Visa alla hästar

Mellby Lurk

Regnr
20-2084
Kön
Valack
Född
2020 (3 år)
Far
Maharajah
Mor
Gracie Hanover
Morfar
Andover Hall
Hästägare
Mellby Gård AB
Uppstallningsplats
Stora Alby
Skötare
Olivia Björnson

Senaste nytt om Mellby Lurk

230427: Lurk har verkligen tagit steg i rätt riktning på utvecklingskurvan och tagit två raka segrar. Han har gått 4+4 i intervallerna och känns fortsatt stark och fin. Eventuellt blir det start i Karlstad om dryga tio dagar, motståndet hårdnar, men Lurk fortsätter utvecklas!

230412 Igår bestod Lurks träning av två intervaller, Lurk kändes pigg och fräsch🙂, idag har Lurk gått I hagen och vilat inför morgondagens lopp I Bollnäs./Lotta

230307: Lurk gick banjobb förra veckan, Svante var nöjd men han ville gå igenom honom hos veterinären och han blev behandlad. Han ska på återbesök nu på torsdag. 😊 /Satu

230218: Lurk gick banjobb på tisdag, 1.19/1640m med 1.17 sista 500m och kändes riktigt fin! Han börjar att närma sig start. Var lugn och fin i motionsturen på fredag. 🥰 /nya skötare Satu

31/1 Nu är Mellby lurk officiellt en kvalificerad tävlingshäst, oj vad kul. Med framtiden för sig så kan man minst sagt säga att det känns spännande. I kvalet skötte han sig bra, han visste vad som skulle ske, tack vare sin erfarenhet från flera banjobb. I volten skötte han sig bra och tog klev iväg på ett mycket tilltalande sett. I spets styrde och ställe lurk i jämna 20-farter. Det finns litegrann att justera för att han ska få ut sin fulla kapacitet, och få honom att kränga lite mindre i kurvorna och få aktionen mer ”synkad”. Full väg 1.21 i ödmjuk stil, utan att begära något. Allt verkar bra med honom efteråt och har hunnit med ett jobb efter kvalet.

24/1 Inte många veckor av 2023 har passerat och det är inte många timmar kvar innan Mellby Lurk ska kvalificera p Solvalla. Det ska bli riktigt kul och av det han visat i träning så kommer han nog skötta sig mycket bra. För övrigt är allt bra med Lurken, tränade igår måndag och i torsdags.

18/! Lurken var inne och gästade Solvalla i fredags och han kändes jättefin. Hans utveckling går verkligen framåt både i träning och i växten. Han ser väldigt fin ut i kroppen och har knappt någon vinterpäls.

8/1 Redan en vecka av vinterträningen har passerat för lurken, den muskulösa och ambitiösa lurken och imorgon rivstartar vi en ny träningsvecka med 6st intervaller i 1.35 fart. Han är en väldigt trevlig och elegant häst att köra, springer och kröker på nacken i uppvärmingen för att sedan sträcka ut sin kropp när tempona skruvas upp. Rätt så enkel och okomplicerad individ. Han har inte satt någon större vinterpäls och han ser väldigt fin ut för övrigt, lagom rund om magen och han har ett bra temperament. Jag längtar redan tills han ska in till Solvalla inför sitt första banjobb för året, även fast det är några veckor kvar!

23/12 Lurken har fått träna på ordentligt hela veckan innan han går på jullov. Banjobb stod på schemat i tisdags för honom. 1600 meter i 1.20 fart med 1.16 sista 500 meterna och oj vad han sprang. Travet flöt på och han kom in med en bra puls. Nu ska han bara få njuta och vila upp sig några dagar innan träningen drar igång igen inför säsongen 2023.

Mellby Lurk och skötare Hampus Bergström önskar en god jul och ett gott nytt år!

18/12 Han är stor, han är rejäl, han är ett riktigt kraftpaket. Äter för två och det är förmodligen därför han är så fin i hullet. Han tränar riktigt bra på rakbanan men ligger fortfarande kvar på något hög puls men det verkar vara normalt för honom, då han inte verkar särskilt oberörd efter jobben. Imorgon är det träning på schemat igen.

8/12 I tisdags fick jag äran att köra lurken i ett sulkyjobb på Solvalla, jag var nöjd med honom 22/1640 med 17,5 sista 500. Han ser väldigt fin ut i kroppen, fint hull, lagom rund om magen och han ser riktigt muskulös ut. Imorgon ska det tränas igen 4 intervaller/1.35.

2/12 4 intervaller i 1.30 tempo. Så såg Lurkens träningspass ut igår tillsammans med Johanna. Johanna var väldigt nöjd med lurk och han ser riktigt läcker ut när han springer och krökar på nacken, ser ut som ett kraftpaket. Han tränar inte bara bra han äter också väldigt bra.

24/11 Lurken har fått leka av sig ordentligt i hagen, nyskodd i måndags (Vinterskorna skulle på), joggades i tisdags och imorgon fredag nalkas träningsjobb: 4 intervaller i 30 fart på rakbanan.

15/11 De senaste två jobben har körts utav Göran och Kim. Bägge har varit väldigt nöjda med Lurk och tryckt på att det är en väldigt fin häst. Göran körde 4 intervaller i 30 fart idag med lurken. Han hade 79 i puls efter 12 minuter, vilket kan verka högt men förmodligen ligger han allmänt lite högre i puls.

8/11 Lurken travar på fint nere på rakbanan, är väldigt lättkörd och der ser väldigt enkelt ut för honom när han springer på. Dock fortfarande något hög puls efter träningspassen men det kommer han så småningom träna bort.

2/11 Mellby Lurk är en mycket trevlig individ och gör det väldigt bra nere på rakbanan, känns som en häst med mycket kapacitet.

25/10 Lurken fortsätter träna på rakbanan och är en trevlig häst. Äter riktigt bra gör han också, rund och go runt magen och fin i pälsen.

18/10 Gick sina första intervaller på rakbanan igen efter ett lite mindre uppehåll. Allt kändes bra med lurken.

11/10 Lurken har fått ta det lugnt i hagen efter förra veckans foderstrups förstoppning, fått äta sopa ett par dagar men nu är allt återställt igen. /Hampus ny skötare på lurken

4/10 lurken sköter sig jättebra men tyvärr fick han i går en foder strupsförstoppning så vi fick åka in till kliniken med han där fick han behandling och det ordna sig han fick stanna där över natten .men nu är han hemma igen /

7/9 lurk tränar på enligt

programmet känns bra /GÖRAN

Å20/9 lurk tränar på som planerat trevlig häst /Göran

31/8
Lurk är fin och sköter sig perfekt mycket trevlig/Christer
24/8
Lurk sköter sig perfekt och tränar enligt plan fin/Christer

9/8
Lurk sköter sig perfekt och tränar enligt plan känns mycket stark jätte snäll o trevlig/Christer
1/8
Tränar helt enligt plan jätte fin/Christer
17/7
Fortsatt fin i sina träningspass mycket trevlig o fin/Christer
30/6
Är nu i gång igen allt väl/Christer
19/6
Lurk har varit jätte fin men har fått en harhas som nu är behandlad snart i gång igen mycket fin o trevlig/Christer
/6
Tränar helt enligt planerna mycket trevlig häst/Christer
25/5
Fortfarande fint tränar enligt plan,/Christer
18/5
Allt bra jätte fin /Christer
8/5
Allt bra träning enligt planerna jättebra/Christer
1/5
Välkommen till Stora Alby har tränat på rakbanan 1 gång jätte fin/Christer
220424 Lurk har tränat 2 ggr denna vecka och allt flyter på som det ska med honom. /Felicia

220416 Lurk har tränat 2 ggr denna vecka och går nu 6 intervaller i 1.35, vilket han för på ett fint sätt. Fortsatt trevlig påsk! /Felicia

220410 Lurk var in på Solvalla i tisdags och var fin, allt är bra efteråt med. /Felicia

220401 Lurk har tränat 3 ggr denna vecka. Han känns fin och tränar på bra i intervaller. /Felicia

220326 Lurk har tränat 2 ggr denna vecka då ett pass har varit intervaller. Han är pigg och glad i övrigt./Felicia

220319 Lurk skulle ha åkt in på banan i tisdags men tyvärr var han väldigt snorig så han har fått tagit det lugnt i veckan. /Felicia

220312 Lurk har tränat 2 ggr denna vecka och ligger fint i puls efter passen. /Felicia

220305 Lurk har tränat 2 ggr denna vecka då han går fler intervaller. Han sköter sig fint och känns fin. /Felicia

220226 Lurk har tränat 3 ggr denna vecka och har fått gått upp till 4+2 i sina intervaller och sköter det fint. /Felicia

220219 Lurk har tränat 3 ggr under veckan och han sköter sig fint. /Felicia

220212 Lurk har tränat 3 ggr denna vecka och allt flyter på bra. /Felicia

220204 Lurk har tränat 3 ggr denna vecka och har även börjat med intervaller. Han sköter sig fint i övrigt. /Felicia

220128 Lurk har tränat 10 km 3 ggr denna vecka och han sköter sig fint. /Felicia

220121 Lurk har tränat 3 ggr under veckan och sköter sig fint. Skogen var rolig att springa i tyckte han när han blev introducerad för den. /Felicia

Hej!
Felicia heter jag och kommer ta hand om Lurk framöver! Han anlände till Knivsta under veckan och idag joggade han och skötte sig fin.