Calmara stängde butiken

Calamara’s och Johanna Flodman

Calamara’s Girl har gjort det mesta rätt i träning och har inte varit sämre när det handlat om tävlingssammanhang. Den välstammade treåriga damen tog andra segern i tredje starten när hon tillsammans med Erik Adielsson ”stängde butiken” under Eskilstunas V75-tävlingar.
Från innerspår på tillägg tog sig Calmara’s Girl iväg fint och låg med som fjärdehäst, vilket byttes till tredje invändigt dryga varvet före mål. 700 kvar gick Erik ut i andraspår och redan i slutsvängen hade Calamara’s Girl avgjort tillställningen. Hon kom hem på strålande 1.15,7/2.160 meter.
– En trevlig häst med fin inställning, det var första gången jag körde. Det finns potential i hästen och jag var jättenöjd med henne, sade Erik Adielsson.
Johanna Flodman i Knivsta sköter om den här treåriga damen som ägs av ett glatt gäng, vilket manageras av Easy KB.

Hedershäst bäst i spets

Hedershästen Empire Garbo har i de flesta av sina 52 starter fått inleda attacker bakifrån, men i Umeå prickade Ulf Ohlsson fint från springspår och Empire Garbo satt i ledningen efter 200 meter. Väl där fick Empire diktera villkoren efter behag, innebärande 1.17,2 på varvet. Sedan blev det åka av och med ett sista halvvarv … Läs mer

Andra för Babsan – och Emma!

Som lillasyster till Attraversiamo får man finna sig i att ha ögonen på sig. Babsan Kronos har tävlat på fint, men lyfte en nivå när hon idag för första gången fick tävla utan skor på hovarna. Efter en långsam inledning gjorde Ulf Ohlsson slag i saken från tillägg och placerade Babsan utvändigt om ledaren. Väl … Läs mer

Välförtjänt för Valuta

Valuta E.W. har varit ute och provat i årgångssällskap utan att ha rätta turen, men när det var ”vanligt” lopp på Solvalla utföll såväl spårlottning som löpningsförlopp till hennes fördel. Erik Adielsson satt i spets omgående och Valuta såg läckert gåvillig ut i front. Efter 1.12 första 500 blev det 1.13 på varvet innan Erik Adielsson … Läs mer

Anna Maud hela vägen

Anna Mauds Lassie fick dansa utan skor för första gången och gillade det skarpt. Ulf Ohlsson skickade iväg Anna Maud till ledningen och behövde sedan aldrig ha något oroligt i blicken. Sista halvvarvet gick riktigt fort och Anna Mauds Lassie landade på 1.14,5a/2.140 meter. AB Kungsholmen Hästar & A Eriksson äger Anna Mauds Lassie som … Läs mer

Haitkin fin i debuten

Treårige Haitkin Am har behövt lite tid på sig att få ordning på sina långa ben, men var väl förberedd inför debuten idag på Hagmyren. Efter stabil start körde Ulf Ohlsson till ledningen efter drygt 500 meter och höjde sedan farten efterhand. Över upploppet lufsade Haitkin Am undan ohotad på fina debuttiden 1.16,7/2.140 meter. – … Läs mer