Alla till Valla 21/2

Epsom Kronos med Mandrill Kuce utvändigt.

Snön föll, men Solvalla bjöd sedvanligt på för årstiden grymt underlag! Banarbetarna gör ett jättejobb och det är en fröjd att rulla in till huvudstadsovalen.

Treårige Macao Keeper fick pacehjälp av ett år äldre Drake Kronos och den här duon lassade iväg 1.16,5/1.600 meter med 1.13,5 sista 500 på riktigt bra sätt. Startklart var omdömet på Macao, medan det för Drake var ett rutinjobb inför stundande fyraåringssäsong. båda glänste dock rejält denna tisdag.

Andra heatet innehöll Kingen Mearas som hade Muzzle Keeper utvändigt. Den sistnämnde trampade av sig en sko och galopperade, medan Kingen Mearas löste 1.17,5/1.600 meter med snabbare avslutning på bra sätt. ”Kvalklart” var Båths omdöme. Muzzle får en veterinärkoll på torsdag och är allt bra får han rulla in på Solvalla igen redan nästa tisdag.

Sista heatet bestod av Epsom Kronos och Mandrill Kuce som fick gå utvändigt. Efter drygt 1.19 första varvet blev det 1.15-fart sista halvvarvet och duon landade på 1.18/1.600 meter. Båda går framåt för varje jobb, men behöver ytterligare banrutin och återbesök är bokat om 14 dagar.

Ny balja för Just Fontaine!

Just Fontane fick byta bana och startmetod, men inget stoppade fyraåringen från att ta fjärde segern i livets sjunde start. Just Fontaine fick för första gången uppleva startbilen utan vingar, men löste det bra även om det inte blev omedelbar ledning. Efter 500 meter satt Ulf Ohlsson i ledningen och fick dämpa farten rejält. Första … Läs mer

Drake Kronos tog revansch!

Drake Kronos galopperade bort en seger i årsdebuten, men studsade snabbt tillbaka och hade flyttat fram positionerna rejält på Bergsåker. En en blixtrande öppning sköt Drake till spets, men visade fin uppfattning då Ulf Ohlsson kunde dämpa tempot rejält upp till varvning där 1.000 meter passerades efter 1.17,5. Drake Kronos såg sedan oslagbar ut hela … Läs mer

Ohlsson firade tidig påsk!

Med en dryg vecka kvar till påsk öppnade Easter Egg karriären med seger på Bergsåker. Fyraåringen tog hand om ledningen direkt, fick bestämma farten till 1.19,5 första rundan innan Ulf Ohlsson tackade för sällskapet. Easter Egg försvann ifrån sina konkurrenter till en smått överlägsen seger efter ett slutvarv strax under 1.14. Segertiden var 1.17,4/2.140 meter. … Läs mer

Banjobben inställda idag 28/3

På grund av den stora snömängden som har kommit så ställer vi in banjobben idag och flyttar dom till nästa vecka.

Karma Mearas med koll

Karma Mearas fick kliva in i vinnarcirkeln för första gången i karriären i livets andra start. I ett femhästarslopp tog Ulf Ohlsson hand om ledningen direkt och fick bestämma farten i 1.21-tempo första rundan. Sedan skärptes tempot successivt och sista 400 gick rykande fort. Klockan visade 1.15,6 sista varvet med 1.11 sista 400 och Karma … Läs mer