Rapport från Skottorp

Fyra E3-finaler har körts. Tre har vunnits av Svante Båth. Två av vinnarna har jag kört in…självklart blir man stolt är ”mina” hästar tävlar bra!
Det har ju passerat en del hästar här under de år jag kört in hästar åt Svante…bara i år är det ju ett 50-tal, men jag kommer faktiskt ihåg de allra flesta. De man tappar i minnet är de som bara är här en kort period eller av någon anledning aldrig kommer till start.
De som startar försöker man förstås följa och framgångarna känns förstås även för mig!

Capitol två år senare…och Elin.

Capitol Hill var här. En jättetrevlig häst som de flesta Muscle Hill-are. Men faktum är att Capitol hade lite problem aktionen bak och vi fick tidigt sätta en sula på honom. Jag var väl inte helt säker på att det skulle fungera för honom när det började krävas lite vassare tider, men uppenbarligen har det gått vägen! Kul!
Coin Perdu, som vann den långa E3-finalen, var en helt vanlig brun häst som gjorde allt rätt hela tiden. Han utmärkte sig verkligen inte åt något håll och jag hade kanske inte gissat att han skulle bli en kulltopp, men å andra sidan gjorde han ju som sagt aldrig några fel.

***

Det är med lite blandade känslor som jag konstaterar att det första gänget lämnar oss för att gå till Sundsvall de närmaste dagarna. Man fäster sig förstås vid hästarna, men samtidigt så vet man alltid att hösten och den här dagen kommer. Totalt är det 16 som går uppåt landet den närmaste veckan.

***

Två nya har kommit i vagn sedan jag hörde av mig senast. Gazoline Mearas (e. Ready Cash) och Knifetown Hall (e. Conway Hall). Den förstnämnde är en riktig björn som inte är helt enkelt att tygla. Men överlag har det gått bra!

***

Jag skulle förstås vilja tilldela väldigt många titeln ”Veckans medarbetare”, men jag har fått order att välja en. Men någon marginal måste man väl ha? Därför tar jag två: Gordon Mearas (e. Muscle Mass) är en av dem som lämnar oss denna veckan, en riktigt trevlig kille! Och så petar jag in Bythebook (e. Googoo Gaagaa) också. Trots passgångarstammen är det härligt trav i den här som inte gjort några misstag hittills!

På återhörande,
/Tony

Nytt kallblod presenterade sig

Gorm är ett av två kallblod ombord hos Båth och idag fixade han livets första seger. Ulf Ohlsson prickade fint från start i Bollnäs, men fick svar på väg framåt och backade ned i vad som till slut blev andra utvändigt. 550 meter före mål kastade Ohlsson loss och tog sig snabbt fram till ledaren. … Läs mer

…och äventyret fortsätter

Global Adventure studsade tillbaka från galoppen i E3-finalen på bästa sätt. Tionde segern i livets tolfte start kom på Bergsåker i finalen av Norrlands Elitserie. Global Adventure kördes på säkerhet första biten, kontrollerande konkurrenter, och satt i ledningen efter 400 meter. Han fick aldrig hämta andan då Power satte upp farten utvändigt. Varvet nåddes på … Läs mer

Grand Prix-seger för Attraversiamo

Attraversiamo håller som bäst på att prova ut klädseln till fyraåringsbalen på Jägerso första söndagen i september och fick på vägen mot Derbyt testa barfotabalans kombinerat med jänkarvagn i Norrlands Grand Prix på Bergsåker. Det såg ut att fungera ”hyggligt” och Attra flög till ledningen bakom startbilen och hade sedan inga problem att sticka undan … Läs mer

Cash Cowboy drog snabbast

Cash Cowboy drog snabbast var ytterligare en treåring som debuterade på bästa sätt. På Hagmyren öppnade han bra från springspår, men var chanslös på ledningen och Ulf Ohlsson fick nöja sig med positionen utvändigt om ledaren. Tempot var, med blöta förutsättningar, rätt så tufft, men Cash Cowboy borrade ned sig och avgjorde säkert över upploppet … Läs mer

United flög fram till slut

United Broline bjöds en perfekt resa av Ulf Ohlsson i Rättvik och tackade för den passningen genom att flyga fram till seger sista biten. Ohlsson hittade rygg ledaren, fick förvisso backa loss i slutsvängen, och tvingades till en rejäl temposkärpning på upploppet för att hinna fram till ledarhästen. Stall De Soto HB, Rosersberg äger United … Läs mer