Topptid av Deep Pockets

Deep Pockets är grön och orutinerad, men en talangfull sort som inte alls har förstått vad tävling går ut på. När han luggades på ledningen i första sväng såg han trög ut i ryggar, även om tempot var högt uppdraget. Trots 1.12-fart första 500 i låg klass med voltstart valde Ulf Ohlsson att lämna ryggen för dödens. Varvet öppnades på 1.13,5!
Deep Pockets tog över 100 meter före mål och stegade undan i fin stil. Förhoppningen är att loppet fick Deep Pockets att ”vakna till” för kunnande finns det i treåringen. Det visar inte minst segertiden för Deep Pockets som alltjämt inte tjänat 100.000 kronor – 1.13,4/1.640 meter voltstart!

Kjell Johansson i Sösdala äger Deep Pockets som sköts om av Kim Möller Nielsen i Knivsta.

Julkul med Urchin

Urchin har hittat vinterformen och tog en lätt seger på Gävle idag. Per Linderoth fick backa från start och var sist initialt, men fick sedermera fjärde utvändigt. 600 meter före mål stötte Linderoth och fick rygg att gå i. Urchin var löpsugen värre och när han lyftes ut på upploppet avgjorde hästen på ett par … Läs mer

Greven chefade på Färjestad

Duke of Mearas satte nosen först för första gången för året. Och han behövde inte be om ursäkt för insatsen. Kim Moberg var med i spetskörningen från start, men när krutröken lagt sig var endast positionen utvändigt ledaren kvar. Där blev Duke avlöst efter ett varv och Kim Moberg fick snällt sitta och hoppas på … Läs mer

Över 21 med Lovely Flicka

Stall Båth passerade 21 miljoner inkört under lördagen, bland annat med hjälp av Lovely Flicka som vann i Eskilstuna. Kim Möller Nielsen hade is i magen och valde att passera några hästar invändigt från start för att komma fram i tredje invändigt. När han såg ut att tvingas börja backa sig loss med Lovely Flicka, … Läs mer

Dragonfly visade lyftkraft

Optimum Dragonfly har lite problem att hålla ordning på benen, men när hon travar hela vägen duger hon gott i klassen. Ulf Ohlsson lämnade fjärde utävndigt 1.200 kvar, nådde dödens in på slutrundan och lämnade övriga i slutsvängen. – Det var skönt att hon skötte sig så vi fick in lite nya startpoäng, hon gjorde … Läs mer

Unlimited från dödens

Global Unlimited hade straffat ned sig i breddlopp, men studsade snabbt tillbaka i vanliga lopp. I Gävle lämnade Kim Moberg tredje ytter 1.250 meter före mål, anslöt utvändigt ledaren och kunde sätta sig tillrätta redan 150 meter före mål. Global Unlimited klev undan utan några som helst problem på 1.15,5a/2140 meter. – Det har strulat … Läs mer