Båt-resa med Båth-vinnare

Ett helt gäng hästar tog turen till Visby under onsdagen och Skrubbs underlag verkade passa alldeles utmärkt.
Falm var först ut. Erik Adielsson är en mästare från springspår och satt i spets straxt före ”kör”. Väl där skärptes farten för varje femhundring och via 1.14,7 sista 1.000 var Falm mer eller mindre överlägsen på fina 1.16,5/2.140 meter.
Almyon Invest äger Falm som sköts om av reseledare Viktor Svanstedt i Knivsta.

Samma taktik använde sig Erik av bakom Arras Cando. Det kostade dock 1.08,5 första 500 för Arras för att komma till front och det borde givit stumma ben till slut. Hästen höll dock farten strongt och det var säker marginal ned till övriga på nya banrekordet 1.12,3a/1.640 meter!
SBI Fastighets AB, Landvetter äger Arras Cando som sköts av Kim Moberg i Knivsta.

Global Welcome var redo för årsdebut i mars, men gjorde sig illa i hagen. Det visade sig att årsdebuten var värd att vänta på. Från dubbla tillägg såg uppgiften tuff ut, men sedan tre av sju konkurrenter gjort bort sig med galopp hittade Erik Adielsson tredje som blev andra ytter. När han vek ut Global Welcome fanns det gott om spring i benen och han mosade sina motståndare på nya banrekordet 1.13,1/2.180 meter.
Nu blir det Breeders Crown på Mantorp för fyraårige Welcome innan Derbykval stundar.
Olof Brodin (Chartering) AB äger och Moa Thörngren i Knivsta lär fira segern för sin passhäst ”Ville” hela kvällen (och kanske en bit in på morgondagen).

Lång resa – perfekt tripp!

Kim Moberg gjorde den långa resan till Åby med Louie Brodde och visade fortsatt full form. Kim Moberg hade is i magen från start och valde invändig resa från bakspår. Fjärde invändigt byttes till tredje invändigt och luckan kom som på beställning in på upploppet. Louie Brodde tog tredje raka vinsten ”åkandes”  på strålande 1.12,2a/2.140 … Läs mer

Gorm i seger-storm

En av stallets kallblodiga stoltheter, Gorm, är inne i ett härligt segerstim. På Solänget fixade han vinsten trots bakspår över sprinterdistans. Ulf Ohlsson placerade Gorm i andra utvändigt, kunde vänta med attacken till halvvarvet före mål och Gorm visade förstklassig inställning när han krigade ned ledaren i snabb avslutning. Segertiden blev 1.27,3/1.640 meter. Countess AB … Läs mer

Rapport från Skottorp

Efter en dryg månad är ”alla” i vagn. Eller alla, vi har haft några eftersläntare som kom in nyligen och de har inte ”släppts loss” ännu. Det har flytit på bra överlag och nästa vecka flyttar vi över på ”långa slingan”. Mycket tid läggs förstås på varje individ och man lär känna dem allt bättre för varje … Läs mer

Välkommen, Nuzzle’Em

Ytterligare en ettåring har anlänt Skottorp efter att ha tillbringat våren på Irland. Det handlar om Nuzzle’Em. Nuzzle’Em Hingst e. Walner – Euro Mearas Euro Mearas var själv ostartad med som Ready Cash-dotter och syster med jättetalangen Fort Knox är förstås hennes förstfödda avkomma högvilt. Mormor Nice Kronos travade 1.11,6 som trea i Fyraåringseliten för … Läs mer

Archipelago Box debutvann

Archipelago Box debuterade på Dannero idag och med Jimmy H Andersson i sulkyn blev det bekväm viktoria för treåringen. Jimmy placerade Archipelago Box i front och fick diktera villkoren. På slutrundan skärptes farten något och över upploppet pinnande Archipelago Box undan till lätt vinst på 1.19,3/2.140 meter. Stall Tombox AB i Nyland äger hästen som … Läs mer