Jimmy, Charlie och Louie på topp

Louie Brodde i duschen efter välförättat värv.

Jimmy H Andersson tog en utflykt till Umeå på torsdaglunchen och vände hemåt stärkt med två fina triumfer.
Först ut var Charlie Mearas som såg ut att bli punktmarkerad av en konkurrent, och Charlie tvingades till en kort galopp i fjärde utvändigt 1250 kvar för att skaka sig loss från uppvaktningen. Markförlusten var försumbar och 700 kvar vred Jimmy ut i tredjespår. Det bet bra för Charlie som plockade ned en tapper ledare mitt på upploppet för att landa på fina 15,0a/2.640 meter.
Ägare och uppfödare till Charlie är Snogarps Gård AB i Ystad och hästen sköts om av Jimmy H Andersson på Solum.

Louie Brodde mötte några mer rutinerade snabbloppsrävar, men visade att ungdomlig entusiasm trumfar något bedagad erfarenhet.
Louie öppnade bra, klev ned som tredjehäst, innan Jimmy tvingades ta positionen utvändigt om ledaren. Redan i slutsvängen var det avgjort och Louie sänkte banrekordet i Umeå för fyraåriga hingstar och valacker till 1.12,5a/1.640 meter.
– Han gjorde ett riktigt bra lopp. När vi inte kom till ledningen tog jag en lugn dödens och han kändes stark 500 kvar. Han var riktigt fin idag och jag var aldrig orolig, sade Jimmy.
Linda Weman på Solum sköter om Louie Brodde som ägs av G.A.Ytterhiske AB & Lindblå Data AB.

Ägare Göran Andersson uppmuntrade Louie Brodde med morötter efter banrekordet.

Välkomna ombord!

Vi hälsar två nyförvärv välkomna ombord. Treårige Eagle Merci (e. Bold Eagle) kvalade så sent som i måndags på 1.18,4/2.160 meter i tidigare regi och såg startklar ut. Han acklimatiserar sig förhoppningsvis fort på Stora Alby där han kommer tas om hand av Ola Haaga. Pema Energi äger. Meitner (e. Googoo Gaagaa) är två år … Läs mer

No Matter till Stosprintern

No Matter kvalade genom en andraplats in till Stosprintern som lockar med 800.000 kronor till segrarinnan nästa lördag i Halmstad. Ulf Ohlsson satt bakom No Matter som spurtade starkt till silverplatsen på 1.12,9a/1.609 meter. Spårlottningen utföll efter bästa märke och No Matter startar från fjärdespår i finalen. No Matter ägs av Easy KB i Uppsala … Läs mer

Kan vara den bästa jag tränat!

Sommaren är i full gång med storlopp i antågande. Nu väntar E3 finaler nästa lördag. Tre till final och det måste vi vara nöjda med. Bythebook & Global Adventure vann sina försök medan Alien Kronos tog sig vidare i tufft försök och lite småjobbig resa som fyra. Erik valde ”BTB”, men tyckte inte valet var … Läs mer

Kuskarna klara på E3-hästarna

Erik Adielsson, Ulf Ohlsson och Markus B Svedberg. Där har ni kuskarna på stallets E3-hästar nästa lördag. Erik Adielsson kör Bythebook, Ulf Ohlsson sitter bakom Global Adventure och ägarsonen Markus B Svedberg kör Alien Kronos.

Axel radar upp dem!

Kallblodige Axel Sigfrid är spännande på flera sätt. Han är inkörd samtidigt som E3-finalisterna Bythebook och Global Adventure hos Tony Jönsson i Skottorp. Skillnaden är rasen – samt att Axel Sigfrid aldrig har förlorat. Kallblodet tog fjärde raka från debuten på Dannero ikväll och det såg faktiskt ut som en promenad i parken för treåringen … Läs mer