för Kim

Kim Moberg drog till Bergsåker med sin passhäst, fuxige Armani Degato och lämnar Sundsvall glad och nöjd framåt kvällen. Armani Degato fick initialt svar i spetskörningen och blev lite ambitiös på kuppen. Efter ett halvvarv satt han i spets och var frisk i front. – Jag var nöjd med hur han kändes, men inte riktigt … Läs mer

Andra raka för Greven

Duke of Mearas tog andra raka segern tillsammans med Kim Moberg. Kim lyfte ut från andra ytter efter 500 meter för att landa i dödens. Därifrån avgjorde Duke of Mearas utan större problem på 1.14,5a/2.140 meter. – Jag lämnade lite halvklart på den här när jag var uppe på restaurangen. Det gick lite sakta, men … Läs mer