Alla till Valla 13/9

Holy Mole med Therideofalifetime på utsidan.

Ett sexpack tvååringar fick en höstlig dag på Solvalla. I väntan på regn var banan lite hård, varför heaten blev lite långsammare än planerat.

Först ut var Gaia Wine (e. S.J.’s Caviar) som sällskapade med Pelas Kokeshi (e. Villiam) utvändigt. Den här duon gjorde ett av sina första besök på Solvalla och nöjde sig med 1.30/1.600 meter med 1.25-fart över upploppet i långvagn.

Holy Mole (e. Raja Mirchi) hade Therideofalifetime (e. Charly du Noyer) utvändigt när väl regnet börjat falla. Efter 1.30 på varvet skärptes farten till 1.26 sista 500 och duon kom hem på bra sätt i detta rutinjobb på 1.29/1.600 meter utan att behöva förta sig.

I sista heatet rullade Esprit Kronos (e. Raja Mirchi) tillsammans med Mandrill Kuce (e. Maharajah) och det blev jämn 1.30-fart för denna duo som löste det utan problem.

Boom, Boom Ka Boom Mearas

Ka Boom Mearas har gjort det mesta rätt i uppträningen och tävlingsdebuten utgjorde inget undantag. Ulf Ohlsson valde att sätta sig utvändigt ledaren i det lilla kvarvarande fältet och kunde bekvämt kontrollera farthållningen. Efter 1.21 första 500 blev det bättre fart på slutvarvet och 200 meter före mål kopplade Ka Boom Mearas greppet. Segertiden i … Läs mer

Waka Waka – en får tacka!

Waka Waka har hittat ytterligare en växel i tillvaron och trots tolftespår på Solvalla hade hon inga problem att runda till seger. Ulf Ohlsson smet igenom fint från start till tredje utvändigt. Dryga 700 kvar kom attacken och Waka Waka rundade raskt fram utvändigt om ledaren. Över upploppet stack Waka Waka undan och via 1.12,3 … Läs mer

70-procentig Real Scotch

Real Scotch hade fått en liten paus från tävling, men trots sin fuxiga färg visade han ingen ringrost i Gävle. Ulf Ohlsson hukade sig rejält från start och körde bestämt i 600 meter innna ledningen övertogs. Real Scotch utmanades till slut, men gled undan utan större problem sista biten fyraåringen och har därmed sju segrar … Läs mer

Hög kaliber på Mellby

Mellby Kaliber hade fått två ”ögonöppnare” och var redo en riktigt rejäl prestation på Solvalla. Erik Adielsson hittade andra ytter och kunde behålla andra ytter trots flera positionsskiften framför. I sista sväng öppnade det sig och trots att Mellby Kaliber hade en bra bit fram till ledaren bet avslutningen i 1.12-tempo riktigt bra och kort … Läs mer

Alla (två) till Valla!

Höstligt men småmysigt väder på Solvalla denna tisdag där blott två hästar testades av lite tuffare. Adventure Ahead har varit borta länge på grund av en hovbensfraktur, men visade allt väl i 1.17,5/1.600 meter där han pinnade under 1.12 sista 500 ensam. Han kvitterade ut plusbetyg för intrycket och det kan inte var alltför långt … Läs mer