Alla till Valla 9/5

Huron Bro i front med Holy Mole i rygg.

Sommarvärme och flera spännande tvååringar stod på dagens Alla till Valla-program

Först ut var en Walner-trio! La Princess Sisu, Gin Time Trot och Target Tile fick alla överbetyg efter att vid premiärbesöket på Solvalla ha avslutat ett 1.32-varv i mersmakande stil.

Lionel Mearas (e. Tactical Landing) gick ihop med Anygivensunday (e. Orlando Vici) och den här duon kom hem på 1.34/1.600 meter med 1.20-fart över upploppet.

La Romana Mearas (e. Propulsion) fick jobba ensam och löste 1.34/1.600 meter med 1.23-fart sista 500 meter i klart framflyttad stil.

Paris Time Trot var en av treåringarna som även hon fick löpa ensam. 1.19,5/1.600 meter med 1.17-fart sista halvvarvet innebar inga problem och det blir nytt Solvalla-besök om 14 dagar med några små balansjusteringar.

Huron Bro gick i ledningen med Holy Mole i rygg, där den sistnämnde dök upp på utsidan efter ett varv i 1.20-tempo. Den här duon drog iväg 1.14 sista 500 meterna för att landa strax över 1.17/1.600 meter och Båth lär snegla i propositionshäftet inom kort.

Sist ut var Pelas Kokeshi som gick i ledningen med Kit Kat Mearas utvändigt. Duon fick inleda i jämn 1.20-fart och landade också strax under 1.18/1.600 meter via 1.16 sista halvvarvet. Ett bra rutinjobb och nytt Solvalla-besök lär bokas inom kort – om det inte blir kvallopp…

Alla till Valla 26/9

Ett sexpack klev in på Solvalla-ovalen, skrudad i läckert höstväder och erbjudandes perfekt underlag. Tvååringarna Go Go Brodde (e. Googoo Gaagaa) och Duflot (e. Fabulous Wood) var först ut. Temposkärpningen kom efterhand och de kom hem på 1.26/1.600 meter med 1.22 sista 500. Duflot blev lite räddhågsen på upploppet och bröt ut, men båda kvitterade … Läs mer

Kaiser Mearas triumferade

Kaiser Mearas genrepade inför stundande Kriteriekval och skötte sig fint på Rommes lunchtävlingar. Ulf Ohlsson fick iväg honom fint, men en glad 80-oddsare ansåg inte att andrahandsfavoritens rygg var något bra alternativ. Det dröjde 700 meter och rejäl körning innan Kaiser Mearas satt i ledningen. Väl där fick han dämpa farten till 1.15 på varvet. … Läs mer

Alla till Valla 11/9

En kvartett ställdes upp på Solvalla denna måndag. Treårige Cashew gick i front och i rygg liftade Lift You Up Sisu. Den här duon nådde mållinjen på 1.20,5/1.600 meter med 1.18,5 sista 500 utan att behöva förta sig och börjar närma sig kval. Tvåårige Lupin Mearas (e. Propulsion) fick traska i front med treårige Egyptian … Läs mer

SoS för GTT!

Great Time Trot har fått uppbyggande lopp i kroppen och idag var det äntligen dags för V75-triumf. Erik Adielsson placerade hästen direkt i front från innerspår och fick bestämma tempot till varvning. Sedan satte Björn Goop upp farten rejält utvändigt, men Great Time Trot verkade gilla utmaningen och avfärdade utan större problem. Det var helt … Läs mer

Alla till Valla 4/9

En trio äntrade Solvalla denna tisdag med sommarvärme och bländande underlag. Tvååringarna Any Given Sunday (e. Orlando Vici) och La Romana Mearas (e. Propulsion) hade sällskap av treåriga nyförvärvet Cashew. La Romana gick i front med Cashew utvändigt och tassande i rygg Any Given Sunday. Trion fick 1.20,5/2.140 meter med 1.16-fart sista 500 meterna innanför … Läs mer