Rapport från Skottorp

Fyra E3-finaler har körts. Tre har vunnits av Svante Båth. Två av vinnarna har jag kört in…självklart blir man stolt är ”mina” hästar tävlar bra!
Det har ju passerat en del hästar här under de år jag kört in hästar åt Svante…bara i år är det ju ett 50-tal, men jag kommer faktiskt ihåg de allra flesta. De man tappar i minnet är de som bara är här en kort period eller av någon anledning aldrig kommer till start.
De som startar försöker man förstås följa och framgångarna känns förstås även för mig!

Capitol två år senare…och Elin.

Capitol Hill var här. En jättetrevlig häst som de flesta Muscle Hill-are. Men faktum är att Capitol hade lite problem aktionen bak och vi fick tidigt sätta en sula på honom. Jag var väl inte helt säker på att det skulle fungera för honom när det började krävas lite vassare tider, men uppenbarligen har det gått vägen! Kul!
Coin Perdu, som vann den långa E3-finalen, var en helt vanlig brun häst som gjorde allt rätt hela tiden. Han utmärkte sig verkligen inte åt något håll och jag hade kanske inte gissat att han skulle bli en kulltopp, men å andra sidan gjorde han ju som sagt aldrig några fel.

***

Det är med lite blandade känslor som jag konstaterar att det första gänget lämnar oss för att gå till Sundsvall de närmaste dagarna. Man fäster sig förstås vid hästarna, men samtidigt så vet man alltid att hösten och den här dagen kommer. Totalt är det 16 som går uppåt landet den närmaste veckan.

***

Två nya har kommit i vagn sedan jag hörde av mig senast. Gazoline Mearas (e. Ready Cash) och Knifetown Hall (e. Conway Hall). Den förstnämnde är en riktig björn som inte är helt enkelt att tygla. Men överlag har det gått bra!

***

Jag skulle förstås vilja tilldela väldigt många titeln ”Veckans medarbetare”, men jag har fått order att välja en. Men någon marginal måste man väl ha? Därför tar jag två: Gordon Mearas (e. Muscle Mass) är en av dem som lämnar oss denna veckan, en riktigt trevlig kille! Och så petar jag in Bythebook (e. Googoo Gaagaa) också. Trots passgångarstammen är det härligt trav i den här som inte gjort några misstag hittills!

På återhörande,
/Tony

Fjärde raka för Victory Highness

Victory Highness behövde fyra dagar på sig att visa stora delar av sitt register. I torsdags vann han över sprinterdistans på Bergsåker då han travade 1.14,2 bakom bilen. Idag i Karlstad ledde han ett stayerlopp från start till mål och utnyttjade sin startsnabbhet i volten på bästa sätt. Ulf Ohlsson satt i ledningen direkt och … Läs mer

Tre av fyra för Remain

Remain In Light fick ett hack i skivan i sin senaste start då treåringen fick nöja sig med andraplatsen, men han återupptog segerraden på Färjestad ikväll. Ulf Ohlsson fick initialt svar i spetsstriden, men vek snabbt ut och satt i front efter 1.13 första 500 meterna. Remain In Light fick dämpa upp till varvning och … Läs mer

Lekstuga för Poem

Poem In Motion är en skön dam som inte gillar kladdigt underlag. När banan var torr och fin på Färjestad dansade hon i perfekt stil för Ulf Ohlsson. Via en mycket snabb start luggades storfavoriten på ledningen och sedan Ulf Ohlsson fått bestämma farten som han ville spelade det ingen roll att denne fick fritt … Läs mer

Fauntleroy på bästa sätt

Fauntleroy inledde tävlingskarriären på absolut bästa sätt på Mantorp. Han fungerade perfekt bakom startbilen och satt i ledningen per omgående för Erik Adielsson. Väl där fick Fauntleroy bestämma farten som han ville då flera verkade ha stor respekt för att det handlade om 2.640 meter. Fauntleroy hade styrka att pinna undan utan större problem i … Läs mer

Skål från Pretty Boy!

Lördagkvällen i Gävle avslutades på bästa sätt. Treårige Beer Summit-sonen Pretty Boy Floyd tog karriärens första seger, förtjänstfullt understödd av Daniel Wäjersten. Daniel hittade rygg ledaren, smög ut i andraspår i slutsvängen och Pretty Boy Floyd avslutade riktigt vasst till lätt vinst på 1.16,3/2.140 meter för att inkassera 60.000 kronor. Y&B Trading och Inge Carlsson … Läs mer