Välkomna ombord!

Här kommer en presentation av en ny ”åtta” unghästar som anlänt till Skottorp och Tony Jönsson.

Mellby Halebopp hingst (e. Explosive Matter – Nonpareil Kronos)

Nonpareil Kronos gjorde blott fyra starter och var aldrig sämre än trea. Hon är helsyster med en viss Going Kronos, samt Lantern Kronos, mamma till The Bank. Ägare och uppfödare är Mellby Gård AB, Malmö.

Mellby Highball hingst (e. Muscle Hill – Mellby Akleja)

Mellby Akleja vann tre lopp och var drömmilare med rekordet 1.14,5. Mormor Princess Håleryd tjänade över 700.000 kronor och ståtade med 1.12-rekord. Ägare och uppfödare är Mellby Gård AB, Malmö.

Mellby Helios hingst (e. Donato Hanover – Mellby Briolett)

Trefaldiga miljonärskan Mellby Briolett har här sin första avkomma. Hon var bland annat tvåa i Svenskt Travoaks och vann en E3-final som treåring. Ägare och uppfödare är Mellby Gård AB, Malmö.

Mellby Hope sto (e. Going Kronos – Please Be Patient)

Please Be Patient travade 1.13,2 och tjänade 375.000 kronor. Mormor är syster med Nautical Notion, 1.11,3 och mödernet går tillbaka till Pompanette. Härifrån har det kommit en bukett med topphästar som Piggvar, King Of The Sea, Filet Of Sole, Duenna, Decapode, Black And White…vi kan göra listan extremt lång. Ägare och uppfödare är Mellby Gård AB, Malmö.

Snask sto (e. Explosive Matter – Nice Face)

Franskättade Nice Face var ostartad och har endast en tidigare avkomma. Mormor Elexane har lämnat Quadix, 1.12,4/186.640 euro och det finns mängder med topphästar i mödernet. Ägare är Norses Travteam AB & Bo Höglund.

Gambling Mearas hingst (e. Muscle Hill – Nice Kronos)

Nice Kronos travade 1.11,6 och tjänade över 600.000 kronor. Hon är själv syster med Derbyvinnaren Glen Kronos, 1.09/8,6 miljoner kronor. Äger denna högintressant stammade häst gör Bro Byggnads AB, Stockholm.

Gordon Mearas hingst (e. Muscle Mass-Trinity Starlight)

Trinity Starlight travade 1.14,8 och tjänade strax över 200.000 kronor. Hon har tidigare lämnat i stallet välkände Vernin Starlight och Cantona Mearas, båda 1.12-travare. Trinity är även syster med dubbelmiljonären Robinson Starlight. Travtränare Svante Båth AB och Göstas Buss AB äger.

Gina Mearas sto (e. Cantab Hall-Innocent Face)

Innocent Face vann själv Gay Gals lopp och var tvåa i såväl långa som korta E3. Hon travade 1.12,1 och tjänade över miljonen. I aveln inledde hon med Bonbon Mearas som travade 1.11-tid och tjänade över halvmiljonen för Stall Båth. Invexbo AB i Bredaryd äger Gina Mearas.

Diktator, svettallergi och underlag

Våra banor och dess beskaffenhet är alltid ett hett ämne, framför allt då det är V75. Nu är det snart vinter och kraven på banpersonalen höjs rejält. Fick jag vara ”diktator” så skulle jag bilda en grupp av våra främsta banmästare, typ bröderna Johansson från Halmstad, Valberg från Bollnäs etcetera. som skulle ansvara och hjälpa … Läs mer

Vanja visade skalle på nytt

Vanja har kanske inte den bästa tekniken eller snabbheten, men inställningen! Den lilla damen inledde i fjärde utvändigt på Romme och Kim Moberg skulle flytta fram henne redan 1.400 kvar, men då var det flera andra som attackerade samtidigt. Vanja blev sonika kvar i tredjespår utan rygg och därmed borde förstås alla segerchanser varit bortblåsta. … Läs mer

Twigs Honor i egen klass

Loppet på Färjestad varade i 2.140 meter. Twigs Honor behövde dock blott 250 för att avgöra till sin fördel för Ulf Ohlsson. 1.250 meter kvar satt Twigs Honor i femte utvändigt. 250 meter senare hade han placerats i spets och klev sedan undan mycket lätt till välförtjänt seger efter två galopper på sistone som vi … Läs mer

Awesome Kronos finfin på Bergsåker

Awesome Kronos har massor med spring i benen och när loppen körs i ”hans” smak står han billigt inne i sin klass. På Bergsåker var det körning om ledningen i omgångar och Ulf Ohlsson gottade sig när tätduon kom upp till varvet på strax över 1.12 på det kladdiga underlaget. Awesome Kronos fick göra grovjobbet … Läs mer

Hästskötare – se hit!

Vill du jobba med några av Sveriges bästa hästar? Nu söker vi en hästskötare till stallet och det härliga gänget i Knivsta. Du får från 1 december möjlighet att jobba för en av Sveriges framgångsrikaste tränare med några av Sveriges bästa travhästar. Erfarenhet är ett krav, körkort likaså. Intresserad? Maila ett kort cv till stallbath@gmail.com … Läs mer