Rapport från Skottorp

Tony Jönsson

Det är inte skolavslutning. Men åtminstone mitt-terminskonferens. Sprintermästarfredagen brukar det komma hästägare på besök, vilket är väldigt trevligt.
Svante försöker hinna med att köra de hästar vars ägare är här och den här veckan har vi förberett lite inför detta. Vi har ju väldigt naturskön omgivning, men där vi är och kör hästarna är det inte direkt ”åskådarvänligt”, så den här sista veckan byter vi lite vägar för att lära hästarna att springa där.

I övrigt så fortsätter vi kolla tänderna på hästarna. Jag vill gärna ha dem i vagn innan vi åtgärdar något, om man till exempel ska plocka ut en vargtand blir hästarna ofta ömma i munnen efteråt och då vill man inte behöva stressa.

En ny häst har anlänt: Valuta E.W. som jag har kört in två syskon till tidigare. Det här var en jättefin Chocolatier-häst som uppträtt väldigt förnuftigt hittills.

En ny i är vagn: Pretty Boy Floyd (e. Beer Summit) fixade det hela med bravur och helt utan problem.

I övrigt rullar det på och de som klivit fram mest den här veckan är Harvard Student (e. Muscle Hill) och Grand Canyon Sisu (e. Muscle Hill). De får titeln ”veckans medarbetare” av mig i alla fall.

Alla ägare är så klart mycket välkomna nästa vecka, men för att planera det hela vill vi gärna att ni hör av Er! Maila senast måndag på stallbath@gmail.com och så försöker dra igång vid klockan 09.00 på fredag!

Brandy på Solvalla

Brandy Flame gjorde comeback efter en liten vinterträningspaus och tog karriärens tredje seger på Solvalla. Från sjundespår skickade Erik Adielsson iväg Brandy Flame till ledningen och väl där blev det tufft tempo. Ändå stack Brandy Flame undan på 1.13,7a/1.640 meter. – Det är normalt sett svårt från sjunde och åttondespår och det är verkligen vasst … Läs mer

Välkommen, Jon Snow!

Jon Snow Pellini heter årets andelshäst ombord hos Stall Svante Båth. På kort tid har samtliga 20 andelar i den här intressant stammade herren sålts ut och den 1 april ansluter han till Svantes unghästcenter i Skottorp. Vi hälsar alla nya som gamla hästägare välkomna!

Båth tar över Solvallaköket!

Att Svante Båth gillar mat har han svårt att dölja. Hans passion för matlagning är ännu större. Han älskar när släkt, bekanta eller vänner går hem mätta och belåtna. Den 11 mars drar Svante Båth på sig kockmössan och äntrar Solvallas restaurang Kongressen. Med en 6-rätters meny i detalj skapad av Svante Båth bjuder Solvalla … Läs mer

Attraversiamo årets fyraåring!

Svenska Hästsportsjournalisters klubb (SHK) röstade fram Attraversiamo till Årets Fyraåring på gårdagens hästgala. Attra vann ju såväl Derbyt som Readly Express Lopp samt var tvåa i Kungapokalen. Attra vintertränar för fullt och skötaren Linda Weman rapporterar att hästen trimmar på för fullt, sex intervaller och ligger lågt och fint i puls! Attraversiamo hingst e. Kiss … Läs mer

Super Sarah övervinner alla hinder

Super Sarah fortsätter att imponera och visade att hon är en verklig tuffing. Första långresan och start på V75 mot betydligt mer rutinerade konkurrenter löste hon på synnerligen imponerande sätt. Super Sarah, som saknar höger öga, var trevande när ”kavalleriattacken” kom utifrån i starten. Erik Adielsson fick snällt strutta iväg med Sarah som lite turligt … Läs mer