Båt-resa med Båth-vinnare

Ett helt gäng hästar tog turen till Visby under onsdagen och Skrubbs underlag verkade passa alldeles utmärkt.
Falm var först ut. Erik Adielsson är en mästare från springspår och satt i spets straxt före ”kör”. Väl där skärptes farten för varje femhundring och via 1.14,7 sista 1.000 var Falm mer eller mindre överlägsen på fina 1.16,5/2.140 meter.
Almyon Invest äger Falm som sköts om av reseledare Viktor Svanstedt i Knivsta.

Samma taktik använde sig Erik av bakom Arras Cando. Det kostade dock 1.08,5 första 500 för Arras för att komma till front och det borde givit stumma ben till slut. Hästen höll dock farten strongt och det var säker marginal ned till övriga på nya banrekordet 1.12,3a/1.640 meter!
SBI Fastighets AB, Landvetter äger Arras Cando som sköts av Kim Moberg i Knivsta.

Global Welcome var redo för årsdebut i mars, men gjorde sig illa i hagen. Det visade sig att årsdebuten var värd att vänta på. Från dubbla tillägg såg uppgiften tuff ut, men sedan tre av sju konkurrenter gjort bort sig med galopp hittade Erik Adielsson tredje som blev andra ytter. När han vek ut Global Welcome fanns det gott om spring i benen och han mosade sina motståndare på nya banrekordet 1.13,1/2.180 meter.
Nu blir det Breeders Crown på Mantorp för fyraårige Welcome innan Derbykval stundar.
Olof Brodin (Chartering) AB äger och Moa Thörngren i Knivsta lär fira segern för sin passhäst ”Ville” hela kvällen (och kanske en bit in på morgondagen).

Esprit Sisu V75-vinnare!

Esprit Sisu brukar få göra grovjobbet själv, men öppnade lite bättre än vanligt och kunde forceras till ledningen efter 500 meter på V75. Väl där fick Erik Adielsson bestämma farten som han ville – och viljan hos Erik var att dra upp tempot 700 meter före mål. Esprit Sisu skaffade sig flera längder till övriga … Läs mer

Fulltankad Gazoline

Gazoline Mearas är inne i en skön utvecklingsperiod och fjärde raka triumfen kom i Östersund. Ulf Ohlsson skickade iväg snabbt men kontrollerat från start och efter 1.11 första 500 satt treårige Gazoline i spets. Efter väldigt lugn fart i ett varv satt Ulf Ohlsson mest och tittade på sina konkurrenter samtidigt som Gazoline Mearas gled … Läs mer

Pang pang i Örebro

Cash Cowboy är alltjämt obesegrad efter två starter Treåringen visade fin uppfattning bakom bilen och öppnade bra, men det vankades invändigt svar genom första sväng. Erik Adielsson var bestämd och efter 500 meter kunde han sätta sig till rätta i front. 1.11,2 kostade det, men å andra sidan blev dämpningen till 1.17 första varvet loppavgörande. … Läs mer

Segerdoft för Kim

Kim Moberg drog till Bergsåker med sin passhäst, fuxige Armani Degato och lämnar Sundsvall glad och nöjd framåt kvällen. Armani Degato fick initialt svar i spetskörningen och blev lite ambitiös på kuppen. Efter ett halvvarv satt han i spets och var frisk i front. – Jag var nöjd med hur han kändes, men inte riktigt … Läs mer

Andra raka för Greven

Duke of Mearas tog andra raka segern tillsammans med Kim Moberg. Kim lyfte ut från andra ytter efter 500 meter för att landa i dödens. Därifrån avgjorde Duke of Mearas utan större problem på 1.14,5a/2.140 meter. – Jag lämnade lite halvklart på den här när jag var uppe på restaurangen. Det gick lite sakta, men … Läs mer