Ohlsson hade fel – åt rätt håll

Maximize’Em har hög kapacitet, men riktar inte hela sitt kunnande åt rätt håll varje gång.
På Örebro inledde fyraåringen i fjärde utvändigt, men tvingades till attack i tredjespår redan varvet kvar. Där fick Maximize’Em tågat till upploppet då han fångade in ledaren, men när det attackerades utvändigt såg Maximize’Em slagen ut.
Hästen gav dock inte slaget förlorat och på målfotot hade hästen nosen först.
– Kim Eriksson hade bra känsla vid målgång och då åkte jag hem. Jag trodde vi hade förlorat, men ibland är det bra att ha fel. Han gjorde ett riktigt starkt lopp och fick dra fram favoriten, sade Ulf Ohlsson.
Mazimize’Em vann på 1.15,8a/2.140 meter.
Stall OfCourse – Chipper äger Maximize’Em som sköts om av Camilla Hanell.

Niclas Nordin-Stipendiat!

Stallets lärling Niclas Hammarström sammanfattar ett lysande trav-år och gör det som Nordin-Stipendiat 2023! – Det känns väldigt stort, namnet Nordin har ju betytt så mycket för travsporten, säger Niclas Hammarström, 30, som kommer att prisas på Solvalla på onsdag. Niclas tog ett beslut tidigt i våras om att köra så mycket lopp som möjligt … Läs mer

Svantes Kalender 2024

Svantes Båths populära kalender ges för sista gången ut för året 2024 där Båth har rankat sina hästar genom åren. Jag har som vanligt skickat den till er hästägare, både befintliga och de jag har haft i närtid. Men skulle det vara några fler som är intresserade så finns möjligheten att beställa en genom ALN till … Läs mer

Ny triumf för Adventure

Global Adventure är på rätt väg och tog andra raka triumfen efter comebacken. På Bergsåker stod Global Adventure med dubbla tillägg och Kim Moberg bidade sin tid i kön. Varvet kvar anslöt ekipaget i fjärde par utvändigt och 600 meter före mål tog Kim högertöm. Global Adventure växlade sällskapet på några få steg och Kim … Läs mer

Tack, Very Kronos!

En av landets mest kapabla och speciella hästar tackar för sig på tävlingsbanan. Very Kronos går till avel på heltid 2024. – Vi tog ett rejält break, sökte vad som störde honom och trodde vi hittat rätt. Men det är inte samma Very som tidigare och då han inte kan göra sig rättvisa har vi … Läs mer

Nya äventyr för ”Ture”

Efter operation och lång vila var det dags för comeback för Global Adventure på Romme. Motståndet avskräckte inte, men pausen och en tolva på vojlocken kunde förstås innebära positionsproblem. Kim Moberg fick hjälp av konkurrenterna där hon satt i femte utvändigt då farten var 1.11 första 500 och 1.14 på varvet. Global Adventure hade långt … Läs mer