Alla till Valla 9/5

Huron Bro i front med Holy Mole i rygg.

Sommarvärme och flera spännande tvååringar stod på dagens Alla till Valla-program

Först ut var en Walner-trio! La Princess Sisu, Gin Time Trot och Target Tile fick alla överbetyg efter att vid premiärbesöket på Solvalla ha avslutat ett 1.32-varv i mersmakande stil.

Lionel Mearas (e. Tactical Landing) gick ihop med Anygivensunday (e. Orlando Vici) och den här duon kom hem på 1.34/1.600 meter med 1.20-fart över upploppet.

La Romana Mearas (e. Propulsion) fick jobba ensam och löste 1.34/1.600 meter med 1.23-fart sista 500 meter i klart framflyttad stil.

Paris Time Trot var en av treåringarna som även hon fick löpa ensam. 1.19,5/1.600 meter med 1.17-fart sista halvvarvet innebar inga problem och det blir nytt Solvalla-besök om 14 dagar med några små balansjusteringar.

Huron Bro gick i ledningen med Holy Mole i rygg, där den sistnämnde dök upp på utsidan efter ett varv i 1.20-tempo. Den här duon drog iväg 1.14 sista 500 meterna för att landa strax över 1.17/1.600 meter och Båth lär snegla i propositionshäftet inom kort.

Sist ut var Pelas Kokeshi som gick i ledningen med Kit Kat Mearas utvändigt. Duon fick inleda i jämn 1.20-fart och landade också strax under 1.18/1.600 meter via 1.16 sista halvvarvet. Ett bra rutinjobb och nytt Solvalla-besök lär bokas inom kort – om det inte blir kvallopp…

Niclas Nordin-Stipendiat!

Stallets lärling Niclas Hammarström sammanfattar ett lysande trav-år och gör det som Nordin-Stipendiat 2023! – Det känns väldigt stort, namnet Nordin har ju betytt så mycket för travsporten, säger Niclas Hammarström, 30, som kommer att prisas på Solvalla på onsdag. Niclas tog ett beslut tidigt i våras om att köra så mycket lopp som möjligt … Läs mer

Svantes Kalender 2024

Svantes Båths populära kalender ges för sista gången ut för året 2024 där Båth har rankat sina hästar genom åren. Jag har som vanligt skickat den till er hästägare, både befintliga och de jag har haft i närtid. Men skulle det vara några fler som är intresserade så finns möjligheten att beställa en genom ALN till … Läs mer

Ny triumf för Adventure

Global Adventure är på rätt väg och tog andra raka triumfen efter comebacken. På Bergsåker stod Global Adventure med dubbla tillägg och Kim Moberg bidade sin tid i kön. Varvet kvar anslöt ekipaget i fjärde par utvändigt och 600 meter före mål tog Kim högertöm. Global Adventure växlade sällskapet på några få steg och Kim … Läs mer

Tack, Very Kronos!

En av landets mest kapabla och speciella hästar tackar för sig på tävlingsbanan. Very Kronos går till avel på heltid 2024. – Vi tog ett rejält break, sökte vad som störde honom och trodde vi hittat rätt. Men det är inte samma Very som tidigare och då han inte kan göra sig rättvisa har vi … Läs mer

Nya äventyr för ”Ture”

Efter operation och lång vila var det dags för comeback för Global Adventure på Romme. Motståndet avskräckte inte, men pausen och en tolva på vojlocken kunde förstås innebära positionsproblem. Kim Moberg fick hjälp av konkurrenterna där hon satt i femte utvändigt då farten var 1.11 första 500 och 1.14 på varvet. Global Adventure hade långt … Läs mer