Rapport från Skottorp

Tony Jönsson

Det är inte skolavslutning. Men åtminstone mitt-terminskonferens. Sprintermästarfredagen brukar det komma hästägare på besök, vilket är väldigt trevligt.
Svante försöker hinna med att köra de hästar vars ägare är här och den här veckan har vi förberett lite inför detta. Vi har ju väldigt naturskön omgivning, men där vi är och kör hästarna är det inte direkt ”åskådarvänligt”, så den här sista veckan byter vi lite vägar för att lära hästarna att springa där.

I övrigt så fortsätter vi kolla tänderna på hästarna. Jag vill gärna ha dem i vagn innan vi åtgärdar något, om man till exempel ska plocka ut en vargtand blir hästarna ofta ömma i munnen efteråt och då vill man inte behöva stressa.

En ny häst har anlänt: Valuta E.W. som jag har kört in två syskon till tidigare. Det här var en jättefin Chocolatier-häst som uppträtt väldigt förnuftigt hittills.

En ny i är vagn: Pretty Boy Floyd (e. Beer Summit) fixade det hela med bravur och helt utan problem.

I övrigt rullar det på och de som klivit fram mest den här veckan är Harvard Student (e. Muscle Hill) och Grand Canyon Sisu (e. Muscle Hill). De får titeln ”veckans medarbetare” av mig i alla fall.

Alla ägare är så klart mycket välkomna nästa vecka, men för att planera det hela vill vi gärna att ni hör av Er! Maila senast måndag på stallbath@gmail.com och så försöker dra igång vid klockan 09.00 på fredag!

”Ture” redo för årsdebut

Global Adventure har genom hela karriären tillhört kulltoppen och han gick ur fyraåringssäsongen med 16 segrar på 29 starter och 4,2 miljoner på bankboken. Efter en vinterträning fick han sträcka på benen på Bergsåker och knallade 1.15,5/1.600 meter med 1.10 sista 500 och visade startklar form. – Vi var riktigt nöjda och han kändes mycket … Läs mer

Lekande lätt för Lacille

Lacille Boko vet efter två starter inte hur det känns att förlora. På Solvalla provade hon bilen för första gången och följde med vingen första 100 meterna från innerspår. Väl i front slappnade hon av fint och Örjan Kihlström fick dämpa till småskämmigt 1.25-tempo andra halvvarvet. Första 1.500 meterna nåddes på 1.20,5 innan det blev … Läs mer

Alla till Valla – 2/3

Tolv relativt nyblivna tvååringar stod på programmet denna fantastiska tisdag. Vårvärme i luften, snudd på perfekt underlag och solen som energikälla för såväl två som fyrbenta. Först ut var kvartetten Gourmet Brodde (e. S.J.’s Caviar), Biba Dushi (e. Raja Mirchi) utvändigt, Kingslayer Pellini (e. Up And Quick) i andra utvändigt och Arras Beluga Wine (e. … Läs mer

Ettan för Ambrosius

Ambrosius har haft en lite småstrulig inledning på karriären, men då han lottades till innerspår på Mantorp blev det raka vägen till vinnarcirkeln. Ulf Ohlsson fick iväg Ambrosius fint och höll ledningen trots flera utmanare in i första sväng. Efter 1.19 på varvet blev det bättre tryck i grejorna på slutvarvet och Ambrosius höll säker … Läs mer

Alla till Valla – 23/2

Småknepiga träningsförhållande på hemmaplan gjorde att det blev fullt lag på Solvalla under tisdagen. Banan var efter förhållanden i strålande författning. Treåriga So Delicious var först ut och från ledningen gick hon 1.24/1.600 meter med  1.19 sista 500. Tvååringarna Great Time Trot (e. Walner), Meyd By Orlando (e. Orlando Vici) och Establishment (e. Maharajah) fick … Läs mer