Rapport från Skottorp

Fyra E3-finaler har körts. Tre har vunnits av Svante Båth. Två av vinnarna har jag kört in…självklart blir man stolt är ”mina” hästar tävlar bra!
Det har ju passerat en del hästar här under de år jag kört in hästar åt Svante…bara i år är det ju ett 50-tal, men jag kommer faktiskt ihåg de allra flesta. De man tappar i minnet är de som bara är här en kort period eller av någon anledning aldrig kommer till start.
De som startar försöker man förstås följa och framgångarna känns förstås även för mig!

Capitol två år senare…och Elin.

Capitol Hill var här. En jättetrevlig häst som de flesta Muscle Hill-are. Men faktum är att Capitol hade lite problem aktionen bak och vi fick tidigt sätta en sula på honom. Jag var väl inte helt säker på att det skulle fungera för honom när det började krävas lite vassare tider, men uppenbarligen har det gått vägen! Kul!
Coin Perdu, som vann den långa E3-finalen, var en helt vanlig brun häst som gjorde allt rätt hela tiden. Han utmärkte sig verkligen inte åt något håll och jag hade kanske inte gissat att han skulle bli en kulltopp, men å andra sidan gjorde han ju som sagt aldrig några fel.

***

Det är med lite blandade känslor som jag konstaterar att det första gänget lämnar oss för att gå till Sundsvall de närmaste dagarna. Man fäster sig förstås vid hästarna, men samtidigt så vet man alltid att hösten och den här dagen kommer. Totalt är det 16 som går uppåt landet den närmaste veckan.

***

Två nya har kommit i vagn sedan jag hörde av mig senast. Gazoline Mearas (e. Ready Cash) och Knifetown Hall (e. Conway Hall). Den förstnämnde är en riktig björn som inte är helt enkelt att tygla. Men överlag har det gått bra!

***

Jag skulle förstås vilja tilldela väldigt många titeln ”Veckans medarbetare”, men jag har fått order att välja en. Men någon marginal måste man väl ha? Därför tar jag två: Gordon Mearas (e. Muscle Mass) är en av dem som lämnar oss denna veckan, en riktigt trevlig kille! Och så petar jag in Bythebook (e. Googoo Gaagaa) också. Trots passgångarstammen är det härligt trav i den här som inte gjort några misstag hittills!

På återhörande,
/Tony

Lång resa – perfekt tripp!

Kim Moberg gjorde den långa resan till Åby med Louie Brodde och visade fortsatt full form. Kim Moberg hade is i magen från start och valde invändig resa från bakspår. Fjärde invändigt byttes till tredje invändigt och luckan kom som på beställning in på upploppet. Louie Brodde tog tredje raka vinsten ”åkandes”  på strålande 1.12,2a/2.140 … Läs mer

Gorm i seger-storm

En av stallets kallblodiga stoltheter, Gorm, är inne i ett härligt segerstim. På Solänget fixade han vinsten trots bakspår över sprinterdistans. Ulf Ohlsson placerade Gorm i andra utvändigt, kunde vänta med attacken till halvvarvet före mål och Gorm visade förstklassig inställning när han krigade ned ledaren i snabb avslutning. Segertiden blev 1.27,3/1.640 meter. Countess AB … Läs mer

Rapport från Skottorp

Efter en dryg månad är ”alla” i vagn. Eller alla, vi har haft några eftersläntare som kom in nyligen och de har inte ”släppts loss” ännu. Det har flytit på bra överlag och nästa vecka flyttar vi över på ”långa slingan”. Mycket tid läggs förstås på varje individ och man lär känna dem allt bättre för varje … Läs mer

Välkommen, Nuzzle’Em

Ytterligare en ettåring har anlänt Skottorp efter att ha tillbringat våren på Irland. Det handlar om Nuzzle’Em. Nuzzle’Em Hingst e. Walner – Euro Mearas Euro Mearas var själv ostartad med som Ready Cash-dotter och syster med jättetalangen Fort Knox är förstås hennes förstfödda avkomma högvilt. Mormor Nice Kronos travade 1.11,6 som trea i Fyraåringseliten för … Läs mer

Archipelago Box debutvann

Archipelago Box debuterade på Dannero idag och med Jimmy H Andersson i sulkyn blev det bekväm viktoria för treåringen. Jimmy placerade Archipelago Box i front och fick diktera villkoren. På slutrundan skärptes farten något och över upploppet pinnande Archipelago Box undan till lätt vinst på 1.19,3/2.140 meter. Stall Tombox AB i Nyland äger hästen som … Läs mer