Alla till Valla 23/5

La Romana Mearas i front med Gin Time Trot utvändigt.

Ett sexpack fick känna på Elitloppsbanan och till viss del även det stim och stoj som omger Solvalla denna vecka.

Tält, maskiner och människor är inte något tvååringarna direkt känner till sedan tidigare, men de flesta accepterade utan några som helst bekymmer.

Först ut var La Romana Mearas (e. Propulsion) som hade Gin Time Trot (e. Walner) utvändigt. Duon varvade på 1.30, men sprätte sedan iväg strax över 1.20 sista 500 i långvagn för att komma hem på 1.27/1.600 på plusbetonat sätt.

Mellby Magic (e. Ready Cash) frontade med Any Given Sunday (e. Orlando Vici) som högerytter. Den här duon löste 1.25/1.600 meter med 1.22 sista 500 utan några större problem och även här var det med väl godkänd i kanten i långvagn.

Great Time Trot har hunnit bli fyra år och har haft skadebekymmer, det var första gången på länge han synade Solvalla. Han fick traska utvändigt om tvåårige Duncan Cowan (e. Walner) och den sistnämnde löste 1.18,5/1.600 meter med 1.16,5 sista 500 i synnerligen trivsam stil.

Alla till Valla 26/9

Ett sexpack klev in på Solvalla-ovalen, skrudad i läckert höstväder och erbjudandes perfekt underlag. Tvååringarna Go Go Brodde (e. Googoo Gaagaa) och Duflot (e. Fabulous Wood) var först ut. Temposkärpningen kom efterhand och de kom hem på 1.26/1.600 meter med 1.22 sista 500. Duflot blev lite räddhågsen på upploppet och bröt ut, men båda kvitterade … Läs mer

Kaiser Mearas triumferade

Kaiser Mearas genrepade inför stundande Kriteriekval och skötte sig fint på Rommes lunchtävlingar. Ulf Ohlsson fick iväg honom fint, men en glad 80-oddsare ansåg inte att andrahandsfavoritens rygg var något bra alternativ. Det dröjde 700 meter och rejäl körning innan Kaiser Mearas satt i ledningen. Väl där fick han dämpa farten till 1.15 på varvet. … Läs mer

Alla till Valla 11/9

En kvartett ställdes upp på Solvalla denna måndag. Treårige Cashew gick i front och i rygg liftade Lift You Up Sisu. Den här duon nådde mållinjen på 1.20,5/1.600 meter med 1.18,5 sista 500 utan att behöva förta sig och börjar närma sig kval. Tvåårige Lupin Mearas (e. Propulsion) fick traska i front med treårige Egyptian … Läs mer

SoS för GTT!

Great Time Trot har fått uppbyggande lopp i kroppen och idag var det äntligen dags för V75-triumf. Erik Adielsson placerade hästen direkt i front från innerspår och fick bestämma tempot till varvning. Sedan satte Björn Goop upp farten rejält utvändigt, men Great Time Trot verkade gilla utmaningen och avfärdade utan större problem. Det var helt … Läs mer

Alla till Valla 4/9

En trio äntrade Solvalla denna tisdag med sommarvärme och bländande underlag. Tvååringarna Any Given Sunday (e. Orlando Vici) och La Romana Mearas (e. Propulsion) hade sällskap av treåriga nyförvärvet Cashew. La Romana gick i front med Cashew utvändigt och tassande i rygg Any Given Sunday. Trion fick 1.20,5/2.140 meter med 1.16-fart sista 500 meterna innanför … Läs mer