Siffrorna bakom siffrorna 2022

Global Adventure var förste vinnare 2022.

Fjolårets första vinnare 2022 för Stall Båth var Global Adventure i gulddivisionen i Gävle.
Den sista kom i guldfinalen på Solvalla genom Very Kronos, men däremellan var det ömsom vin, ömsom vatten.
Här fokuserar vi dock på alla våra glada vinnare!

Vid årsskiftet nollställs räkneverken, fjolåret är normalt sett enbart siffror med, men vi gör ett försök att penetrera dem lite djupare, lite mer ingående och de facto lyfta fram folket bakom.
Även om 2022 var långt ifrån Stall Båths bästa så innehöll det 91 vinnare, massor med glädjestunder och fantastiska prestationer av såväl fyr- som tvåbenta vänner.

***

Sexsiffrigt smickrar såväl ägare som tränare och här är hästarna som vann lopp med 100.000 kronor eller mer i förstapris under 2022:
Global Adventure (2)
Very Kronos (2)
Drake Kronos (2)
Icon Mearas
Gorm

***

Drake Kronos, ägd av Olof Brodin (Chartering) AB blev också stallets segerrikaste häst med sex triumfer, tätt följd av Stall Countess kallblodspärla Gorm, vilken bärgade fem segrar under året, samma som Hans Holmbergs Livs Always Proud. Olof Brodin (Chartering) AB:s Waka Waka tog fyra vinster, lika många som Kjell Johanssons High Line Pellini och där bakom hakade en handfull på med tre triumfer under året. Gracerna har verkligen varit spridda!

***

Kuskarna då? 91 segrar fördelades på nio kuskar. Ulf Ohlsson var den som vann mest, 43 vinster togs med Båth-tränat under 2022. Erik Adielsson segerdefilerade vid 25 tillfällen.
Kim Moberg fann även till vinnarcirkeln sju gånger, tätt följd av Niclas Hammarström med sex segrar. Fyra vinster tog Magnus A Djuse, en mer än Per Linderoth.
En segerdefilering vardera bjöds Viktor Malmrot, Jennifer Persson och Mats E Djuse på.

***

För den totointresserade konstateras kuriosan att endast en (1) av 91 vinnare under året delade ut över tio gånger pengarna i odds; Drake Kronos när han tangerade världsrekordet i ett Breeders Crown-försök. Alla andra vinnare var spelade till enkelsiffriga vinnarodds! Lägst delade KB Capulus Horses Coin Perdu ut när han vann i Visby i maj: 1,10.

Med den noteringen stänger vi 2022 och ser fram emot fler vinnare och högre odds 2023!

Alla till Valla 31/1

Vårkänslor i luften vid tisdagens Solvalla-besök där ett helt gäng nyblivna treåringar vässade formen. Först ut var Kent’s Marre som hade Gloria utvändigt och den här duon öppnade 1.24 på varvet och avslutade 1.18 sista 500 för att komma hem på 1.22/1.600 meter. Trion Epsom Kronos (spets), Kingen Mearas (utvändigt) hade Esprit Kronos i rygg … Läs mer

Alla till Valla 24/1

Två i programmet denna tisdag då Solvalla bjöd på ett underlag värdigt sista helgen i maj! Morning Line var först ut och den här treåringen har haft småproblem med en has och halkat lite efter, men visade 1.30/1.600 meter med 1.25 sista 500 i sin lite flegmatiska stil. Lika gammal är Mandrill Kuce, vilken sprätte … Läs mer

Icon tuffast till slut!

Icon Mearas återkom efter en träningsperiod och var kanske lite mer avslappnad än vanligt, men visade att vinterträningen fungerat fint. Ulf Ohlsson placerade Icon Mearas i andra utvändigt på Färjestad och kunde vänta med attacken till 300 meter före mål. Icon Mearas avgjorde säkert sista biten på för årstiden fina 1.13,1a/1.640 meter. – Han kändes … Läs mer

Snygg pyts av Just Fontaine!

Just Fontaine, döpt efter en fransk fotbollspelare med målsinne, visade ingen ringrost i årsdebuten. Ulf Ohlsson skickade iväg Just Fontaine till spets och såg sedan synnerligen nöjd ut hela vägen. I sin småmysigt tröga stil struttade Just Fontaine undan utan problem över upploppet. Segertiden för Just Fontaine blev 1.16,6a/2.140 meter. – Han kändes fin i … Läs mer

Alla (2) till Valla 17/1

Ett tvåpack fick äntra Solvalla denna tisdag. Nyblivne treåringen Macao Keeper liftade i rygg på Drill Kronos som dryga halvvarvet före mål släppte sin kompis invändigt. Duon varvade på 1.20 och skärpte farten genom slutsvängen. Drill Kronos provades med ny balans och gick utan käk, men strulade till det i sista sväng och lämnade Macao … Läs mer