Rapport från Skottorp

Tony Jönsson

Det är inte skolavslutning. Men åtminstone mitt-terminskonferens. Sprintermästarfredagen brukar det komma hästägare på besök, vilket är väldigt trevligt.
Svante försöker hinna med att köra de hästar vars ägare är här och den här veckan har vi förberett lite inför detta. Vi har ju väldigt naturskön omgivning, men där vi är och kör hästarna är det inte direkt ”åskådarvänligt”, så den här sista veckan byter vi lite vägar för att lära hästarna att springa där.

I övrigt så fortsätter vi kolla tänderna på hästarna. Jag vill gärna ha dem i vagn innan vi åtgärdar något, om man till exempel ska plocka ut en vargtand blir hästarna ofta ömma i munnen efteråt och då vill man inte behöva stressa.

En ny häst har anlänt: Valuta E.W. som jag har kört in två syskon till tidigare. Det här var en jättefin Chocolatier-häst som uppträtt väldigt förnuftigt hittills.

En ny i är vagn: Pretty Boy Floyd (e. Beer Summit) fixade det hela med bravur och helt utan problem.

I övrigt rullar det på och de som klivit fram mest den här veckan är Harvard Student (e. Muscle Hill) och Grand Canyon Sisu (e. Muscle Hill). De får titeln ”veckans medarbetare” av mig i alla fall.

Alla ägare är så klart mycket välkomna nästa vecka, men för att planera det hela vill vi gärna att ni hör av Er! Maila senast måndag på stallbath@gmail.com och så försöker dra igång vid klockan 09.00 på fredag!

Tredje Solvalla-segern för kvällen!

Gazoline Mearas har varit ute i tuffa sällskap och stod på tur för seger. Ulf Ohlsson tog inga fångar från start och körde rejält för ledningen. Det kostade 1.10 första 500 och 1.14 på varvet. Gazoline Mearas stack undan in på upploppet och skaffade sig ointagligt försprång och höll undan på 1.13,5a/2.140 meter. Stall Countess … Läs mer

Manual Flight in på radarn

ASVT:s Auktionslopp var en av årets huvuduppgifter för tvåårige Manual Flight. Och det gick vägen utan några som helst problem. Manual Flight öppnade fint bakom bilen och satt i ledningen per omgående. Efter 1.15 första 500 dämpades tempot efter Erik Adielssons önskemål. Manual Flight klev sedan ifrån lätt i sin småmysigt flegmatiska stil på 1.16,7a/2.140 … Läs mer

Alesso hela vägen!

Alesso hade en småspännande uppgift med innerspår över sprinterdistans och Erik Adielsson bjöd på uppvisning på Solvalla. Alesso pinnade på i 1.10-tempo upp till 500-meterspålen och nådde varvet på 1.12,7. Trots det tuffa tempot trummade Alesso bara undan på fina 1.12,0a/1.640 meter. Stall Disco Fever äger Alesso som sköt som av Mira Lahtinen i Knivsta.

Game, set och Match’Em!

Tvåårige Match’Em åkte till Örebro för att debutera och visade sig direkt vara en fullfjädrad tävlingshäst. Han överflyglades från start, men låg i ledarryggen och väntade på marschorder från sin kusk Ulf Ohlsson som tog högertöm 650 meter före mål. Match’Em tog enkelt grepp om ledaren, men utmanades hela upploppet ned av utvändig häst. Han … Läs mer

Kaffe kaka fjärde raka!

Haitkin Am har inlett karriären på bästa tänkbara vis. Den treårige valacken har fått byta miljö, men verkar inte vantrivas det minsta av Stockholms-luften. Han tog turen till Rättvik och klev sedvanligt iväg fint från springspår, men en invändig konkurrent var inte helt imponerad av Haitkins resultatrad. Ulf Ohlsson tog ”omtag” efter ett halvvarv och … Läs mer