Investering i toppmodern utrustning

Stall Båth har handlat in Game Ready Equine till stallet. En investering som i slutänden är tänkt att minska kostnaden för hästägarna, både genom behandling och förkortade skadeperioder.
Stallets veterinär Nicolas De Mitri tipsade om Game Ready Equine.
– Jag såg den i Frankrike och blev väldigt intresserad. Den både kyler och fungerar med kompression på ett sätt som skyndar på läkning och fungerar preventivt, säger Nicolas.
Game Ready Equine är kontrollerad av Svensk Travsport och godkänd att använda fram till 24.00 dagen före tävlingsdag.
– Men för vår del handlar det framförallt om att påskynda läkningsprocessen och minska veterinärkostnaderna. Vi kommer att debitera 2.000 kronor första gången en häst använder Game Ready Equine, 1.000 kronor andra gången och efter det debiteras inget ytterligare för hästägaren till just den hästen, oavsett hur många gånger det används, säger Svante Båth.

Lång resa – perfekt tripp!

Kim Moberg gjorde den långa resan till Åby med Louie Brodde och visade fortsatt full form. Kim Moberg hade is i magen från start och valde invändig resa från bakspår. Fjärde invändigt byttes till tredje invändigt och luckan kom som på beställning in på upploppet. Louie Brodde tog tredje raka vinsten ”åkandes”  på strålande 1.12,2a/2.140 … Läs mer

Gorm i seger-storm

En av stallets kallblodiga stoltheter, Gorm, är inne i ett härligt segerstim. På Solänget fixade han vinsten trots bakspår över sprinterdistans. Ulf Ohlsson placerade Gorm i andra utvändigt, kunde vänta med attacken till halvvarvet före mål och Gorm visade förstklassig inställning när han krigade ned ledaren i snabb avslutning. Segertiden blev 1.27,3/1.640 meter. Countess AB … Läs mer

Rapport från Skottorp

Efter en dryg månad är ”alla” i vagn. Eller alla, vi har haft några eftersläntare som kom in nyligen och de har inte ”släppts loss” ännu. Det har flytit på bra överlag och nästa vecka flyttar vi över på ”långa slingan”. Mycket tid läggs förstås på varje individ och man lär känna dem allt bättre för varje … Läs mer

Välkommen, Nuzzle’Em

Ytterligare en ettåring har anlänt Skottorp efter att ha tillbringat våren på Irland. Det handlar om Nuzzle’Em. Nuzzle’Em Hingst e. Walner – Euro Mearas Euro Mearas var själv ostartad med som Ready Cash-dotter och syster med jättetalangen Fort Knox är förstås hennes förstfödda avkomma högvilt. Mormor Nice Kronos travade 1.11,6 som trea i Fyraåringseliten för … Läs mer

Archipelago Box debutvann

Archipelago Box debuterade på Dannero idag och med Jimmy H Andersson i sulkyn blev det bekväm viktoria för treåringen. Jimmy placerade Archipelago Box i front och fick diktera villkoren. På slutrundan skärptes farten något och över upploppet pinnande Archipelago Box undan till lätt vinst på 1.19,3/2.140 meter. Stall Tombox AB i Nyland äger hästen som … Läs mer