Jimmy, Charlie och Louie på topp

Louie Brodde i duschen efter välförättat värv.

Jimmy H Andersson tog en utflykt till Umeå på torsdaglunchen och vände hemåt stärkt med två fina triumfer.
Först ut var Charlie Mearas som såg ut att bli punktmarkerad av en konkurrent, och Charlie tvingades till en kort galopp i fjärde utvändigt 1250 kvar för att skaka sig loss från uppvaktningen. Markförlusten var försumbar och 700 kvar vred Jimmy ut i tredjespår. Det bet bra för Charlie som plockade ned en tapper ledare mitt på upploppet för att landa på fina 15,0a/2.640 meter.
Ägare och uppfödare till Charlie är Snogarps Gård AB i Ystad och hästen sköts om av Jimmy H Andersson på Solum.

Louie Brodde mötte några mer rutinerade snabbloppsrävar, men visade att ungdomlig entusiasm trumfar något bedagad erfarenhet.
Louie öppnade bra, klev ned som tredjehäst, innan Jimmy tvingades ta positionen utvändigt om ledaren. Redan i slutsvängen var det avgjort och Louie sänkte banrekordet i Umeå för fyraåriga hingstar och valacker till 1.12,5a/1.640 meter.
– Han gjorde ett riktigt bra lopp. När vi inte kom till ledningen tog jag en lugn dödens och han kändes stark 500 kvar. Han var riktigt fin idag och jag var aldrig orolig, sade Jimmy.
Linda Weman på Solum sköter om Louie Brodde som ägs av G.A.Ytterhiske AB & Lindblå Data AB.

Ägare Göran Andersson uppmuntrade Louie Brodde med morötter efter banrekordet.

Rapport från Skottorp

En ny kull. Det är alltid lika spännande att lära känna hästarna som dyker upp på löpande band i Skottorp. Vi har haft bra väder (lite för bra, när man vill att det ska regna gör det ju aldrig det, men vi behöver lite vatten på betena nu…) och jag tycker det flytit på precis … Läs mer

Smygtitt Skottorp – ettåringar del fem

Nedan presenteras ytterligare ett gäng ettåringar som drog igång sin marsch mot vinnarcirklarna hos Tony Jönsson i Skottorp 1 april. Il Capitano Mearas Hingst Bold Eagle – Bring Me Luck U.S. Bring Me Luck var av högsta klass på tävlingsbanan med 22 segrar och 2,5 miljoner intjänat samt ett rekord på 1.11,2. Hon har tidigare … Läs mer

Obegränsad spurtstyrka

Global Unlimited är vass över ett upplopp. Oftast. Idag visade han även styrka. På Rättvik hittade Ulf Ohlsson andra ytter från bakspår, men var inte helt nöjd med tempot och skickade fram Unlimited utvändigt om ledaren 1,5 varv före mål. Över upploppet sattes tumskruvarna i ledarhästen och Unlimited vann med en säker längd på 1.15,1a/2.640 … Läs mer

Smygtitt – ettåringar del fyra

Nedan presenteras ett nytt gäng ettåringar under inskolning i Skottorp. Quicksilver Tile Sto Father Patrick – Riveting Rosie e. Muscle Mass Riveting Rosie var en makalös tävlinghäst med 1.10-rekord och 7,6 miljoner intjänat. Bland hennes 14 segrar fanns Miss Versatility, Peaceful Way och finaler i Ontario Sire Stakes. Det här är hennes andra avkomma. Ägare … Läs mer

Bra tryck i Arras

Arras Cando årsdebuterade på Mantorp och visade att träning och tävling är två vitt skilda saker. Arras öppnade raskt från innerspår och var aldrig riktigt hotad i spetsstriden. Ulf Ohlsson fick dämpa andra halvvarvet och hade sedan inga problem att hålla undan för övriga på klart dugliga 1.13,5a/1.640 meter. SBI Fastigheter AB, Landvetter äger Arras … Läs mer