Van från dödens igen

Van Kronos
Van Kronos

WH El AB med flera har en efter två starter obesegrad häst i sin ägo. På nytt fick Van Kronos göra grovjobbet utvändigt om ledaren, men hade inga problem att ta andra raka från debuten.
Timoko-sonen fixade fjärdespåret utan större problem, men hamnade som förstahäst i andraspår. Erik Adielsson satt lugn,  skärpte tempot successivt under slutvarvet och redan i sista sväng såg det ”säkert” ut.
– När jag visade honom spöet 600 kvar kändes det väldigt bra och redan då var jag ganska segersäker. Han är långt ifrån färdig, men en häst med mycket bra kliv, konstaterade Erik Adielsson i vinnarcirkeln.
Segertiden, 16,4/1640 meter var synnerligen imponerande i det vintriga vädret och allt annat än perfekta underlaget.
Anders Eriksson i Knivsta sköter Van Kronos.

Välkomna ombord!

Vi hälsar två nyförvärv välkomna ombord. Treårige Eagle Merci (e. Bold Eagle) kvalade så sent som i måndags på 1.18,4/2.160 meter i tidigare regi och såg startklar ut. Han acklimatiserar sig förhoppningsvis fort på Stora Alby där han kommer tas om hand av Ola Haaga. Pema Energi äger. Meitner (e. Googoo Gaagaa) är två år … Läs mer

No Matter till Stosprintern

No Matter kvalade genom en andraplats in till Stosprintern som lockar med 800.000 kronor till segrarinnan nästa lördag i Halmstad. Ulf Ohlsson satt bakom No Matter som spurtade starkt till silverplatsen på 1.12,9a/1.609 meter. Spårlottningen utföll efter bästa märke och No Matter startar från fjärdespår i finalen. No Matter ägs av Easy KB i Uppsala … Läs mer

Kan vara den bästa jag tränat!

Sommaren är i full gång med storlopp i antågande. Nu väntar E3 finaler nästa lördag. Tre till final och det måste vi vara nöjda med. Bythebook & Global Adventure vann sina försök medan Alien Kronos tog sig vidare i tufft försök och lite småjobbig resa som fyra. Erik valde ”BTB”, men tyckte inte valet var … Läs mer

Kuskarna klara på E3-hästarna

Erik Adielsson, Ulf Ohlsson och Markus B Svedberg. Där har ni kuskarna på stallets E3-hästar nästa lördag. Erik Adielsson kör Bythebook, Ulf Ohlsson sitter bakom Global Adventure och ägarsonen Markus B Svedberg kör Alien Kronos.

Axel radar upp dem!

Kallblodige Axel Sigfrid är spännande på flera sätt. Han är inkörd samtidigt som E3-finalisterna Bythebook och Global Adventure hos Tony Jönsson i Skottorp. Skillnaden är rasen – samt att Axel Sigfrid aldrig har förlorat. Kallblodet tog fjärde raka från debuten på Dannero ikväll och det såg faktiskt ut som en promenad i parken för treåringen … Läs mer