Välkomna ombord!

De första ettåringarna har kommit till Skottorp och Tony Jönsson. Det är förstås spännande med varje ny kull som anländer! Vi presenterar aprilgänget de närmaste dagarna och här har ni de första åtta ettåringarna!

On Fleek sto (e. From Above – On The Wall)

Tjejhästen On Fleek är sin moders första avkomma. Mamman tjänade 400.000 kronor och är efter Goetmals Wood. Hon är syster med halvmiljonärerna I Am Dynamite och Quill Pen. Ägare kommer, när bolaget är bildat, vara Easy KB.

Grand Canyon Sisu hingst (e. Muscle Hill – Favourite Pants)

Grand Canyon Sisus mamma är ostartad, men syster med högpresterande hästar som avelshingsten Centerfield och 1.10-travaren Boztheman. Mormor Kosmo Girl var själv tvåa i Hambletonian Oaks. Ägare är Bro Byggnads AB.

Ben hingst (e. Quid Pro Quo – Quadrupedans)

Quadrupedans travade 1.12,3 och tjänade 423.000 kronor. Hon är kullsyster med Quid Pro Quo som här har sin första avkomma! ”Quidden” har funnits hos stall Båth hela vägen mot sju miljoner kronor intjänat. Ägare är Stall Podzol.

Golden Boy Sisu hingst (e. Love You – Nannina)

Nannina kommer från en av världens starkaste mödernelinjer och travade själv 1.12 samt tjänade 1,7 miljoner kronor. Workaholic, Working Gal, Rule The Wind, Pine Dust, Holiday Credit, Foot Bowl och Nadir Kronos är ett axplock ur detta möderne. Svante Båth äger.

Simple Minds hingst (e. From Above – Talk Talk)

Talk Talk travade själv 1.14,8 och tjänade över kvartsmiljonen. Hon är ur Okis starka möderne där även segermaskiner som Oki Rouge, Oki Way och Princess Ride kommer. Ambition Kapital AB i Bromma har fött upp och äger.

Conrads Janne hingst (e. Brad de Veluwe – Ahmeida)

Ahmeida travade själv 1.13,6 och tjänade över halvmiljonen, men har i aveln lämnat trefaldige miljonären Conrads Fredrik (e. Credit Winner). Mormor Perle Rose har lämnat nästan dubbelmiljonären Biasion.

Ulysse Broline sto (e. Ken Warkentin – Ibiza Broline)

Ibiza Broline var en mycket kapabel tävlingshäst med 1.11-rekord, tolv segrar på 30 starter och 1,4 miljoner intjänat där nära hälften kom genom Breeders Crown-seger. Hon har tidigare bland annat lämnat Swarovski Broline som inlett lovande hos Stall Båth. Äger gör Caipira Trottning HB, Svenljunga

Uruguay Broline sto (e. Weingartner – Naiad Broline)

Naiad Broline travade 1.14,7 och tjänade styvt 200.000 kronor. Hon är själv syster med bland annat dollarmiljonären Stiletto och i Stall Båth välkände dubbelmiljonären Labero Broline som vann E3 hos Stall Båth. Det här är första avkomman som ägs av Broline International.

Lyckan total på Bergsåker

Fortune Mearas årsdebuterade med mersmak och tog kvällens andra triumf på Bergsåker, även här satt Ulf Ohlsson i sulkyn. Fortune Mearas öppnade fint och kom till spets före stallkamraten Global Wilderness. Den sistnämnde följde fint med in i mål och fixade en stalldubbel. Fortune Mearas ägs och är uppfödd av Snogarps Gård AB. Ola Haaga … Läs mer

Proppen ur för Bottnas?

Bottnas Easy Cash behöll ledningen från innerspår på Bergsåker och fick efter en snabb öppning dämpa tempot något upp varvet på 1.16,4. Någon längre vila fick inte Ulf Ohlsson och Bottnas Easy Cash som utsattes för rejäl press in på slutrundan. Easy Cash visade fin moral och kapacitet när han höll huvudet först hela vägen … Läs mer

Stjärnor mot årsdebut

Fyraårige Coin Perdu sparrade treårige Global Welcome i ett snabbjobb på Solvalla idag. Duon landade på 1.15,5/1.600 meter efter snabba 1.11 sista 500 med Welcome i ledningen och Coin Perdu utvändigt. – Jag var jättenöjd och nu är det nära årsdebut. Welcome går förmodligen till Örebro och Breeders Crown 12 april, medan jag klurar lite … Läs mer

Välkommen Welcome!

Coin Perdu och Poochai hälsar Global Welcome in i ligan då han blivit stor grabb och kan även han titulera sig avelshingst. Dock blir dom kanske ledsna då jag säger ”icke i år”. I år ska deras övriga fyra ben dra ekonomilasset 😉 Nu mer får dom ju poäng och i princip blir alla godkända. … Läs mer

Welcome högt skattad

Stall Båth fick sin andra avelshingst i stallet idag då treårige Global Welcome synades av avelsvärderingsnämnden. Uppfödningslöpningsvinnarens skötare Moa Thörngren var med sin ögonsten hela dagen. – Han skötte sig exemplariskt på morgonen när han visades upp för nämnden, sedan tyckte han nog att det var en låååååång dag. För när vi vid 16-tiden skulle … Läs mer