Alla till Valla 20/12

Holy Mole utvändigt om Epsom Kronos med Mellby Lurk och Muzzle Em i rygg.

Vädret var inget att skryta om, men banan! Solvallas banpersonal presenterade ett underlag i absolut högsta klass efter förhållandena denna töiga tisdag. Två omgångar tvååringar inledde, innan ett äldre garde tog vid.

Först ut var Kingen Mearas (e. Chapter Seven) i ledningen, Gloria (e. Southwind Frank) utvändigt och Esprit Kronos (e. Raja Mirchi) i rygg. Den här trion avslutade 1.19 sista rundan för att landa under 1.22/1.600 meter. När Gloria skulle ge luckan åt Esprit Kronos fick hon lite hemlängtan precis i utgången av sista sväng, men täppte till luckan fullt godkänt över upploppet.

Epsom Kronos (e. Muscle Hill) gick i ledningen och Holy Mole (e. Raja Mirchi) verkar född i dödens. Där bakom liftade Muzzle Keeper (e. Southwind Frank) och Mellby Lurk (e. Maharajah). Den här kvartetten kom hem på någon tiondel över 1.20/1.600 meter med 1.16 sista 500 och Båth delade ut klappar och positiva värdeord efteråt.

Easter Egg frontade med Highline Pellini utvändigt och Just Fontaine samt Waterford Wine som ryggtagare. Det blev 1.17,5/1.600 meter för kvartetten med 1.14,5 sista 500. Just Fontaine blev lite stegig i tempoökningen genom sista sväng, men tog fatt och höll jämn fart med övriga över upploppet, som visade allt väl i detta rutinjobb.

Alla till Valla 31/1

Vårkänslor i luften vid tisdagens Solvalla-besök där ett helt gäng nyblivna treåringar vässade formen. Först ut var Kent’s Marre som hade Gloria utvändigt och den här duon öppnade 1.24 på varvet och avslutade 1.18 sista 500 för att komma hem på 1.22/1.600 meter. Trion Epsom Kronos (spets), Kingen Mearas (utvändigt) hade Esprit Kronos i rygg … Läs mer

Alla till Valla 24/1

Två i programmet denna tisdag då Solvalla bjöd på ett underlag värdigt sista helgen i maj! Morning Line var först ut och den här treåringen har haft småproblem med en has och halkat lite efter, men visade 1.30/1.600 meter med 1.25 sista 500 i sin lite flegmatiska stil. Lika gammal är Mandrill Kuce, vilken sprätte … Läs mer

Icon tuffast till slut!

Icon Mearas återkom efter en träningsperiod och var kanske lite mer avslappnad än vanligt, men visade att vinterträningen fungerat fint. Ulf Ohlsson placerade Icon Mearas i andra utvändigt på Färjestad och kunde vänta med attacken till 300 meter före mål. Icon Mearas avgjorde säkert sista biten på för årstiden fina 1.13,1a/1.640 meter. – Han kändes … Läs mer

Snygg pyts av Just Fontaine!

Just Fontaine, döpt efter en fransk fotbollspelare med målsinne, visade ingen ringrost i årsdebuten. Ulf Ohlsson skickade iväg Just Fontaine till spets och såg sedan synnerligen nöjd ut hela vägen. I sin småmysigt tröga stil struttade Just Fontaine undan utan problem över upploppet. Segertiden för Just Fontaine blev 1.16,6a/2.140 meter. – Han kändes fin i … Läs mer

Alla (2) till Valla 17/1

Ett tvåpack fick äntra Solvalla denna tisdag. Nyblivne treåringen Macao Keeper liftade i rygg på Drill Kronos som dryga halvvarvet före mål släppte sin kompis invändigt. Duon varvade på 1.20 och skärpte farten genom slutsvängen. Drill Kronos provades med ny balans och gick utan käk, men strulade till det i sista sväng och lämnade Macao … Läs mer