Båt-resa med Båth-vinnare

Ett helt gäng hästar tog turen till Visby under onsdagen och Skrubbs underlag verkade passa alldeles utmärkt.
Falm var först ut. Erik Adielsson är en mästare från springspår och satt i spets straxt före ”kör”. Väl där skärptes farten för varje femhundring och via 1.14,7 sista 1.000 var Falm mer eller mindre överlägsen på fina 1.16,5/2.140 meter.
Almyon Invest äger Falm som sköts om av reseledare Viktor Svanstedt i Knivsta.

Samma taktik använde sig Erik av bakom Arras Cando. Det kostade dock 1.08,5 första 500 för Arras för att komma till front och det borde givit stumma ben till slut. Hästen höll dock farten strongt och det var säker marginal ned till övriga på nya banrekordet 1.12,3a/1.640 meter!
SBI Fastighets AB, Landvetter äger Arras Cando som sköts av Kim Moberg i Knivsta.

Global Welcome var redo för årsdebut i mars, men gjorde sig illa i hagen. Det visade sig att årsdebuten var värd att vänta på. Från dubbla tillägg såg uppgiften tuff ut, men sedan tre av sju konkurrenter gjort bort sig med galopp hittade Erik Adielsson tredje som blev andra ytter. När han vek ut Global Welcome fanns det gott om spring i benen och han mosade sina motståndare på nya banrekordet 1.13,1/2.180 meter.
Nu blir det Breeders Crown på Mantorp för fyraårige Welcome innan Derbykval stundar.
Olof Brodin (Chartering) AB äger och Moa Thörngren i Knivsta lär fira segern för sin passhäst ”Ville” hela kvällen (och kanske en bit in på morgondagen).

Cash Cowboy drog snabbast

Cash Cowboy drog snabbast var ytterligare en treåring som debuterade på bästa sätt. På Hagmyren öppnade han bra från springspår, men var chanslös på ledningen och Ulf Ohlsson fick nöja sig med positionen utvändigt om ledaren. Tempot var, med blöta förutsättningar, rätt så tufft, men Cash Cowboy borrade ned sig och avgjorde säkert över upploppet … Läs mer

United flög fram till slut

United Broline bjöds en perfekt resa av Ulf Ohlsson i Rättvik och tackade för den passningen genom att flyga fram till seger sista biten. Ohlsson hittade rygg ledaren, fick förvisso backa loss i slutsvängen, och tvingades till en rejäl temposkärpning på upploppet för att hinna fram till ledarhästen. Stall De Soto HB, Rosersberg äger United … Läs mer

Äntligen, Troublemaker!

Troublemaker Face har kämpat länge för första segern och på Solvalla fanns alla anledningar till att det skulle strula med stänk och kladdig bana. Erik Adielsson löste det genom att placera Troublemaker utvändigt om ledaren och han avgjorde säkert över upploppet på 1.17,0a/2.140 meter. – Han kändes jättefin och verkade gilla underlaget bra mycket mer … Läs mer

Urchin först till sist

Urchin inledde från sämsta spåret, men var likväl först i mål på Solvalla. Erik Adielsson inledde i fjärde utvändigt, om i praktiken var åttonde ytter då dödenshästen släpade, men fick bra draghjälp 750 kvar i tredjespår. Urchin kunde vänta med attacken till 250 kvar och då bet det bra. Erik Adielsson kunde sitta lugn och … Läs mer

Wizard tillbaka i cirkeln

Global Wizard har varit borta länge på grund av skadeproblem, men gjorde efterlängtad comeback på Solänget. Daniel Wäjersten placerade Wizard i ledningen och efter 1.13 första 500 blev det 1.15 på varvet. Långklivande Global Wizard höll säker marginal till övriga hela vägen hem på 1.13,6a/1.640 meter. Veckestrand El med flera äger Global Wizard som sköts … Läs mer